21 Mayıs 2012 Pazartesi

Silgi kullanmadan resim çizmeye hayat denirdi di miii?

Erdost, Mia beni mimlemişler aynı konuda..Çok teşekkür ediyorum.Bir de Crazywomen mimlemiş:)
Konu için Erdost gibi ben de görsel hazırladım  çok hoşuma gitti çünkü:


Bekleyen 2 mimim daha var belki de 3 ama öncelikle "MİM "konulu bir yazı yazmak istiyordum ben.
Ve hiç silmeden bu konudan devam edeyim o zaman yeri gelip konuyu açmışken ilk düşündüğüm bu oldu çünkü)
Bu ara çok tatsız yazılar okudum mimlerle ilgili.Mimlerin sadece link değişimi amaçlı olmasından mimleyen kişinin bile mimlediklerini okumadığına,yazacak bişey bulamayanların blogunu bunlarla doldurduğunu kadar bir ton şey.Arada sırada dile getirilir bunlar yeni değil.Rahatsızlık veren şeyler de var yok değil.Ama uslup denen şey önemli ve ben buna takık biriyim açıkçası.Sonuçta bir paylaşım bu nefret kusulacak bir şey değil.
Benim de sevdiğim ve sevmediğim mim türleri var elbette ve size kendinizi veya bir konuda fikrinizi anlattırmayacak hoşunuza gitmeyen bir mimi nazikçe es geçebilirsiniz,bunda kırılacak bişey de yok ayrıca mimleyen adına. Benzer mimler yapmışsam da yazmıyorum ben mesela.Soru-cevap mimleri bir bütünü sağlamıyosa sevmiyorum. Aynı sorunun bin türevi içeren mimleri de sevmiyorum mesela bu ara bir kitap mimi var böyle..Sevmediğimi de yapmıyorum bunda alınacak bir durum yok.
Çok fazla ismin mimlenmesinden de pek hoşlanmıyorum tek postta , bu o kadar fazla blogda benim adım geçsin çabası gibi görünüyor mimleyen adına negatif bir durum bu, (amaç bu değilse de) buna dikkat edilmesini öneririm her birine gidip okuyup yorum yazamazsınız ayrıca bu biçimde? E cevapları okumayacaksanız neden mimliyosunuz?
Yazıcak bişey bulamayanlar mı mim yapar olmuş? Mim uydurmak adına saçma sapan sorulara rastlamıyor değiliz bunu onaylayıp cevaplamamak ve birilerini mimlememek bir an önce bitmesine yardımcı olur bu türün:p  E sadece mimlerden oluşan bir blog ne kadar samimi gelir ne kadar okunur ki,gene mi mim der çıkarsın ya da hiç okumazsın panelinde görünce bir süre sonra. Böyle yapanlar varsa da içerik sıkıntısı çekiyordur yapmamalıdır.Çok mimleniyorsanız birkaç post kendi yazılarınıza yer vermelisiniz en azından.
İlk postlarımda bunu siminyayla da konuşmuşuz yorumlarda.Link değişimi amaçlı mı bunlar? E link olarak vermeyin siz de,ve de çok zor yahu:( nasılsa yorumlara gelecek bahsedilen blog sahibi. Zaten birbirini takip eden,izlediği bloglarda bulunan insanların salt link değişimi söz konusu olmaz bana göre,birbirlerine destek oluyorlardır zaten bu sadece bir paslaşma.
Mim bence bir oyun,kokoloji gibi, ya da bir konuda "ben bunu düşünüyorum ya sen?" demenin en güzel yolu. Hepsi bu.Öyle de konular var ki o konuda yazmak aklınızda yoksa eğer kendinizi sorgulamanıza sebep oluyor. Yaratıcı ve okuyana da yazana da bişeyler katan mimler var.
O konudaki fikrinizi mim sayesinde anlatmış oluyorsunuz mesela  misinin bu mimini ben çok beğendim ve kendime sormadığım bir soruyla karşılaştım,her cevaplayan da kendince ele aldı.
Babalar ve kızları mimi elmyram ve beni apayrı sebeplerden ağlattı ve birbirimizi daha iyi tanımaıza sebep oldu. Çok eğlenip cevaplarına güldüğümüz mimler de oldu harem mimi mesela:D

Öyle sorular var ki,merak ettiğiniz bir bloggerı eğer soruları önemsemiş ve düzgün cevaplar vermişse (ki öyle olmalı,saygısızca geçiştirerek yazıcaksanız yazmayın hiç) onu tanıma yolunca ciddi adımlar atarsınız. Hatta çok ortak yanımızı bulduğumuz bloggerlar bu yolla keşfedilebiliyor da:) MiM etiketine tıkladığımda amaann dediğim yada özenerek yazmadığım tek konu yoktur.
Çok anlam veya art niyet yüklenmemeli ama dikkatli olunması gereken noktalar var onları da saydık.

