13 Haziran 2012 Çarşamba

Kız Kısmı! /Siminya

Hani bu yazmak dedikleri şey insanın egosunu şişirebiliyor bi zaman sonra bazen-ne yazık ki..
Bazıları gerçekten kaf dağının tepesinde görmeye başlıyor kendini ve orda samimiyetini içtenliğini kaybediyor, bununla beraber okunabilirliğini de.. örnek vermeme gerek yok.
Nolur beni okuyun modunda dolanırken bütün mecralarda zamanla yorumları sallamaz,kimseyi ziyaret etmez,tek satır yazmaz tepki vermez oluyorlar nedense. Paylaşmaktan mı bıkıyorlar ilgiden mi bilinmez.
Kimi de adım adım avına yönelen tilki gibi ilk günden itibaren bi strateji geliştirir önce gayet mütevazi içten numarasıyla ekleyeni ekler eklemeyeni ekler blog blog dolaşır yoruma boğar herkesi ve ona da aynısının yapılmasını bir biçimde sağladığında sürekli sizden bişeyler istemeye beklemeye başlar, bknz: bana destek olunsanıza yazım:p  Eskiden özellikle çok daha fazla ortak platform vardı av misali izleyici arttırabileceğiniz ve blogger ünlüsü olmak daha kolaydı adeta ama zamanla sapır sapır döküldüler,üye olmakla bitmiyor.
Genellemelere öfkeyle karşıyım biliyosunuz,ben de yapmıcam elbet bazılarımız okunma amacı gütmez yazar çizer bir iç döküştür bu ki yazdıkça yazar rahatlar ve bu ona yeter, ama zamanla okundukça yükü hafifler kendisini değerli hisseder ve en büyük ihtiyacımız "dinlenilmek" miş deriz..ama hepsi bu.
Gelmeyene gitmem, izleyeni izlerim, bana uyarsa izlerim elbet, yorumuma cevap vermeyene yorum yazmam, iletişimim yoksa zamanla soğurum okumam gibi şart şurtlar zamanla belirir, oturur ve beklentiler yumağına dönüşüp blog yazmaktan soğutabilir insanı. Yıllarca yazan ama bloglarını kapatıp sonra çok pişman olan biriyim ben daha önce anlatmıştım, yazmadığınız zaman blogları izlemeniz çok zor ve blogu olmayan birinin sürekli izleyici olduğu görülmemiştir olsa olsa yolu düşer okursa bi yorum yazar. Adsız yorumlar burnunuzun dibindeki bloggerlardandır size gıcık kapan:p
Ve her dönüşümde sürekli izlediğim özlediğim bloglara baktığımda çoğunun kapanmış olduğunu görürdüm ve şaşırmamaya başladım zamanla. Demek yazmaktan bıkılıyordu, paylaşacak bişeyler kalmayabiliyordu, işte sevgilisine adamışsa ayrılınıyordu, falandı fişmandı...
Ama demirbaş eşya gibi istikrarla yazan, taklit edilen, hayranlık uyandıran, özlenen ve yazmadığım zaman bile izlediğim bir blog vardı her daim^^ sosyal tüm mecraları da bi güzel kullanıyordu hem de ilk keşfedenlerdendi o.frendfeed,twitter,blograzzi vb. İşin enteresan yanı yatak odasındaki performansından, erkekleri nasıl parmağında döndürdüğünden falan bahsetmiyordu bu kız. Pala babasından, gecekondu mahallesinden, ev kızı olmasından dem vuruyor hadi yeaağğ dedirtiyordu ama hiçbir tutarsızlık yoktu yazılar arasında.Kendinizden bişeyler buluyo "ben de valla ya aynı" diyordunuz bazen de..kimdi ki bu?

