14 Ocak 2011 Cuma

Bitmek bilmeyen MiM :p



  • Dindarsiniz ya da degilsiniz, inanciniz var ya da yok, dinlerini yasadigini söyleyen insanlarda en cok sizi iten seyler ne ve neden?
Bir kere bütün din ve mezheplere saygım var sonuçta tek yaradan var ve ibadet biçimleri farklı.
Hepimizin etnik kökeni ve dini algılayıp yaşama biçimiz farklı olacaktır.Bana da ters gelmez veya batmaz tabii ki haddimiz dışı bu, amaaaaa topluma zararları yoksa..ve savunduklarıyla yaşamları,tavırları birebir uyuşuyorsa.Ele verir talkımı kendi yutar salkımı durumu olacak iş değil.
Başkalarına zorbalık veya burun kıvırarak kendi fikirlerini empoze etmeye çalışanlar da çok itici gelir her zaman.Aynı biçimde beyin yıkayarak ve toplumsal adaletsizliklerden faydalanarak açıkçası rüşvet veya vaadlerle de bişeyler -göya öğretilmesi-yaptırılması aynı derece iğrenç.Çok örnek duydum.
İnançlarıyla bir siyasi görüşü bağdaştıranlara ne desem bilemiyorum.Allah ımı kulumu kandırıyorlar?


  • Sizi siz yapan özelliklerinizden en belirgin olani ne?
Çok iyi niyetliyim.Önyargılı değilim.Esirgemem..ucuna istediğinizi ekleyebilirsiniz bunun öyle diyeyim:)
Ve kafamı sevdiklerimi mutlu etmek sevgimi göstermek için yorarım kötülüğe yalana değil, bu yüzden bunlara tahammülüm yoktur. Çok sabırlıyımdır.Yapılanı unutmam olmadık yerde patlak verebilir..
Alınganım biraz ve herşeyin bir SEBEBİ olması gerektiğinde inat etmem-mi diyim bilemedim çok farkedilir bir özelliğimdir. Sebepsiz kuş uçmaz derim ve karşımdaki insanda bana karşı en ufak değişiklik beni delice paranoyalara sürükler.Söylenmiş ve konuşulmuş bi şeyi tekrar etmem bazıları çok kızar bu huyuma.
Buna rağmen kin tutmaz kalbim..bunu bazen severim bazen en zayıf noktam görürüm nefret ederim. Uzar gider böyle tanıdıkça açılacak bir yelpaze gibi..

  •  Etrafinizdaki kisilere saygili misiniz? Neyiniz insanlardan farkli ve ne konuda daha cok saygi bekliyorsunuz?
Kesinlikle saygılıyım ve bu yüzden beklentim bu yöndedir.Özellikle düşünce ve zevkler konusunda.
Fikrini rengini belli etmek için hakarete varan sözler tavırlar sergileyenlerden hazzetmem.Kale almam.
Farklılığa gelince herkes kendisini farklı görür ve bir o kadar da benzerdir aynı frekansta olan insanlar birbirine.
Saygı her konuda beklerim özellikle seçimlerim konusunda ve elimden geldiğince gösteririm 7den 70 e:) Hak etmiyorsa da yok sayarım.Görmem peehhh:p

  • Insan'in sizdeki tanimi ne? Karsinizdaki kisi de olmazsa olmaz dediginiz özellikler neler ve neden sizin icin önemli bunlar?
İnsan  düşünebilme yeteneği olan tek hayvandır derler ya o aklıma geldi bir an.Bunu her zaman hisetmeyi dilerdim..Düşünceli ve merhametli bir tür olmalı.bu vasfı taşımayanlara acıyorum.
Doğada bu kadar çeşidi olan başka bi tür yok sanırım:p
Karşımdakinin kim olduğuna bağlı bu ama olmazsa olmazım nezaket ve saygıdır laubalilikle samimiyeti karıştıranlardan uzağımdır.Ve hoşgörü olmazsa olmaz.