Mimden korkmayınız sizi yemez, suyunu çıkartmayınız size zararı olur der öperim:*
Bir de elmyramı ,aradia ve muzurellamı mimlerim yanına:D

23 yorum:

  1. bu yazıyı okumak iyi geldi bana..
    Mimler hakkında düşünüpte bir türlü kelimelere dökemediğim ne varsa döktürmüssün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada fena iç dökerim^^ sevindim fikirlerine uyduğuna:)

      Sil
  2. Böcüğüm ben de bu konuyla mimledim haber de verdim.Yoksa yine teknik bir şey mi oldu anlamadım listede ismini görebilirsin ki.;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yazmıştın dün bi tane canım cevapladım yayınladım da,mimledim yazmıyo onda ama,çok tşk :*

      Sil
  3. canımmmmm mım yapamıyorum ben bırıktı mımler ama cok yoğunum post bıle zor yaptım kızma olurmu:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla kızmam,canın istemeyip yapmasan bile,olur mu öyle şey öperim çok:D

      Sil
  4. yine çok iyi yazmışsın.. sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ya yorumun benim için çok değerli biliyosun değil mi^^

      Sil
  5. "Silgi kullanmadan resim çizmeye hayat denirdi di miii" ne güzel bir başlık olmuş John amca'nın sözlerinin devamı da güzeldir de miii? Boyalar farklı, teknik farklı, anlatılanlar farklı... Ama hepsi hayta bir hayatı resmetmek nihayetinde.

    Bu mim konusu da bir iç dökümü tetikleyicisiymiş onu anladım. Sözünü ettiğin mimle ilgili görüşlerden biri de benim oluyordu nerdeyse; ne olduğunu bilmeden ve şansıma iki tane yüzeyseline denk geldiğimden belki de!

    Yazacak bi şey bulamayanlara birleşmiş blogçular derneği yardım paketi gibi bir şey bu :P diye düşünmüş sonradan da basite indirgediğimi ve eğlenceli olduğunu fark edip, oyun gibi bir şey bu mim; Senin biraz daha tanıyabilmek, görebilmek için açık vermeni sağlamaya yönelik yaratılmış iyi niyetli bubi tuzakları... Aman ne uzun cümle!

    Bir de Kadına sunulan tek gelecek... miminden yola çıkarak günümüz evlilik modelini yazacağım kendimce... Can-i sıkıntı'da biraz özetlemiştim durumu ama bütünsel olarak yazacağım. Kadını da kapsayan ama spesifik olarak Hayatı bir arada yaşamaya çalışmak içeriğinde bir yazı! Okumalar yazmaların yakıtıdır derdi hocaların hocası :D Burada okuduklarımla canlandı her şey yumurta kafamda da işler var bekleyen, onları bitirmeli önce :D

    Bu arada mimleyip de takip etmemek kadar kötü bir şey de olamaz. Şekilsel şeylerden nefret eden biri olarak bu konudaki fikirlerimizin oldukça hemhal olduğunu söyleyebilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erdost önce uzun yorumun için çok teşekkür ederim, ve evet bu kadar kısa bi cümleyle ortaya atılan mim herkesin içinde ne varsa o an yazıya dökmesine sebep oldu ne harika bişey bu değil mi?
      "iyi niyetli bubi tuzakları" mükemmel bi tanım olmuş:)
      O konuda bir erkek kaleminden bişey okumadım çok sevinirim yazarsan gerçekten.Okumak yazmanın yakıtı kesinlikle!!Okudukça sen de kendi fikrrini yazmak istiyosun,ben de hadi yaz türü değil ama beklerim neler yazacak aman kaçırmıyım yorum yazmalıyım diye )

      Sil
  6. blogun yeni tasarımı ne kadar güzel olmuş böyle ipekböcekim! çok sevdim önce bunu belirtmek istedim^^

    diğer yandan ne de güzel yazmışsın anlatmışsın. son zamanlarda o kadar çok mim birikti ki bende de, yazamıyorum bazen. sanırım bazen de yazasım gelmiyo. ama dediğin gibi bu mimi ben de hemen yaptım bekleyen 4 mimime karşı :) "babalar ve kızları" mimi. hatırlıyorum. nasıl paylaşımlardı. her biri ayrı güzeldi. kız babası olmak, babasının kızı olmak. zaafımız belki.. hep öyle güzel mimler olsa keşke..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimler sayesinde kesinlikle birbirimizin çok yönünü tanıma fırsatımız oldu ne de güzel oldu, zaman geldi eğlendik birlikte. Bu serbest yazım içerdiği için daha kolay yazılabilr sanırım bak bu konuda da çok pencere açılıcak^^

