29 Mayıs 2012 Salı

Hedef saptırma deyince orda bi dur! Zekirdek!

Medya elinizde bir güçse bunu ne yönde kullanmalısınız?
Özellikle gençler üzerinde sözünüz etkiliyse?
Kaldı ki malesef bizim gençlermizin bir bölümü çok çabuk rol model alıyor gaza geliyor ve öfkeli bir bireyse özellikle.Tıpkı oolum bak git videosundaki çocuk gibi,haddinden fazla polatvari davranışlar sonu düşünülmeden yapılan eylemler asıl yapanın başını belaya sokabiliyor ,çocuğun tahrik etmesi sonucu ayarsızca vuran adam kafasını yarmış mesela ve buna gösterilen ilgiye, çocuğun deşifre edilmesine ben çok karşıyım. Bunun deliler gibi espri konusu olmasına strickerlarının bile çıkmasına anlam veremiyorum.

Şiddete anormal meylimiz var, gülüyoruz düşünmeden ki gençlere öğretilmesi gereken en önemli değer "serinkanlılık" herşeyin zamanı ve yerini doğru ayarlamak, sesini ne şekilde daha sağlıklı ve doğru duyurabileceğini öğretmek..kimler öğreticek?
Sen,ben hepimiz..Özellikle medyatik bir gücü olanların ekstra görevleri var düşüncelerini söylerken bile.
Kaldı ki onlar da gayet yanlış hatta argo kullansam başka bişey yazarım istedikleri tarafa konuyu saptırma yetisine ve kışkırtma gücüne sahip olduklarını acı biçimde deneyimledim..
Zekirdek benim yıllardır izlediğim bir radyo programı, ama eskilerdeki samimiyeti sıcaklığı bulmak zorlaşıyor gün geçtikçe. Özellikle izleyici katkısıyla yürüyen atraksiyonlarla ilerleyen interaktif bi program ve yıllarca izlenmesin sağlayan halktan karakterler var sürekli bağlanıp renk katan.Ya da atraksiyonları yerine getiren,tabii bu zekinin her söylediğini yapıp zaman zaman rezil olmaları demek bunun nesiyle eğleniyorlar anlamak güç olsa da dinlerken komik gelebiliyo. O zamanlar facebook bile yoktu ayrıca yalnızca siteleri vardı:D ve halktan yıldızları..Ayten abla için izleyenler onun bağlanmasını sabırsızlıkla bekleyenler çoktu hatta tv deki başarısızlıkla sonlanan 2. program girişiminde bizzat kullandı kendisini ama artık programa bağlamıyo ve bir husumet çıktığını ima eder sözlerde bulundu sorduğumuzda.Diğer bağlanmış izleyicileri de sürekli "sus beee" diye defalarca paylar,hattan alır Okan stayla ama Okan olmak o kadar kolay değil,yerinde konuşmak nerde ne espri yapacağını bilmek zor iş.Ayrıca bu program yalnızca dinleyenlerin aktif katılımı sayesinde süregelen bi format taşıyor.
Eskiden direk programın sitesinden yorum yazılır iletişim kurulurdu böylesi daha iyiydi ama ne yazık kii twitter çıktı ve zeki bunu keşfetti!! Ve programına dahil etmesi uzun sürmedi! Hemen her gece saçma bi cümle bulur,tt yapması için izleyen dinleyenlerine müthiş bi baskı yapar bu kadarmıyız,1. yapalım demekten başka bişey konuşmaz nerdeysee..Popüler kültürün dayattığı kişileri sevmez serdar ortaç,demet akalınla mahkemelik zaten. Ama seyirciler onun verdiği cümleyi tt yapsın diye sırf eziyet olsun diye aralıksız serdar ortaç çalar günlerce.Hilal cebeciyle muhabbetlere girer resimlerini paylaşır ama işin tuhafı yani bi duruşun ya vardır ya yoktur..Çalmam dediği şarkıcıları da çalar arada.11880 türü hatlara yaptığı dayatmacı saçma şakalar sonucu benim bildiğim işinden olan birileri var. Ama ısrarla savunur yaptığını.
Twitterda sürekli yazdıklarını görüyorum poltikacı edasıyla bazen bıt bıt bıt herkesn bildiği söylediği şeyleri tekrar eder,kendini tekrar eder,ironi yapar aralıksız,ve bazen de ayarını kaçırır ki mahkemelik olur bazıları ile.