  • Hayata bakisinizi paylasir misiniz? Sürekli birseyler icin hayati sucluyor musunuz yoksa hayatta olmasi gerekenler bunlar ve olmasi gerekenler yasaniyor mu diyorsunuz?
Paylaşırım ama kendi çizdiğim sınırlar içinde. Her şeyimin sorulması ve bilinmesi beni savunmasız ,huzursuz hissettirebilir:) Sürekli hayatı suçlamam aymazlık olur ,önce kendimi sorgularım ciddi biçimde,elimden geleni gerçekten yapabilmişsem belki benim dışımdaki şahıs ve faktörleri..Ama hayat bazen sürekli çelme takıyor bu da gerçek. "Belki de olması gereken bu" demek ise sadece teselli..

  • Savaslarin asil nedeni ne sizce? Insanoglu kendinde neyi yok etti ki zulüm denen illet yakasini birakmiyor dünyanin?
Hırstır. Çıkarlardır. Kendini savunmak içindir bazen..Barışı yok ettiler menfaat ve açgözlülükleri uğruna.

  • Sizi en cok huzursuz eden eksikliginiz ne? Sunu da düzeltseydim daha huzurlu olurdum dediginiz, gerceginiz, bosvermisliginiz, gamsizliginiz?
Yanlış yapma ve geri dönüşü olmaması korkusu..o kadar ki bu kararsızlığa kendime güvensizliğe kadar gidiyor.Ama değiş demekle olmuyor yapı meselesi sanırım.
Böyle yapmasaydım dediklerim var hayatımda ama keşkeler için yapabileceğimiz hiçbirşey yok.Daha cesur ve gözükara olmayı dilerdim. Gamsızlık? o nedir:)

  • Kalbinizin sesi mi mantiginizin sesi mi? Neden?
Bunlar bende sürekli çatışır birbirini yer açıkçası. Mantığımı susturabilirim kalbimin dikine gitmek için:p ama kısa bir süre..Kalbim kırıldıkça mantığımın sesi bastırılmaz hale gelir sonunda.Kazanan olmaz yani.

  • Biri size bir kötülük yapti ve biliyorsunuz ki yapilan sey bilincliydi, tepkiniz nasil olurdu? Susar misiniz yoksa ayni anda yüzüne vurur musunuz yapilanlar?
Buna cevap veremeyeceğimi hissediyorum:(
Bazen kuyruğuna basılmış bir kedi gibi tırmalar fena cırlarım,nadiren..
Canım çok yanmışsa susar ve hiç olmamışım gibi kaybolabilirim..vicdanıyla başbaşa bırakıp.adalet her zaman bu dünyada olmuyor bir de diğer taraf var hesaplaşmak için..yüreğim ve gücüm tüknebilir umulmadık bir anda.

  • Sizce, sabretmek nedir ve üzerinizde otorite kurmaya calisan, sizin hakkinizi yiyen insanlara sabretmeli miyiz yoksa karsilik vermelimiyiz? Tepkimiz nasil olmali?
Sabırlı bir insanım fazlasıyla kredi verebilirim gerçekten sevdiklerime ama hak yiyen insana hakkımı helal etmemekle kalmam,elimden ne geliyorsa yaparım hakkımı aramak için olması gereken bu.
Asla ezdirmem eğilip bükülmem.Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var:)

  • Bir konusma gecti ben böyle bir cümle kurdum:"Karsimdaki insan benim icin degerli degilse söyledigi cümlelerde degerli degildir, isterse hakkimda zanlarla kötü konussun hic farketmez". Bunu söylememin nedeni de su; biliyorum ki bu dünyada en zor seylerden biri sizi anlamaya kapali insanlara kendinizi ifade etmeye calismak ve birilerini memnun etmeye calismak. Peki siz nasil düsünüyorsunuz bu konuda?

Bu cümleyi ilk kuran ve bu mimi düzenleyen kim çok merak ediyorum şu anda:)
Çok dere tepe bir soru çok konu içiçe aslında.
Benim için değerli olmayan kişi başkalarının en kıymetlisi olabilir,sözlerine önem verilen biri olabilir.
Ha beni anlamıyorsa ben de anlatmaya çalışmam ve kendini ifade şansı da vermem.İsterse kötü zanlarla konuşmaya kalkan zaten rengini belli etmiş olur, hadsizliğiyle.kale kim alır .Direk nötr .
Memnun etmeye gelince,ben bunu sadece çok sevdiklerime yaparım.içimden geldiği için.

