8 Ocak 2011 Cumartesi

GÖNDERMEDEN BİR DAHA DÜŞÜN !

Şimdi,her nedense internet gibi güvensiz bir ortamda kişisel bilgi ve fotoğraflar havada uçuşmaya devam ediyor,özellikle benim kalın puntolarla üzerinde durduğm facebook tam manasıyla çivisi çıkmış durumda..kafadan bacaklı özel pozlar,arkada darmadağınık bir oda ya da wc illaki ayna ve cep telefonuyla çekilen öpücük atan moron resimleri hayran kitlesini arttırmaya devam ediyor ehehe:))

Bağlamak içim müthiş oyunları videoları paylaşımları var hoş zaman geçirebiliyosunuz süre sınırınız mevhmunuz varsa tabii,ama eğlence orda sınırlı kalmıyo nereye ne yazsanız beğenseniz mantar gibi sizi gören eklemeye msj atmaya çalışıyo ki bu olmamalı tek çevre edinme-yada kendini gösterme yolu yaa:( örneğin bir sayfadan gelen her video ve yazıya yorum yapan ama söyleyecek sözü olmayan hep aynı amaçsız kişiler batıyo göze hemen.
Özel facebook fotoğrafçıları(-ki normal foto bile denemez çoğuna),özel pozlar diye kategoriler eklendi hayatımıza. Tlf dan ne yediğini dahi yazan ve bizi çok eğlendiren örnekler var mesela:)
Yalnızca orda değil elbette arkadaş bulma siteleri,forumlar,dileyen blogunda ve bilimum pek çok yerde resim,telefon no,msn,gtalk nerdeyse ev adresleri bile uluorta paylaşılıyo.Bir kısmı zararsız olsa da nerden ne gelecek bilememek ürkütücü.Bir zaman tetris en büyük boşanma sebebiyken şimdi rakipsiz facebook..
E özellikle facebook a duyduğum bu nefret yersiz değil,zamanında başımıza gelmiş ciddi bişeyler vardır,şahit olduklarımız vardır,çoğul eki kullanıyorum hepimizin var çünkü. Önemli olan ve keşke dediğim nokta kendi başına gelmeden tedbirli olunabilse keşke.
Ama dinlemeyen, ısrarla "davet gelmiş yeeaa kabul et gitsin" le başlayan ya da "aha bu tanıdık geldi olmadı tanışalım" diye ekleşenler virüs gibi yayılmakta amansız biçimde.
Hatta bu konda melly nin de dilinin yandığını okudum geçe gün(: kaldı ki özenli davrandığı besbelli.
Önüne geçebilecek hiçbir şey yok ne yazık ki..can sıkıcı durumlar yaşatacak ama gene de vazgeçilmeyecek,kazanan her zaman facebook olacak..
Dikkatsizce ekle,iletişim kur veya kurma ister orda unut,o yabancı gözler kimbilir hangi amaçla senin hayatını en ince ayrıntısına kadar izlesin dursun..
Çünkü merak,dünyayı yönetir he daim. Gözü kapalı her tür tehlikeye yürütür insanı..
Böyle dejenere bir ortamda lişkileri zedelemek için ellerinden geleni yapanlar,onlara meydan verenler,nispet yapmak için gözü dönen ve yegane eğlence kaynağı bu olanlar başımı döndürmeye devam ediyolar..

