9 Aralık 2011 Cuma

Yaz sen gönlünce, kim ne derse desin!!

 Bir blogta bi posta rastladım, yazarken hala samimimisiniz demiş, veryansın etmiş bir de güzelce eheh bugün isyan günümüzdü ailecek:)
Nedense satır satır yorum yazasım geldi çok uzun oldu ilk defa bu kadar uzun yorum yazdım hayatımda o derece tıkladım ama sonuna ekledim bu çok uzun oldu ben post yapayım gel ordan oku yoksa gözün çıkıcak :D Hem biraz daha eklerim eksik kalanları kendimce.
Beni rahatsız eden bişey var ki bloglarımız "kişiye özel alan" olsa da halka açık sonuçta, bir konuda eleştirsen kıskanıyo oluyosun manasızca, senin yaşamını pozisyonunu bilmeyen insanlar bunu nasıl söyler?
Eleştirmesen kimse ses çıkartmıyo tepkisiz toplum oluyo.
İki ucu b*tlu değnek tam anlamıyla.
Neyse yoruma geçiyorum:

Yazarken okurken ve yorum yazarken son derece samimiyim:)
Yazmak benim için bir deşarj yolu,söyleyemediklerimi söylemek bi kuyuya haykırmak gibi benim için.
Kendim için yazıyorum en başta ve böyle olunca güzel benim düşüncem bu.
Ama beğendiğimi göklere çıkarıp beğenmediklerime susmak zorunda değilim küfür edicem oha çüş dicem zaman zaman yoksa nasıl bir iç döküş olur?
Öfkeni de rahatsızlığını da depresif yada mutlu halini de yazıyosun filtrelemeden. Çoğu zaman susuyoruz toplum da bizi susmaya küsmeye zorluyor zaten.
Sen de öyle ol lütfen yoksa kendi içinde çifte standart yaratmış savunduklarımızı yıkmış olursun. Zaten diyosun sanal kasanları mı takıcam relax ol şöyle:) Hem biz de onları eleştirmiş olduk di mi bugün misal,sen de eleştirdiğin, bırak abi sana ne okuma,naparlarsa yapsınlar ya da karışmayın  susun dediğin için aynısını yapmış oluyosun okuma çık tepki gösterme o zaman.Ya da burdan değil okuduğun şeyin direk altına tepkini göster. Belki o senin baktığın pencereden bakamadı? Seçim yine senin de tepki hiçbişeye göstermezsen olur mu,olmaz o zaman senin fikrini ortaya koyman nerde kalıcak?
Her konuda mecburmuş gibi bik bik konuşmak gerekmez elbette o ayrı:)
(var ya bir de mahalle muhtarları özellikle twitter da)

Takipçi veya gelen yorum sayısının benim için niteliği ifade etmediğini açıkça söylüyorum her zaman biliyosun..Twitter dada en kızdığım olay budur.yazmıştım hatta #takipedeniederim mantığı beni çileden çıkartabilir.Nasıl bir düz mantıktır bu? Şişirme takipçi sayısı gözümde az okuru olup tatlı tatlı sohbet eden kadar bir anlam ifade etmiyor bu benim doğrum.
Çok zevkle izlediğim bloglar var mesela canım yorum yazmak istediğinde dur bi dakka kızım o sana yazıyomu en son ne zaman yazdı demem aklıma bile gelmez.
En güzel hepimize örnek te olan isim profösör dür.çoğu yazısı niteliklidir,çok değerlidir okuruz mutlaka ama paylaştığı her konuya söyleyecek sözümüz olmayabilir? Bu ona saygı sevgimizi eksiltmez bize yazdığı yoruma verdiğimiz cevap ta bir paylaşımdır ve çok önemlidir.
Ama yokmuş gibi davranmak mesela,sana yazdığına cvp vermemek ya da hiçbir zaman yorum yapmamakta olmaz o da desteğimizi hissetmek okunduğunu bilmek paylaşımının yerine ulaşıp ulaşmadığını görmek isteyecektir. Bu "karşılık beklemek" değildir.

