26 Mayıs 2012 Cumartesi

Ne yapsam da okunsam?

Bu gece yolum hiç görmediim bir bloğa düştü,ve yine bir isyanla karşılaştım. Bu uslup beni çok irite ediyo aslında biliyosunuz.Ama zaman zaman yapıyoruz ister istemez.Kimse kimseyi okumak,takip etmek,yorum yazmak zorunda değil burda sitem etmeye hakkınız yok,peki neden yorum yapıyoruz ya da ne zaman?
Okuduğumuz hakkında bir fikrimiz varsa
Okuduğumuzu belirtmek amaçlı
Yazarı ve yazılanı içten buluyorsak özellikle di mi?
Neden ne zaman takibe alıyoruz?
Bu kişiden kişiye değişir bu konuda da isyanlar görüyorum hiç girmicem bu konuya ama,
kendinizden bişeyler buluyosanız ya da sizden çok farklıysa merakınızı uyandıruyorsa,kendini methetmekten bir hal olmuyorsa, okurlarına seslenen gazeteci ya da satıcı ağzıyla yazmıyorsa,uyanık ceo taktiklerini her yazısında serpiştirmiyorsa (eski on tane yazısına link atmak, her yazıda izleyiciye soru sormak vs vs)
yazım tarzını dilini seviyorsanız diye sıralarım gider uzun uzun..
Neyse okunmak ve ziyaretçi sayısını arttırmak için türlü yollara başvurduğunu ama başaramadığını anlatıp isyan ediyordu özetle link özellikle vermiyorum burda kişi değil düşünceye odaklandım ben direk çünkü^^

Bir kere bloga girer girmez başlayan müzik yüksek sesiyle boğuştum kapamak ne mümkün bilgisayarımın sesini kapamak zorunda kaldım acilen:(
Ve yorum yazarken kelime doğrulama vardı bunu nerde görsem uyarırım mutlaka.Okuyucuyu zorlayıcı en ufak bir detay olmamalı kolayca ulaşıp okuyup yorum yazabilmeliler.
Bunlar ziyaretçiyi kaçıran en önemli 2 detay bana göre ilk etapta 3.sü ise tasarıma gösterilen özen ve arşivin yeri.Bunları zaten blogger etiketi taşıyan yazılarımda paylaştım hatta konuk yazar olarak ta:))
 Ve arkadaşa yorum yazıp yazmamak konusunda çok gidip geldim,iyi niyetle de yazsanız bazen öyle bir hışımla geri dönüş oluyor ki bin pişman oluyosunuz oysa halka açık ve yorum beklenen bir yerdesiniz ve okuyanın negatifte olsa düşündüğünü yazma hakkı var çirkenleşmeden ve hakaret etmeden elbette.
Hadi biz kimseyi demoralize etmeyelim diyoruz ve bizi de etmeleri hoş olmasa gerek..
Neyse anonim mi yazsam acaba dedim bir an ama bu sefer de arkadaş yorumumdan memnun olur da bişey sormak isterse ya da örnek görmek isterse ona haksızlık olacaktı.Zaten 1 sn sürdü bu düşünce tabisi:D
Yazdıklarımın arkasında olduğuma göre? Aslında onun neler yazdığını benim paragraflarımdan anlayacaksınız:

"İzleyici sayısının hiçbir önemi yoktur diyenlerdenim ve sözümün arkasındayım.Çünkü çoğu sadece sen de onları izle diye gelip takibe alır ve bir daha uğramazlar.Yani benim şişirme izleyici dediğim türdendir.
Sürekli iletişimde olduklarınsa,senin tarzına sana yakın olanlardır,bir elin parmakları kadardır,hani şu körler sağırlar dediklerin yani.Onlar blogdaştır,dosttur,candır.Olmadığında nerdesin derler içinde fırtınalar kopuyosa ilk onlar anlar paylaştığın bi satırdan..Gerçek anlamda izlerler seni.
Böyle bi sözü düşünmemelisin bile sürekli birbirini okuyup yorum yazan destekleyen insanlar onlar ve senin de hayalin bu?Ama bi bak ne kadar zamandır yazıyo ve birbirini izliyolar? ve yorum sayısı da ölçü değildir az evvel baktım benim yarım kadar takipçisi olmayan çok sevdiğim bi dostuma benden kat kat fazla yorum geliyor çünkü o benden daha çok zaman ayırıyo yorum yazmaya ve diğer blogları okumaya..ve kendisine gelen yorumlara da asla ters cevap vermemiştir.Sevgiyle,içten ve bişey beklemeden,karşılıksız.
İnan bana karşılık beklemeden verdiğin her şey bir gün sana geri döner.
Ben de bu yorumumu bloguma yazmak istiyorum şu an işte yazmak böyle bişey:))
içinden ne zaman ne gelirse:D