SİMİNYA! 
Avatarı blog adı,teması değişmedi yıllardır.Pembe saçlı kızın o olup olmadığı herkesin ortak derdiydi bi ara..
Bu blogu açınca da ilk onu takibe aldım (her zamanki gibi) ve o da beni gelip okudu, yorum yazdı takibe aldı, ben şuncacık listemde gözden kaçırıyorken izleyicilerimi o binlerce kişi varken nası farketti bilemedim şaşırdım:) ha sonra okudu mu bilemem nasıl yaşadığını bilemiyorum twitterda çalışıyo sanırsam:D  Şaka bi yana orda da hemen onu aldım takibe o da beni, benim bi özelliğim yok, kankası değilim, zırt bırt seslenmem kimseye, kullanmaya çok merakım yoktur twitterı bilirsiniz, ama o kasılmaz,şımarmaz, damarına basanın cevabını yapıştırır, seslenmişseniz cevap verir hatta dm atar şaşırtır sizi:)
 Açıkçası yıllardır beni onu okumaktan ve eğer içimden gelmişse yorum yazmaktan hiçbişey uzaklaştırabilmiş değil çünkü ben onun gerçekten içten olduğuna inanıyorum (bu cümleyi o kadar az o kadar idareli kullanırım ki inanamazsın) ve en önemlisi öyle bir kalemi var ki kılıç niyetine de kullanabilir bu kız keman da...
Off ne uzun yazmışsın be siminya dersiniz bi başlarsınız su gibi gitmiş kahkahalar eşliğinde bitmiş..bazen de gözyaşları.
Kitabı çıkmalı bu kızın, ama asıl bu yazmalı diye çığrındım uzun süre, ama bence bir blogger blogundaki şahane postlarını toplamalıydı önce kitabında ki "bak bak ne okucam sana" diye en yakın yerdeki bilgisayara yapışmayalım elimizin altında dursun.Hem kitabın dokusu,kokusu özelliği bambaşka yazana da büyük bir anı geçmişnden kalan, anı defteri işte bir nevi.
Ondan önce bir sürü blogger kitabı çıktı eften püften, seven okuyan oldu evet ama ama en sonunda öyle bir kitap çıkarttı ki Siminya, önce neden yazdığıyla ilgili başlamış ve
kronolojik sırayla (yazı tarihleri değil kendi hayatının) blogundaki yazılarını sıralamış ve her bölümden bir sonrakine hem başka bi konuyla hem biraz daha büyümüş olarak geçiyosunuz. Blogunda olmayan yazılar bölümler var mı daha ayılamadım bitmedi çünkü. Mizahi bir dille yazılmış ama yok böyle teşbihler.
Hem elimden düşüremiyorum hem bitmesin istiyorum tadını çıkartarak çikolata yemek gibi bişey bu kimbilir kaç kere ve hangi bölümlerini kimlere okucam artık. Nerde okusam kendimi tutmama rağmen çıkarttığım sesler sebebiyle " ne gülüyonn" tepkisiyle karşılaşıyorum, yanımda kim varsa okuyorum bi paragraf ama yetmiyo dinleyene de:)
Kitabın kapkalın ve de boyutunun kocaman olduğunu görünce bi kere şok oldum " e siminya bunu ikiye bölsen kısaltıp (boyunu) 2 tane çıkardı" dedim hatta O.o
Spoiler yapan yumurtlayanlara öfke kustuğum için zorla tutuyorum çenemi bilin!! Yoksa anlatıcam yani:))

Bu arada daha kitabı çıkmadan son yazısında blogunda tanııttı ve ben tebrikler dedim, o bana dm ile benim onun hakkında aylar evvel sözlükte yazdığım bölümümün basın bültenine konmuş olduğunu söyledi:)
Bahsedilense benim ona asla bahsetmediğim, bir anda dolanırken haksızlık edildiğini düşünüp yazdığım bi cümleydi şu (tarihe de bakınız aman laf edilmesin yeni yazdı diye yolarım)

Görseli gönderirim basın bülteninin dedi ama bakalım gelince yayınlarım onu da.ben kitabı internetten sipariş ettiğim için göremedim malesef gidip bi mağazada.
Yolunun açık olmasını diliyorum ve daha çook kitap yazarsın sen diyorum,alın mutlaka kaçırmamanız gereken bişey.Hakkını vermek gerek başarılı insanın:)

Ekleme: İşte buymuş meğersem basın bülteni şeysi ,öperim onu çok, iyi şanslar diliyorum :))

28 yorum:

  1. Dediğin gibi Siminya diğerleri gibi itici değil.

    Ve bi gün sen de yazacaksın. Aha buraya yazıyorum.

    Son cümlemi kendi kitabının basın bültenine koymana izin verıyorum. Evet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hhahaha teşekkür ederim:D ne yazıcam acaba ben buraya yazmaktan acizkene mim kitabı mı:p

      Sil
  2. İsmini çok duydum ama hiç blogunna gidip bakmamıştım şimdi iyice merak ettim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembiş sen en miniklerdensin, siminya okuyarak başlamalısın kariyerine,önce blogundan hatta^^

      Sil
  3. Tam da ilgili çalışma konularım önce Deeptone da sonra Zeugma da ve şimdi de sende böcüğüm bu kitabı okumak ve blogcana destek olma adına ele almalı diyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar ince eleme sık dokuma çok eğleniceksin bi kere yoldaysan yalnız dikkat et gece puhahaha diye patlarsan otobüs mola verebilir:))