Mesela şu an gerizekalı dangalak demekte birisi için:) konu:kürtaj.. gündemi yakalamakta üzerine yoktur hazırcevaplık ve laf cambazlığında sınırı da yoktur.O an cvp yazanla polemiğe girer uzun uzun..nedendir bilmem bir konuda fikrini belirtmenin tek yolu saldırgınlaşmakmıdır?
Bazı konularda çok haklı,hemfikirim ama uslubu..tartışılabilir.
Neyse pazar günü yine gündemdeki haberlere ironik yorumlar yapmaya başladı.İlk yazdığı şuydu:
KIBRISTA HANGİ POPÇUYA PET ŞİŞE YAĞMIŞ?
Duymamıştım haberi ama tahmin ettim elbettte her twitini yazan dalga geçen yerden yere vuran ve mahkemelik olan demet akalın elbette..ve yine bir kışkırtma hatta tt dalgası yaklaşıyordu işte:)ha demet yerden göğe hakediyo bunları o da küfürle tehditle ucuz yanıtlar veriyo anında ama hiç güzel hareketler değil bunlar. Neyse bulduğum haberlerde yazan şuydu:
Kürtler Demet Akalın'a şişe yağdırdı
KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan Yakın Doğu Üniversitesi'nde yapılan bahar şenliklerinde yarım kalan Demet Akalın konserinde dün gece meydana gelen olaylarla ilgili 3 kişinin tutuklandığı bildirildi.
Benim anında odaklandığım oraya eğlenmeye giden o konserleri bekleyen diğer öğrenciler, sonra eylemi yapan tutuklanan öğrenciler oldu, her iki tarafa da zararı olmuştu bu saldırının ama sonuçta demet sahneden inip başını alıp gitmişti.Eyleme evet ama konser sonunda olabilirdi,dışarda yapılabilirdi aracına binerken yapılabilirdi,e doğrusu ses getireni bu olmazmıydı?
KAYNAKLARIM 1-2-3
Çok kullanmasakta twitterda fikirlerimizi belirtmek hakkımız. Diğer ünlülerle de bazen konuşuyoruz ben fanı olduğum bi sanatçı yok,ama Harun Kolçak ve Okan Bayülgen le de konuşmuşluğum-cvp almışlığım var ki onları da yayınlıcam bu olayın ardından.Haberleri birçok kaynaktan okuduktan sonra ben:
KİŞİSEL KİNİNDEN DOLAYI KÜRT ÖĞRENCİLERİN PANKART AÇIP KONSERİ CEHENNEME ÇEVİRMESİNİ,HERKESİN KEYFİNİ KAÇIRMASINI DESTEKLİYOSUN?
yazdım o anda şok olmuş biçimde...Zekinin bana verdiği zeki cevap ve konuyu saptırmasını buyrun okuyun  dokunmadığımın kanıtı olarak ama eksik mesajları var zekinin onu belirtmeliyim, ben insanların bam teline basıyorum bazen biliyorum ama işine gelmeyenin işine gelen yere çekmesine izin vermem!!
Hele de bana kimse asla IRKÇI diyemez!! Bu benim bam telim asla değilim olmadım da ben böyle büyümedim ben bu yazıyı yazdımsa ben ırkçı değilim demektir..anlayana.. ha olsaydım da orda konu bambaşkaydı bir medya gücün varsa bunu kışkırtıcı olarak kullanacağına  uzlaştırıcı olmalısın bence..
Bu arada eklemeden geçemicem kürt sözü ne zamandan beri ırkçılık bölücülük manasına geliyor bence asıl bu düşünce gayet ırkçı.Laz,çerkez,vs de yazsa haberde o kelimeyi kullanıcaktık!
Benim susmayacağımı gördü,arada kaynamış bir de benim ona laf cambazlığı yapma dediğim bölümler vs  var direk saptırdı konuyu ama bulamıyorum cevapları bana yazdığı cevap 3 tane değil yani!! kanıt:

Peki neden, bir baktım ki hızla mentionları silip yoketmiş ,farkettikten sonra çektiğim için sildikleri yok anlayacağınız.Bir yandan sileceksen neden yazıyosun?
Herkesi avukatıyla tehdit etmekten geri kalmayan kaydı alındı diyen insan neden siler ki mentionları ?
Harun Kolçak veya Okan Bayülgen silmiyorlar asla?
Susmadığımın kanıtı var ama^^Onun verdiği saçma sapan cevaplar yok anlatabiliyomuyum?
Ay neyse sinirlendimmmm sen en iyisi komedyenliğe devam et beceremiyosun gerçi onu bile..
konuşma alttaki gibi bitse de çok canım sıkıldı çook üzerime salmaya çalıştığı kesim bana bi zarar verirse gerçek düşüncelerimi bilmeden rahat eder belki?