Rl de hep biz aramıyoruz arkadaşlarımızı veya sevgilimizi di mi, o arıyomu der içleniriz o da arasın isteriz. hiç takmıyosa görüşmek istemediğini düşünürüz burda da durumçok farklı değil.
Yalnız hissetmek ya da yalnız kalma isteği açtırdı bu blogları bize değil mi? Hani bizi tanımayan objektif birileri bize akıl versin destek olsun istiyoruz bazen.

Kendimiz için yazıyor olmalıyız demiştim en başta başkaları için ya da güncel tutmak amacıyla değil. Gazete değiliz sonuçta. Ama yankısı olunca mutlu oluyoruz biri bizi sarsıp kendine gel deyince de kızmamamız lazım (elde değil biliyorum ama)
Takpçi sayısı fazla bu blog popüler diye ne kimseyi izlerim ne de yorum yazarım ki ben dikkat çekeyim gelip beni okusunlar düşüncesiyle gereksiz yorumlara çok rastlıyoruz.
İşte asıl bunlar ciddi ticaret mantığıdır tatsızdır.Yorum yapan takibe alan kendinden bişey mi bulmuştur yoksa onu izlemem için mi yapıyo bunu anlarım sonuçta zamanla.. Samimiyet içtenlik burda devreye giriyo zaten.

Benim bugün eleştirdiğim bu eleştiri dozajını aşan hakarete vardıranlardı aslen, beğenmedim diyebilirsin ama kabaetime benziyon diyemezsin. Diyolar ama? Cvp olarak şeyimde değilsin demek te aslında çok üzüldüğünü taktığını gösterir umursamasa cevap vermez küfür edip:) Tek çare kale almamaktır.
Elbette izlesem de kaçırdığım twitter da duyduklarıma dayanarak ta birkaç kelam ettim herkes kadar hakkım sonuçta buna rağmen de on kere okudum kişileri incitecek bişeyler olmasın diye.toplam 3 satırdı benim fikrim bana özel bir alandayım ve hemfikir olmayanın gelip bana saydırma ya da kendi blogunda yerme hakkı yok mudur  mu varmıdır?
İşte uslup önemli burda.

çok uzun oldu ama burda daha da uzadı  öperim:**

18 yorum:

  1. Böcük . Kızdırdılar mı seni :) yine bi iç döküş. Içten gelen bişey yazmak. Kimse sebep sormamalı. Izleyici sayısı umrumda değil. Benim yorum yapıp konuştuğum daha çok okuduğum kişiler genelde takipçi sayısı az olanlar. Yani böyle bi ayrım da yok ama Durum böyle. önemli olan yazılan şeylerdir sonuçta. Bak mesela twitterda yorum yaptığım kişiler bi kaç kişi ama hiçbiri beni izlemeye almış değil. Banane almasınlar. Alsınlar diye yapsaydm ikinci üçüncü kez yorum yapmazdım ki ben aylardır söyleyecek sözüm varsa başka koşul düşünmeden yazıyorum. Neyse işte bu kadar kendimi övdüğüm yeter. :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de beni izlemeyen tek yorum yazmayanı seviyosam keyif alıyosam okurum içimden gelmişse yorum yaarım ama bazen de kale bile almıyo deyip küsesim tutabilir:F
    Zaten çok takipçisi olan da takmaz bunu kötü ve samimiyetsiz olan bu işte ahsjdjfjf:p
    O anki halet-i ruhiyemize bağlı biraz da işte:) isyan ettim dün evet tepkisiz kalıcam bundan sonra moron gibi her şeye (desem de inanma)

    YanıtlaSil
  3. günlük hayatta binbir türlü kural var. Yalansız da yaşanmıyor mesela. Bari burada ne geçiyorsa onu konuşup ne istiyorsak onu yapalım. Tabi burada bazıları gibi klavye delikanlılığı yapanları kastetmiyorum. Edep çerçevesinde. Edep önemli zira.