Diğer yandan kimliğini saklamak istemeyen kendini halka arz etmekte hiçbir mahsur ve tehlike görmeyen şahıslar (-ki şahsi tercihtir saygı duyarız tartışma konusu olamaz)
anonim olanlara çok büyük bir öfke nefret ve iftira kusmakta mahsur görmezler:)

Sadece blog yazarlarıyla ilgili ya da hadi kendime dair diyebilirim ki,benim seçip bak hayatım burda yazıyorm oku istersen diyebileceğim samimiyette arkadaşlarım hariç beni tanıyan kimsenin benim gel gitlerimi duygularımı blogmdan izlemesini istemem.Bu özgürce her düşündüğümü yazmama engel olur. İçimi dökemem ki zaten bunu başarabilen biri değilim..
Cümle dahi kuramıyorum laf salatası yapıyomuşum (bu da içten bi yorum işte bana)
Neden böyle yazdın demelerini veya bilmelerini istemediğim bişeyi okuyup sorgulamaları beni huzursuz eder..
Ama yazdıklarımın direk muhatabı okusun beni anlasın,söyleyemediklerimi satır arasında bulsun isteyebiliyorum bazen..

Herkesin fikrini söylemesinden yanayım.Ama söylemesinden.Tartışmadan. Katılmak zorunda değilim benim düşüncem bu.Istisnalar var ama kaideyi bozmuyor.
Yazdığınız çizdiğiniz paylaştığınızdan ileride pişmanlık duyabilirsiniz ama bir sürü şahidiniz hatta kayıtlı olabilir istemediğiniz ellerde..

Bi resimden ne mi olucak?

GÖNDERMEDEN BİR DAHA DÜŞÜNÜN!

HERKES,CİDDEN HERKESTİR!

Bu videolar çocukları ve gençleri Internette korumak ve uyarmak isteyen bir kuruluş tarafından oluşturulmuş.
Akla ilk gelen kontrolsüz Facebook kullanımı..
diye başlayan bir de açıklaması var tamamını alıntılamaya gerek duymuyorum.
Sadece üstteki videoyu zamanında izlemiştim onu araken alttakini de buldum o arada da benimle hemfikir çok insan olduğnu gördüm.En azından izleyin derim.

12 yorum:

  1. iρєквσcєgι merhaba facebook altından verdiğin link de ki habere ben şöyle bakıyorum insanlar yine kolaycılığa kaçıyor topu facebook a atalım ona buna atalım derken gerçeklikten uzaklaşıyoruz neticede aldatma vs gibi eylemleri bizler gerçekleştiriyoruz esas sorun bizim ilişkilerimizdeki duruş la alakalı ha facebook burada güvensiz oluşundan dolayı sizin yakayı ele vermenizi kolaylaştırıyordur belki ve biraz da gizlemeye çalıştığınız kirli sırlarınızı ifşa ediyordur burada sorgulamamız gereken bence samimi olmayışımızdır hayatın hiç bir alanında samimi değiliz ve bence sosyal ağlar bunu gün gibi ortaya çıkarmıştır
    ben yorum onayını kapalı tutuyorum böylece daha samimi olmaya zorluyorum okurları isterlerse giydirebilirler neticede bu onların bakış açısıdır ve kendilerini bağlar sorumlu oldukları da kendileridir
    en büyük sorun samimiyetsizlik ve artık biliyoruz ki kimse samimi değil bu gerçeklik de bizi rahatsız ediyor buda iyi bir şey en azından belki daha samimi olmayı deneriz

    YanıtlaSil
  2. Rögar: kişileri ne yaptığıyla değil,neden yaptığıyla değerlendir derler ve katılırım kısmen bu söze..Ama bir bahaneleri olması yaptıkları yanlış şeyleri hafifletmez kişinin hür iradesi yada iradesizliği sebebiyle..Bu nedenle SUÇ ATMA dediğin şeye katılmıyorum.1.derecede suçlu olan insandır.Ama her şeyin bir çıkış noktası ve "sebebi" vardır.Eğer kişinin zayıf noktaları varsa işte bu dediğin samimiyetsizlik çukuruna çekilmesi bu gibi ortamlarda çok daha kolaydır..
    Uzak duracak iradeleri varmıdır bu tarz samimiyetsiz ve duruşu sağlam olmayanların sence?sanmam o ayrı..

