21 Eylül 2016 Çarşamba

Çapsız

Taa fi zamanında bir gün bir kadın biriyle kavga ediyodu, bildiğiniz mahalle kavgası stili
-ki en nefret ettiğim tarz o dişi yakarış tarzıdır, bol bol karşıma çıkıyo şu günlerde inadına  istemediğim ot misali, neyse o melun ana nerden şahit oldum bilemesem de bu kezban ikide bir:
"gücü gücü yetene gücü gücü yetene" deyip duruyordu, çocuk aklımla anlayamadığım bu sözü, büyüdükçe çözdüm bittabii.
Gücü aslında göstermeye çalıştığı gibi olmayan, boş atıp dolu tutmaya çalışan, en basit olayda bile yakayı kurtarmayı beceremeyen çapsızların, güçlerini yetirebileceğini düşündükleri zayıf kişiden hayatlarının hırsını almaya çalışma girişimiyle ilintili bişeymiş bu meğer. Bence güçlü olanın buna ihtiyacı yoktur zaten. Bir de baltayı taşa vurma olasılığı var. Çünkü güç denen şey kontrolü sizdeyse ve kendinize söz geçirebiliyorsanız bir erdem. İnsana değer katan muhteşem bişey..
Bu yaşa geldim ilk defa yeniden bununla karşılaştım, üstelik eğitim ve yaşam seviyesini çok daha farklı sandığım kişilerde,e bunu asıl gerekli yerlerde kullanın biz de ayakta alkışlayalım. Saygı duyalım?
Ya da elinizde bir koz varsa kime neye karşı var bundan kim neden zarar görür, siz ne duruma düşersiniz bunu kullanıp , ya da birine zarar vermek olası ise bu insanı nasıl mutlu edebilir? Bütün bunları da düşünüp hesaplamak gerekir diye düşünüyorum. Öfkeyle kalkıp zararla oturan çok daha fazla. Size düşman bile olmayan birilerini tehdit etmek kimsenin işine yaramaz, ortak bir geçmişiniz olan, bişeyler paylaştığınız birilerini tehdit etmekse başlıbaşına korkunç, lakin siz o zihniyette biri olduğunuzu ele verirsiniz, gıkınızı çıkartamadığınız durumlarda karşı tarafın elinde size dair ciddi kozları bulunduğunu akla hayale getirir, yani birbirinden beter aman ha derim. Böyle insanlığımızı kaybederek hiçbir yere varamayız. Annem aman kızım uyma sen ona derdi abim bana sataşınca mesela, yani böyle sıkıcı durumlarda, uymamak , duymamak, farklılığın göstergesi değil olması gerekenin ta kendisi. Biraz otokontrol. Bol sabır..
Bazılarının kendini ispat etmeye ihtiyacı yoktur!
Gördüğüm en güzel tasvir de bu resimdir.
Bu arada çapsız sözcüğüne bayılıyorum, ben ÇAP ı farklı bir durum anlatmak için de kullandım çapsızlık ego ile doğru orantılı, mantık ile ters orantılıdır, herkes kendi çapını bilmek zorunda, bilmeyenler için TDK da der ki:1 . çapı geniş olmayan. 
2 . mecaz yetersiz, dar görüşlü: "yahya kemal'in, döneminin ünlü ve çapsız şairlerinden birine söyledikleri gerçekten unutulmaz."- t. uyar

Ama bir de şu video çok güldürdü, çapsız sandıklarınız moralinizi aşırı bozabilir:')
Çokta ciddiye alınası değil hayat, geçici bu öfke bu hırs bu intikam.
Sezenin dediği gibi..

3 yorum:

  1. işyerinde mi tanık olduuun :)

    YanıtlaSil
  2. Tavla acaip tam thug life di mi:))

    Hahah yok yok o kavgaya eskiden tanık olmuştum ya felaketti akdkflg

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...