    YanıtlaSil
  4. Aynen işte yazdığım gibi beğenmedim demenin de bi uslubu var:))

    YanıtlaSil
  5. Oradada söyledim, bu blogmuş, twittermış bu tarz şeylerin altında yatan bilinçaltı tamamen dikkat çekmek üzerine, bunuda inkar eden ademoğlunu hayalperest ilan ediyorum. Yanlızca burada durum ikiye ayrılıyor, bunu hissi dizginleyenler ve dizginleyemeyenler. Zira bu dikkat çekme içgüdüsünün önünü alamayanlar her gün "takipçi" sayısını kontrol edenler.

    Ben mi? evet ben sayfama her gün kaç kişi girip çıkmış genelde her gün bakıyorum, merak ediyorum. Ama bunu çok dışarıya vurmamaya çalışıyorum dizginlemeye çalışıyorum.

    Aksi yönde, "ben yazıyorum işte ya... kimse okumasada yazarım..." gibi sufimtrak takılanlarıda hiç samimi bulmuyorum, zira bana onların vereceği cevapta "arkadaşım sen istersen inanmayabilirsin" diyim sonuna bir ;) göz kırpan işaret eklemek olur- ki sadece gülümserim.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. aynen yazalım istediğimiz gibi valla kim ne derse desin

    YanıtlaSil
  7. en sevmedigim sey, kisisel bloglarda reklamin ne isi var ya su adsense google reklamlari yokmu tik basina bir iki kurus kazaniliyor 10 kurus bile degil. en nefret ettigim sey, bloglarda reklam olmasi. bloglarda reklam olunca birdaha hic giresim olmuyor walla. yer kapliyor, cirkin itici gözüküyor. en sevmedigim seylerden biriside hediye yarismalari düzenleniyor ya, zorla postumu blogunuzda yayinlicaksiniz zimbirtisi, tamam takipcin oluruz, yorumda yazarizda, niye postunu blogumuzda duyurak, sevmedigim sey. birde bircok moda blogcusu, bazen 3-4 blogta görüyorum herkes ayni ünlüyü almis elestirmis. bunuda sevmiyorum, bosver sen milletin giydigi seyi, elestirme. git pazardan ceket al onu giyin, daha güzel bir post cikar ortaya. birde ortaliklarda zorla link degisimi yapak diye dollanan manyak erkeklerde var.

    YanıtlaSil
  8. Boracım sana katılmadığım gibi fikrine de saygı duymuyorum,senin benimkine duymadığın ve bunu yazabilmiş olduğun gibi:p
    Ha genelleme yaptım desen de sonuçta okuduğuna yorum yapıyo oluyosun.Bilmem anlatabildim mi? Samimiyetine inanmıyosan yazılan yazının ona tepki göstermeni ise olması gereken buluyorum.Bu yüzden teşekkür ediyorum:)savunduğum bişey bu.
    Ve dizginlesin lütfen herkes ki bazı çirkinlikler görmeyelim burda örnekler verdiğim gibi hatta 3 veya 4.postumda yazmıştım örnekleri ben..(ben gideli buralara olanlar olmuş başlıklı yazım)
    Ama benim bilinçaltım neyse üstü de odur ve buraya da açıkça yazarım sonuçta kimliğim de deşifre değil ne sebeple farklı bişey yazıcam rahat bi insanım ben kim ne düşünür demem başıktan anlayacağın üzre:F
    Açtığım zamanı ve bu tihniyetle yazmayı rahat ve içten bulduğumu söyledim.Gerçekten günlüğün gibi hissederek yazmazsan açık olmazsın.Samimi asla olamazsın.
    Tabii ki blogdaşlarımızla aile gibi olduk gelmelerini kendi kişilikleri ile yorum yapmalarını,bana görmediğim bir yerden bakmayı sağlamalarını çok seviyorum,ben gidip okumayı yorum yazmayı da..uzun zaman olmadığımda nerdesin diyen dostlarım var bunun benim için anlamı çok büyük.
    Biliyorum ki artık tek kendime yazmıyorum ve yalnız değilim içimi döktüğümde okuyup çıkan ya da bana birkaç satır yazan insanlar var..kızan karşı çıkan da olacak kulağımı büken de:)
    Kimse okumuyodu ben ilk yazarken zaten anlatabiliyomuyum gene de yazdım? ama paylaştıkça yazasım geldi sırtımdaki yük hafifledi..
    alıştık iç dökmeye ağlamaya gülmeye birlikte.ve burda zaman zaman seslendiğim keşke okusa dediklerimi okumayan okusa da yorumlamayan arkadaşım dostum hatta sevgilim varken beni duyanlar tınan umursayanlar var burda ..ne mutlu!!
    :))