      Sil
  4. ipeğim çook güzel anlatmışsınnn!!

    kitabı ben de çok merak ediyorum görünce çok sevindim ama ben siminya'yı pek okumamıştım :$

    artık tanıma fırsatım oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mia bi nefeste okursun sen bu kitabı hem de bayılarak:))
      sonra da bloguna gder okursun :D

      Sil
  5. okumadın mı daha blogumuuuuu.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Deep okumadım, sen de yazmışsın ama crazywoman demiş bakıcam şimdi yoksa okumadan mı yazdın? hele de anlatmışsan içeriğini, spoiler yapmışsan fena yaparım bak:D

    YanıtlaSil
  7. senin yazdığını bilmiyordum ki şu anda gördüm rastgele.
    :)
    ben mi okumadan yazcam ha ha ha. şimdiye dek öle bişi yapmadım ki.
    :)
    hiçbi yazımda spoiler olmaz benim.
    :)
    önce zeugma arkadaşımız yazmış. onu da kendi yazımdan sonra gördüm.
    :)
    seni de şimdi.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önceden takip ediyormuydun blogunu? yazsın tabii her okuyan beğenen alan bana dua edicek mesela biliyorum eminim^^

      Sil
  8. Ben daha geçen gün keşfettim, daha önce duymamıştım ne yazık ki.. Bir ara gidip blogunu altüst etmek başarabilirsem bütün yazılarını okumak istiyorum :) Kitap çoktan alacaklarım listesine girdi bile, ilk fırsatta alınıp okunacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizgemi sakın unutma:)

      Sil
    2. Unutmam :) Ama şu sıcaklar başımı ağrıtmaktan bir vazgeçse... :)

      Sil
  9. onun blogunu bilmiyordum adını bile duymamıştım.
    :)
    ay dua deme. iyi kitap o kadar çok ki.
    bu da bir tanesi işte.
    sen çok seviyosun diye öle sölüyorsun.
    elbette yeni kitaplarını da okuruz inşallah.
    :)

    ve benim yazılarımda spoiler hiç olmaz. haksızsın yanee.
    :)
    kitabın genel havasını ve ilk girişini sölerim. burda da öle söledim.
    okumamakla yanlış yapmışsın.
    ben asla bir kitabı anlatmam.
    atmosferini veririrm sadece.
    :)
    yani yazımda bi tanecik bile spoiler yoktur.
    kitap tanıtımı böle bişidir.
    kitabın genelde ne anlattığını sölemek gerekir.
    :)
    aksine kitabı okumadan önce okumak gerekir.
    ne anlattığını bilince isteyen okur istemeyen okumaz.
    :)
    sevdim elbette.
    ama kitabını okurum.
    blogunu değil.
    baktım bloguna nerdeyse hiç yazmıyor, yorumlara yanıt vermeye de sanırım zamanı olmuyor ki.
    çok az yazan biri sanırım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanımıyorduysan önceden sadece kitabından tanıdın ve kitabı tanıttın güncel bir konu olduğu için yazdın.Ok.
      *-*
      Bense blogundan tanıyıp zaten takdir ettiğim sevdiğim için paylaştım.Beklediğim ve hakettiğini düşündüğüm bişeydi blogunun kitaplaşması.
      *-*
      Burda iyi kitap çok muhabbeti yersiz.Buna kadar demişsin sonra bu da bi tanesi demen cümleyi karmaşıklaştırmış.Sana göre iyi başkasının sevdiği tarz olmayabilir.Her tarz okunmalı,her kitap bize bi o dünyanın ve zamanın kapılarını açar hayalgücüm bundandır yere inmez benim:)
      Sen de okumuşsun işte alıp,yazmışsın da.Blogundakileri toparlamış zaten blogunu okumasan nolur:D Sürekli güncel tutayım amanın derdinde değildir istediğnde yazar o, zamanla ara açılıyor bu kaçınılmaz.
      *-*
      Kitaplar hakkında düşüncelerimi de yazmıştım bununla birlikte 3 kitap daha aldım mesela.Bitince bahsedebilirim belki ama benim yaptığım bişey değil kitap tanıtmak çünkü bence okuyanda kalan etkisi önemli olan.
      Ama genel havası ve girişi dediğin senin, bölüm bölüm uzun uzun benden uzun anlatmışsın basbaya içeriği:))Kitap tanıtımı böyle bişey değildir.
      Hani sen anlamazsın gibi demişsin ama neyse.
      Ben de bazen tanıtımları okurum almak istiyosam bi kitabı ama özet biçimdeyse asla, hevesim kalmaz ki bu yüzden benim için bu spoiler demek.