18 yorum:

  1. Bu programı hep duyuyordum da hiç dinlemedim. Çok bir şey kaçırmamışım demek ki.

    Şiddet malesef her yerde. Öyle ki aynen dediğin gibi sert olmazsak, öfkeyle haykırmazsak kimseye dediğimizi dinletemeyeceğimiz empoze edilip duruyor bizlere. Bu hem medya tarafından yapılıyor, hem de o medyanın karakterlerini şekillendirdiği insanlar tarafından.

    Demokrasinin örneği olması gereken meclis her gün kavgalarla geliyor ekrana. Sözde sanatçılar desen her gün laf dalaşındalar. Böyle bir ortamda da gençlerden çok farklı bir sonuç bekleyemiyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrin bişey kaçırmadın şu haliyle emin ol..Bu şiddetin artması, bu ironi, bu abartı, bu taklitçilik sanırım birileri farkedip son verene kadar devam edicek..Ama bu nefretin prim yapması çok fena çook:(

      Sil
  2. aa ben zekiyi severdim ama..

    Her şeyi iyi hoşta çok bilmiş hiç bir söylediğinin aksini söyleyemiyorsun adama hemen tavırları değişiyor ve yenilgiyi kabullenemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok severdim gün geçtikçe sıktı,bıktırdı, bi taklitten öteye geçemedi açıkçası..
      o fikrinin aksini söyleyene saldırması radyoda da heryerde de aynı.hoş değil.

      Sil
  3. çok dinlerdim. Sonra Kendini tekrar etti çok. 3 4 saatlik programın 2 saati tanıtım efekt kayıt felan.. Zekirdek ıyiydi ama orası da bozdu. Çoluk çocuk doldu. Ama önceleri çok ıyiydi. Face bile yoktu. Türkiyenin en kalabalık bi kaç sitesinden biriydi. Battı. Gerçek anlamda battı üstelik. Ayda 30 bin dolar aldığını söylüyor ama bir sitenin parasını ödeyemiyordu. Kitaplarını okudum. Beğendim. Güzeldi. Ayten abla ile çok dalga geçti. Küstürdü. Sonra onları ortaya çıkardı ıyi olmadı. Tv programları tutmadı. Gösteriler düzenledi. Olması gerekenden daha idealıydı bu gösterilerde. Hani nerde videoları. Tutmadı mı yoksa. Kısacasi çok bozdu. Fena bozdu. Bozdu bozdu bozdu.. Önünü alamadık.. Daha ne kadar bozabilir dedik. Yine bozdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen aynenn :D teknoloji geliştikçe mertlik bozuldu bence,tabi zekide bozuldu:p

      Sil
  4. Andy Warhol geldi aklıma yazdıklarını okuyunca; "Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacaktır..." der ve bunun sözünü ettiğin biçimde günümüz postyapısal döngüsünde ne kadar haklı bir söz olduğunu anlayabiliriz.

    Zeki Kayahan Coşkun mevzusunda çok atıp tutmama gerek yok sanırım. Bir kişi ne zaman ki kendi zirvesinden aşağıya düşmeye başlar, o anda özü tanınır. Ya o anı olduğu gibi yaşar ve kendi omzundan yükselmeye çalışır tekrardan. Ya da gişelik işler yapmaya çalışır ki hazıra dağ mı dayanır :D

    Gerçek anlamda ön planda kalmaya çalışan insanlar rekabet etmeye mecburdurlar. Bu da onların samimiyetini sorgulamamıza, hatta bu sorgudan çıkardığımız olumsuz sonucun kalıcılığını görmemizi sağlar.

    En sevmediğim şey de tartışmak gibi güzel bir fiili, sinir bozucu biçimde tartmak olarak gerçekleştirmek. Tartışmanın hakkını vermek yerine, söylediğin biçimde davranarak haklı çıkma gayreti...

    Ne kadar büyük ve gereksiz bir acizlik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan yalnızca 15 dk ları olsa bu kadar batmazlar saçmalamazlar belki de,kendini tekrarla tarzını bozmamak çok farklı şeyler ve ayarı tutturamadı net olarak.Ama ona sorsan şaka programı ondan arak,okanın bi bölümü ondan arak (okanda demiş zekirdek kullandı bizden evvel) diye konustu sussun diye,konu da altı üstü "programı nasıl dinliyosunuz" fotoları bundan ibaret. Ama ona bile kıyamet koparttı ciddi ciddi ben buldum beennn diye:D E onun program tamamen okandan arak?
      Rekabet kötü,tatsız işte beceremeyen fena halde depresyona gidiyo hızlaa..

      Sil
  5. Program iyi idi ama..