    YanıtlaSil
  9. Mia m bence dee ama böyle tartışmak ta keyifli sınırlar aşılmadıkça:))

    YanıtlaSil
  10. Çirkin hatun ben de katılıyorum çoğu söylediklerine. Ama işte zevk meselesi naparsın. Çekilişlere girmek bile istemiyorum acaip tepkim var o olaya:))

    YanıtlaSil
  11. bak eskiden buralari armut tarlasiydi, sonra armutlari ayilar yedi saplari kaldi.
    hic oturup belli bir zamanini ayrilip bloglardaki herhangi bir yaziya yapilan yorumdan baska bir bloga gecip milletin neler yaptigina dikkat ediyor musun? bloglarda artik findikli kek tarifleri var ve o yaziya yorum yapan arkadasimiz iki gun sonra kendi blogunda kek tarifi vermektedir, tek farki yaptigi kekin fotograflarini daha cok cekmesi ve farkli acilardan bize gostermesidir. hatta bunu yapan erkekler var, adam yaptigi yemegin fotografini cekip blogda, facebookda yada twitter hesabindan arkadaslarinin begenisine sunmaktadir.
    buralari armut tarlasiyken ben bildigin boktan bomba yapmasini ogrenmistim, pinpon topundan ses bombasi yapmasini ogrendim. bir cogunuz yeteri miktardaki sabundan nitrogliserin yamasini fight club'i izledikten sonra ogrenmistiniz ama ben biliyordum.
    simdi tekrar bloglari ac ve incelemeye basla, cogunun sag tarfinda ki sidebarda hangi kitabi okuyora onun idefix yada kitapyurdundan alinmis fotografi bulunmaktadir. okdugu kitaplari izledigi filmleri bizlerle paylasmaktadir. tamam ne guzel boyle bloglar sayesinde kitaplar, filmler, diziler hakkinda on bilgiye sahip oluyoruz. ama bu olayin bokunu cikartip 2 gunde bir farkli kitap fotografi koyup bu kitaplar hakkinda inceleme yapanlar var. adamin birisi 2 gun arayla aclik ve suru kitaplarinin fotograflarini koyup bunlar hakkinda inceleme yapmis. lan bu iki kitap bildigin tugla, ozellikle suru. yeterli sayida ki suru kitabiyla oturup bir binanin duvarlarini orerim. tamam kitap okuyorsun bunu seviyorsun ama yeme bizi be birader. yemesen icmesen sicmasan uyumasan o kitaplari 2 gunde bitiremezsin. ben cok okuyan kulturlu birisiyim havasini biz okuyucularina hissettirmek icin elinden geleni yapan arkadaslarimiz var.
    turkce dil bilgisi takintisi olan arkadaslarimiz var i bunlar beni deli etmektedir.
    teknolojiyle alakali bloglari inceledigimde ise muhim bir teknoloji blogunun incelemesinin aynisini bir cok blogta gormekteyim. adamlar sirf bu is icin bot yazmislar onemli bloglardan yazilari kendi blgolarina cekiyorlar.
    kime sorsan blogunu acmasinin sebebini icindekileri dokmek birseyleri anlatmak icin oldugu der. ama bunu yapiyorum diyenlerin %83'u kisisel yeteneklerini -tuhaf isimli yemekleri yapmak, tuvalet kagidi rulosundan kadin sutyeni yapmak, eski t-sihrtlerinden canta yapmak, tirnaklarina kek resmi (cupcake nedir lan) yapmak- okuyucularina sergilemekten baska bir sey yapmiyor. hani icini dokmek icn acmistin o blogu? -pucca ve siminya bu isi dedikleri gibi iclrini dokmek yapmaktadir-
    zaten izleyici sayisi yazilara yapilan yorum sayisi gibi onemsiz gordukleri seyleri saymak bile istemiyorum. hic biri izleyici sayisini onemsemez ama kac kisinin izledigini bilir.

    ps. bora reyiz ben senin yazdiklarini okuyorum.