      Sil
  10. Girişteki düşüncelerine harfi harfine katılıyorum, her zaman ki gibi...

    Siminya'yı biliyorum ama daha hiç okumadım blog ya da kitabını. Genel bir düşüncem vardı, ön yargı da denilebilir. Ama sen önerdiysen ilgimi çeker, bil istedim^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ninim yazmak ve okumak önyargılarımızdan kurtarıyor bizi bi kere daha gördük ki:*

      Sil
  11. Girişte yazdıklarından blog dünyasının genel hali ile ilgili bir kanı çok rahat bir şekilde oluşturulabilir ki daha önceki saptamalarının da ne kadar isabetli olduğunu gün geçtikçe anlayabiliyorum.

    İkinci olarak ara sıra bu şekil destekleri görmek de çok güzel bir şey. Blog dünyasında çıkarımız güzel yazılar olduğu için egoları bir kenara bırakabilmek gerek. Senin tarafından önerilen bir blog, kitap, ya da herhangi bir şey ise reklamın iyisi kategorisine giriyor. Blog dünyasında yazıları ve etkinliği ile öne çıkmış her kişi için bunu söyleyebilirim sanırım.

    Biliyorsun çok eski değilim buralarda ve yavaş yavaş bir çevre ediniyorum. Takipçi sayısı iki bin küsür olan bir kişiyi bir öneriyle karşılaşıp takip etmeye başlıyabiliyorum örneğin. Bunun yanı sıra çok az takipçisi olmasına rağmen çok sağlam yazan kişileri de öne çıkarmaya çalışıyorum kendimce. Dili eşşiz kullanıp da 10 takipçisi olan kişiler var :) Daha önceleri de sayısız kez söylemiştin takipçi sayısının pek önemi olmadığını ki bu sayı ne kadar artarsa çekirdek kadronun önemi de o kadar artıyor, ben bunu gördüm :)

    Umarım kitabı çok satar Siminya'nın. Yazılarını da okumaya takip etmeye sayende ve diğer yazanlar sayesinde başlıyor epey kişi de... Bu arada sürekli takip ettiğin, istikrarla yazan, babasından bahseden kişi için bir tahminde bulunmuştum, yakınından bile geçememişim ama sana yorum yapanlar arasında var bu kişi, yakınından geçmişim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet bence de o da kesinlikle ileride yapıcak böyle bişey çok seviyorum onu da:))

      Çook teşekkür ederim yine anlamlı yorumun ve desteğin için:)

      Sil
    2. Bu aradaa Sıradışı Filozofları da aldım :D

      Sil
    3. Nasıl sevindim buna anlatamam. Filozoflar zaten sıradışı olmazlar mı diyerek adı yüzünden kitabı almayan arkadaşım var benim. Doğrusu benim kitabıma sulandığı için kitabı almadığı aslında da neyseee :)

      Nazım Hikmet'in hayatını okuyunca hayal kırıklığına uğraman sana bu kitabı aldırdı :P

      Sil
    4. Erdost O kadar merak ettim ki kitabın adını yazmadan yazsaymışsın o bilgileri kaçırıcaktım^^ sana teşekkür borçluyum

      Sil
  12. sayende bende alıcam tatlım bu aksam yıne arastırmadayım cok ılgınc bızım buralara nıye gelmedı bu kıtap deliriciiim:))
    basın bülteninden yer almanda çok hoş bişey canım,weblog sözlükte dediğin gibi hakeden hakkettiği ödülü alır katılıyorum aynen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke yenisayfa com dan ısmarlasaydın sen de ya 2 günde geldi:(

      Her zaman almıyo hakeden malesef ama inşallah öyle olsun bu sefer^^

      Sil
  13. ipek uzun zaman sonra uğramak nasip oldu, kafam ve hayatım bir miktar kaos içinde bu yüzden aklıma koyduğum hiç bir şeye odaklanamıyorum. çok teşekkürler yakınlığın, dostluğun ve güzel sözlerin için. çok mutlu oldum :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siminya şansın ve yolun açık olsun hep canım, yıllardır yaynındayız yine öyle ,hakettin sen..
      Bi kere senin özel bi anlatımın var herkese nasip olmaz bu.En misi de taklit edilemiyo^^ Ben sana teşekkür ederim:*

      Sil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...