    Biride çıkıp demedi o programda sen kime sus diyorsun önce dinlemeyi bil diye... Bağırmalar hattan almalar.. İnsanlar arar ve kendilerini o hale kendileri getirirlerdi... Ama biride çıkıp demedi hayat size bu kadar mı? ünlü olma hevesi veriyor... Kısacası şahıs Türkçe konuşmayı bilmez seni nasıl dinlesin nasıl anlasın İpek...

    Rekabet ve yükseklik tutkusu düşmenin başlangıcıdır....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E demeye kalkanların yüzüne kapatıp hırsını alamayıp saatlerce bas bas bağırıyo adam, Okan kapatıyo ve bitiyo en büyük fark burda..ister istemez kıyaslıyosun taklidini gördükçe..
      Dinlemediği için yorumları da absürd işte,aynen öyle:)

      Sil
  6. Lisedeyken çok dinlediğim programdı, hatta bir kaç defa canlı yayına bağlanmışlığım da oldu. Üniversiteli gençlerin programı gibi gözükür fakat daha çok liselilerin dinlediği bir şeydir bence Matrax. Bilgiye aç insanların, daha kendi düşüncesi oluşmamış gençlerin. Sorsan Matrax dinleyenlerin çoğu Serdar Ortaç'tan, Demet Akalın'dan nefret eder. Neden? Zeki nefret ediyor diye.Varsa yoksa Zeki'dir, her şeyin en doğrusunu o bilir, ona karşı gelmek sanki günahtır Matrax'ta. Zeki Kayahan aslında arada kalmış insanlardan. Ne tam sosyalist, ne de tam bir Kemalist, Ulusalcı vs. Bu yüzden söylediklerinde hep çelişir. İnadım inat insanlardan. Önemsememek lazım fazlasıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzerleri artmadan ya da taklitten bi nebze daha uzakken dinlenebilir ve bağlanan karakterler hatrına eğlenilebilir hali vardı.Ayten hatrına en azından:))
      Lisesliler konusuna katılmıyorum her yaş grubu var ama etkilenme ve örnek alma evet daha küçük yaşlarda oluyo malesef benim dediğim sorumluluk bu sebepten zaten.Onları yönlendirmek kışkırtmak kolay.
      Eğlence progrmı sonuçta ve gece geç saatte bilgiye aç olamının bi gereği yok uyumadan önce dinleyip kafanı dağıtmak amaç.Bu olmasın yine bu tarz dinlemeyi tercih ederim o saatte kafan yorgun oluyo yeteri kadar çünkü.
      Çok tşk son bölüme aynen katılıyorum.

      Sil
  7. çok güzel yazmıssın :)
    bencede konser sonunda eylem diğer izleyenler için olumlu olurdu, katılıyorum.
    banada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rainbow teşekkür ederim destein için:)

      Sil
  8. Zeki'yi uzun süre radyodan dinleyen birinin onun televizyon programından keyif alması biraz zor; bu biraz da radyo-televizyon farklılığından kaynaklanıyor. Onu yıllarca dinleten de aslında bu "sus be"li tavrı, nedendir bilmiyorum ama böyle olunca insanın daha çok ilgisini çekiyor. Birkaç aydır dinlemesem de son bıraktığımda hâlâ pek fena değildi program. Ayten Hanıma gelince, çok severek dinlerdim, televizyonda görünce o ilgim azaldı, program yasaklısı olduğundan beri de programa ilgim azaldı. Şöyle de bir durum var, Zeki'ye çok fazla twitter iletisi geliyor, oturup hepsine cevap yazmıyor, genellikle cevap yazdıkları kötü konuşanlar ya da şovlarıyla ilgili soru soranlar. Bu nedenle başta bir ön yargıyla da diyaloğa girebiliyor bence.

    Not: Gölgeler gidince okumak ne de rahatlamış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engin evet gölgeleri kaldıdım teşekkür ederim:)
      çok önyargılı ve hazımsız olduğunu gördük bugün yeniden.

      Sil
  9. Zekinin programını severim ama kendisini sevmem..
    Senle twitter yazışmasını gördüm düzgün yaklaşmamış olaya herkesin baktığı gibi ırkçılık penceresinden bakmış olaya,Türkiye de ırkçılık olsaydı Kürt kökenli öğrenciler Üniversitelerimizde okuyamazlardı en basitinden.
    Adamlar konseri mahvetmişler olay apaçık ortada.Ayıptır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linkin Park bugün zekinin beni engellediğini farkettim twitterda inanabiliyomusun? bu derece eleştiyie tahammülsüz hatasını kabul etmeyen biri görmemitim ben pes:)

      Sil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...