    YanıtlaSil
  12. Senden hemen sonra izleyici oldum ama yanlış anlaşılmasın yani :D yeni fırsat buldum yazılarını okumaya :)) çok da sevdimmm

    YanıtlaSil
  13. sevgili ipek,

    tekrar yazdığımı oku bence :)

    YanıtlaSil
  14. Barney çok haklı olduğun şeyler var kesinlikle katılmadıklarım var
    .üstüme alınmam gereken bişey var mı bakıyorum yok:) konuya katkın olsun istemişsin çok tşk.
    cevap versem bundan uzun olur zaten bu konuda 3 post yazdım.
    taklit bloglar hakkında tavrım belli, türkçe takıntım yok ama yazmanın bir usulü, anlatım dili olmalı içine etmeseler derim ben,küfür sevmiyorum mesela kesinlikle.
    Bir de buralar dutluktu ya şunu diyebilirim sen kısa pantolonla gezerken ben blog yazıyodum benim için olmazsa olmaz değil rl sebepler olur kaparım,kafam kızar kaparım dayanamam gene yazarım..keyfimin kahyası karışıyo bana da işte:D
    senin saydıkların medyaya yansımış olanlar bişeyler yaptıkları içim ni yoksa aşırı tepki gördükleri sevilmedikçe takip edildikleri için mi (banu alkan örneği gibi) bir yere geldiler her bakan farklı cevaplar.
    yaş,eğitim,ortam çevre faktörüne göre değişir yorum.
    bunlardan çok eveli ahiri var bu işin hatta perde arkası onlara girmeyelim herkes dileğini izlesin.
    bir gün yazabilirim belki de..
    Siminya en eskilerden ve çok çok güzel bir kalemi,yazım tarzı ve blog düzeni var çok seviyorum onu ve samimi buluyorum ayrıca belirteyim.
    kitap konusunda haklısın.yaşam ve moda bloglarında da var bu.Biri ne yapmışsa diğeri daha iyisini yapma dikkat çekme peşinde. Aşırı abartabiliyolar,kıyfet kiralıyolar düşünebiliyomusun? bu neyin hırsıdır? teknobloglar taklit hatta sahte etiket olayı var deliriyorum.
    içini dökmek için açıp yeteneklerini yada yaptıklarını sunmak ta paylaşmak normaldir ama günlük ve albüm gibi kullanıyor onlar da.demek onay sözlerine ihtiyaçları var.(bakınız 5 sevgi dili) bu beni çekmez ama rahatsız da etmez açıkçası. Kek tarifi de veririm hem :F
    Ha zatten hakkım var mı rahatsız olmaya herşeyden? zurnanın zırt dediği yer burası işte..ona da cvp verdim zaten..

    ps.borayı oku da taklit etme :p dediğini yap yaptığını yapma ahah:)

    YanıtlaSil
  15. Nora çok teşekkür ederim,yanlış anlaşılacak ne var ben de yorum yazan ya da ekleyene gidip bakıyorum hemen bazen de gözden kaçırıyorum^^

    YanıtlaSil
  16. Bora hem okudum hemide yazdım yalancı bora senden bezdim demek istiyorum:p

    Şaka bi yana konuştuk bu konuyu zaten konu hallolmuştur iki taraf ta samimiyetle açıkladı ne dedi ne anladı.Sorun yok olamaz da zaramızda.

    ps: taraflar biz yalnız ahaha artisleştim ben bugün yeminle:p

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...