  • Hangi söz sizi rahatsiz eder ve neden?
1-Boşver. 2-Fazla düşünme. 3-Nedeni yok. Yukarıdan beri okuyosanız sebebini anlamış olmalısınız.

  • Baskasinda kinayipta sonra sizin de yaptiginiz birsey var mi? [istege bagli paylasmak]
Vardır mutlaka. Dediğimi yap yaptığımı yapma! Allah allah:)


Oyyy bitti yaşasın!! Sonuna kadar kimse okumaz diyorum ama yazdım yine de:p
Gördüğüm an kolay gibi geldi ama şiştim resmen hele gözüm tv de kulağım arkadaşımdayken bin kere okudum her soruyu benim uzun cümlelerimi geçmiş maşallah:)
yazım hatalarımı gördükçe düzeltip son soruyu sonra cevaplamaya karar verdim beklemesin sırada 2 mim var^^



Korkuyorum paslamaya açıkçası yok mu gönüllü?
Haa Elif Mine yi mimledim ama:D

5 yorum:

  1. Münafıklar beni iter. Samimi olmayanlar. ben de iyi niyetliyim. Bazen bu iyiniyetimi kötüye kullananlar olmuştur. O zaman da aramızda bir mesafi belirir hemen. Ben de diyorum ki; samimi olalım ama laubali olmayalım. Hayat yolunda bir kez düşeriz bin kez kalkmaya kudretimiz vardır. Ama kalkmasını da bilmeliyiz. İnsanoğlunun en büyük savaşı kendi iç çatışmaları olduğunu iyi bilirim. İyilik ve kötülük çatışması. İnsanı huzursuzeden kuşkuları ve belirsizlikleri olabilir. Kararsızlıkları olabilir. Her zaman gönlümün meylettiği değerlere sahip olmuşumdur. şükür ki, işin içine nefsimi karıştırmamışımdır. Kim ki kötülük yapar, onun yalnızlığa mahkum olduğumu bilirim. Hapşıran bir hanıma şahit olduğum zaman "Çok yaşa sultanım" diyerek karşılık veririm ona. O da kendini sultan zanneder. Bu mimi ilk düzenleyen arkadaş "Pabuç" rumuzlu bayan blogdaş arkadaşımızdır. ben de umutsuzluk ifadesi taşıyan herşey beni rahatsız eder. Yalnız şunu da bilirim ki; "Hatasız kul olmaz"

    YanıtlaSil
  2. "Dindarsiniz ya da degilsiniz, inanciniz var ya da yok, dinlerini yasadigini söyleyen insanlarda en cok sizi iten seyler ne ve neden?" bu sorunun cevabı "sakal" olmalı.

    YanıtlaSil
  3. bu mim daha bir derinlere indiiriyor insani ama guzel olmus..
    iyi niyetli olmak zor zaanat ayni dertten yakinirim ben bu zamana biraz fazla ;S

    YanıtlaSil
  4. Samimiyet ve laubalilik arasındaki ince çizgiye basan ve sabır zorlayanlar benim de şikayetim gördüğünüz gibi,çünkü ben kendimi içten ama mesafeli bulurum.görmek istediğim tavır da bu yönde oluyo sanırım:)
    iyiniyetin suistimal edilmesi ise çıldırtıcı asıl saf sanılmak çok sinir bozucu oysa verilen şansın farkında olmalılar.
    çok samimi bir mim bu bence,zorlandım anlamakta bazı soruları ama:) çok tşk yorumunuz için,saygılar

    YanıtlaSil
  5. ry evet şekilcilik nefret uyandırıyor bende de..ama şahsi tercihtir naparsın

    enk içten gelen bişey iyiniyet değişemiyoruz ki:) ananem allah merhamet versin kalplere derdi..zayıf noktamızmış gibi görmemize sebep olanlar utansın.

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...