      Temamla kendim uğraştım bu sefer bıt bıt görmelisin:D

      Sil
  7. güzel bir yazı olmuş gerçekten ipekböceği... çok anlamlı yazmışsın kalemine sağlık^^ bende katılıyorum ayrıca bu görüşlerine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım:) çok sevindim buna,temayla hala oynuyorum fenalardayım^^

      Sil
  8. bu arada belirtmeden geçmek istemedim teman çok ama çok güzel olmuş^^

    YanıtlaSil
  9. ipeğim sen bayaa bayaa silmeden mimlerle ilgili yazı yazmışsın pek de güzel olmuş çok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bir de sileydim sen düşün çanakkale destanının muhahah:D

      Sil
  10. Ne kadar güzel yazmışsın. Mim dediğin gibi bence çok eğlenceli, şahsen ben zevkle cevaplıyorum. Tabi ki her güzel şey gibi onun da tadını kaçıranlar var elbette. Böyle durumlarda oturup ağıt yakmak yerine, beğenmediğin bir mimi es geç olsun bitsin değil mi ama? Bloglarını mimle dolduruyorlarsa bana ne? Beğenmediğimi okumam, o kadar basit. Biz bloggerlar bazen eleştiri konusunu abartıyoruz galiba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu konuda ısrarcı ya da kırılgan olunmaması düşüncesindeyim artık.Tabiiki es geçebilirler.
      Ve birçok kararı zamanla aldım mimlere dair,kimsenin kimsenin keyfini kaçırma hakkı yok bence:D

      Sil
  11. yine aynı düşünüyoruz. hep aynı düşünüyoruz. bazen böyle yazmak geliyor içimden ama sonra vazgeçiyorum. ne de olsa sen yazıyorsun^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben içinden geçeni nerden bileyim bekleme sen yaz yine hatta önce ben yazsam da bir de sen güzel cümlelerinle kendi fikirlerini yaz,aynı olması çok mutlu ediyo beni:**

      Sil
  12. varya sen bu yazıyı yazdığın anda gordum cepten okudum ertesı gun yorum yazacaktım unuttum:))
    ayrıca su anda bı sayfaya yakın yorumum sılındı kendı kendıne:)
    bastan yazıorum:))
    cok guzel yazmıssın.ben hergun yenı yazan bırıyım sureklı, mım olunca yazmıorum ama yınede mımlıolar sureklı mesela mım yazıorum sonrada normal yazımıda yazıorum canım ben hergun yenı yazmaya calısıorum bı gun ara vermeden oyle sartlamısım kendımı galıba.saydığın mımler gayet guzeldı guzel seyler kattı hepımıze.mımlenınce yazmazsam mımleyen kırılır dıye dusunuyorum kırılmasın dıye yazıorum.bırılerını mımlemesemde bu sefer vayy okuze bak bızı mımlememıs dıyedebılırler.mesela soyle yapıorum bı mımde farklı arkadaslarımı dığer mımde baskalarını hep aynı kısılerı mımlemıorumkı o arkadaslarımında sesı duyulsun.bıde benım cevremde mımler sevılıo ozellıkle mım yazılarını cok sevenler ve hemen yazanlarda varlar.onları yazmasam zaten ayıp ederım.ben daha senı mımledım demeden yazımı okuyup bı bakıorum blogunda benım mımledığımı yazan yazısı var:) mımler guzel aslındada ınsanları tanımak ve bloglar arası ıletısım ıcın ama tabıı bızım mıllet herseyın kotu kullanımını bıldığı ve yaptığı ıcın alısığız bu durumlara:)
    sevgıler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hemen cevaplayamadım ama önemli olan yorum bence.Çok mimlendiğin için ve kırmamak için kimseyi yazdığını bliyorum ben,çok kişi mimlemekteki mantığını da anladım ama gene de gerek yok bence öyle demiyolardır sana canım benim:**
      Ayrıca ben de elmyra da seviyoruz mimleri.Sevmeyen yapmasın dediim gibi ama keyif kaçırmasınlar. Ve sevmediği canının istemediği mimi yapmayana kimse kırılmasın bu bi davettir tokum diyene darılınmaz:D

      Sil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...