    Yorum onayına gelince,bana inceden dokundrmuşsn biliyorum sebebini ama :))ben de yayınlıyorum eğer diğer yorum yazanlara bir hakaret veya saldırı içermiyorsa.polemiğe yol açmasınıda istemem açıkçası.
    Bnlar harici yayınlamamışsam eğer,bunn sebebi mesela yorumu yazanın kendisine haksızlık etmesi de olabilir.Bilmem anlatabildim mi:)

    YanıtlaSil
  3. İnan bu facebook denen siteden bende nefret ettim. Bi dönem benimde çoook başımı ağrıttığı için kapattım. Ve o gün bugundur bir dahada açmadım. Ama kızımın facebooku var. Kısıtlama yada zorlama getiremiyorsunuz. Şifresi bende olduğu için ara ara girip kontrol ediyorum neler yapıyor diye. İnanırmısın kızım 12 yaşında ve arkadaş grubuda genelde öyle, paylaşılan yazılar videolarda aşmışlar kendilerini :( çocuk değil bunlar dersiniz. Zamane gençliği ne halde. Yaş daha 12 sevgilileri var ve bunuda faceden ilan ediyorlar :( Korkuyorum bende. Yasaklayamıyorumda. Takipteyim anlayacağın :)

    YanıtlaSil
  4. huuuuu tamam yaa sakin ben bişi yapmadım sadece olaya bakış açımı yansıttım yoksa sana dokundurmak gibi bir niyetim yok ama ben anladım sanırsam anladım anladım :) sevgilerle gülücüklerle

    YanıtlaSil
  5. ha bu arada samimiyetsizlik çukurunun çok da dışında görmüyorum kendimi bunuda açıklığa kavuşturmak istedim ama en azından bi çukurun içinde olduğumu kabullenmiş ve bundan tamamen sıyrılmaya çalışan biriyim bize bu samimiyetsizliğimizi gösteren facebook a da saygılar bu arada daha samimi günlerimiz de olacaktır elbet ;) güzel bir hafta sonu dileklerimle ben biraz şarap içicem şöyle ufaktan bir ziyafet bu kısmısıda kıskandırmaca ve nispet içermekte :p

    YanıtlaSil
  6. asahhara ben de şahidim 14 lük kuzenim sayesinde:S lütfen dikkat et elinden geldiğince:(

    Rögar iç hesaplaşma yapıyomuşsun karışmıyorum,sende..
    afiyet olsun bu arada tabii ki.

    YanıtlaSil
  7. sana kesinlikle katılıyorum ve bu feysbuka yalnızca fotoğraf değil hiçbirşey yazmak istemiyorum ama yinede yazıyorum,bana öyle geliyorki ilerde bu feysbuk bizim başımıza(üye olanların ve bilgilerini paylaşanlardan bahsediyorum)fazlasyla bela açacak.

    YanıtlaSil
  8. "aga resimleri akşam senden alırım" diyen liseli kız grubu gördüm. acemler metro istasyonunu arka plana alıp resim çekiyorlardı. tam zamanında çıkmışım face' den.

    YanıtlaSil
  9. Linkinpark daha açmadıysa şanslısın en azından ,keşke beklemesen açmasını..video paylaşmak beğenmek bişiler yazmak neyse de,diğerlerine dikkat etmek gerek.

    ry aynen ben de sürekli görüyorum abuk pozlar veren gençleri akşam sıcak sıcak face e yetişicekler ya:p
    çıktım ya da ğrofilim yok desen de inanmıyolar o da ayrı bi çıldırtıcı durum:)

    YanıtlaSil
  10. hatta oyle okuzler var ki, tanimadan utanmadan hadsizligine yenilip adsiz olarak yorum yaparken facebook gibi sanallikta ehhehheehh yorumlarina baktin mi diolar :/
    çüşş diyesi gelio insanin :s

    YanıtlaSil
  11. hem de ne çüşşş hatta bıırrhhhh:p sal çayıra gitsinler:F

    YanıtlaSil
  12. insan değil zaten bunlar. sessiz harflerle iletişim kuran yaşam formları.

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...