Henüz 3 ay olmuş,sadece 37 yazın var,(ben 74 tane yazmışım) yazdıklarının içeriği için bişey demiyorum benim özel alanım dediğin için..ilginç,ilgi çekici olmaya çalıştığın için kendin olmayı unutuyor olmayasın?Okunsun diye içinden geleni yazmıyo olabilirmisin?
Teknik konular da var,tasarımda fazlalıklar var kodlar açılmayı geciktirir,otomatik müzik her zaman okuru kaçırır ve sen daha çömezken , "yeni bloggerlara öneriler" gibi iddialı bi etiket kullanmamalı sen yeni bloggerlara önerilerde bulunan blogları iyice okumalısın.
Son olarak gerçekten yapman gereken içtenlikle ve nitelikli paylaşımlarda bulunman,yorum yazarken de başka bloglara bu geçerli.Bana da beklerim tarzı yorum yazanlardanmısın bilmiyorum ama konuyla direk alakalı yerinde yorum yapmalısın.
Bu yorumu aslında yazsam mı yazmasam mı çok düşündüm beni üzecek polemik yaratacak durumlar olmasını istemem asla.Ama yardımcı da olmak istedim.O zaman adsız mı yazmalıyım? peki o zaman sen bana ihtiyacın varsa ulaşamazdın,bu yüzden imzamı da atıyorum:)
sevgiler^^

45 yorum:

  1. Şişme izleyiciler hakkındaki yorumun çok doğru. isterse 3000 tane izleyicin görünsün. Senin asıl izleyicin seni okuyup yorum bırakandır. Diğerleri fasa fiso. Bir de şu ay seni takibe aldım, çok sevdim, hadi sen de gel beni ziyaret etcilere karşı hiç sempati besleyemiyorum.

    Yani kısaca yazdığın her düşünceye katılıyorum canım :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lalşimmm canımm:)) aynen öyle iştee ben de..e gönül ayırd ediyo muhakkak ta kimisi sahte de olsa sev beni diyo^^

      Sil
  2. Çok yerinde güzel bir analiz olmus bende birşeyler ekleyim benimde blogum var amacım ne seyirci ne başka birşey icleniyorum orda kendi kendime her ne kadar seyirci olsun amaçlı açmış olsamda. Bazen takmamak gerek çoğu şeyi hayat akıp gidiyor her ne kadar güzel yazsakta yazmasakta dışarda hayat burda sınırlısın yaşamak değil burdaki bana göre o yüzden aşırı önemsemiyorum içimden nasıl gelirse geliyorsa ötesi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramazan teşekkür ederim aynen öyle,blogunu öenmse gerisini değil:)

      Sil
  3. hepimiz o yollardan geçmedik mi Ipek? :) açılışta çalan müzikler felan.. Beni neden izlemiyorlar demedim ama yazmadığımda beni soracak yazmadığımda benim ona ulaşmak isteyeceğim can ciğer arkadaşlarım benden habersiz onlar da benden habersiz yazıyoruz ve böyle olmasa keşke diye düşündüğüm oldu. Yani nitelikli blogları ve arkadaşları hep aradım. Onun dışında sayı umrumda değil. Örneğin adamın 4 bin küsür izleyicisi var ama aldığıı yorum 5.. Onlara da cevap vermemiş yüce blogger hazretleri.. Kelime doğrulama konusuna gelince.. Blog aleminde en nefret ettiğim durumdur.. Ben mesela küfürü hiç sevmem ama... ipek böyle konularda kimseyle polemiğe girme. Senin ıyi niyetine karşılık aldığın tepki hoş olmayabilir ve üzülürsün. Üzülmeni hiç istemem. Bilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FD o müzik hariç hiçbi yoldan geçmedim ben he çok okunduğumu da sanmıyorum ama olanlar bana yeter:))
      Dediğine ben de nasıl gıcığım anlatamam burunları kaf dağında yazmışsam 2 yorum asla 3.sünü yazmam:D
      Biliyorum çok teşekkür ederim^^

      Sil
  4. Çok haklı bir düşünceyle yazmışsınız. İzleyicim yok diye isyan eden blogger zaten kendi karakterini ortaya koyuyor. Açık açık ben izleneyim de gerisi umrumda değil diyor. Allah ıslah etsin ne diyelim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrin sesi duyulsun paylaşsın onay alsın istiyo olabilir de bunun için bişeyler yapmak her yolu denemek ters tepiyor olsa gerek:)

      Sil
  5. Oldum olası anlamam ya bu tip insanları. Takip edilmek evet güzel birşey de blog yazmanın amacı bu değil ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrs. Curiosity işte buna takılacağına yazacağın şeylere odaklansan ya da tasarıma daha güzel şeyler çıkar ortaya değil mi:))

      Sil
  6. bir insan sadece kendi kendine yazma konusunda tatmin etmek istiyorsa, herkesin okumasına açık bir blogda yazmasına gerek yok. bir günce tutar gibi kendisi için yazar ve kendisine saklar.
    eğer bir blog açmışsa, üstelik de üyelerrine mahsus kapalı bloglardan değil de herkesi okumasına açıksa, okuyucularının/izleyicilerinin olması arzusunda demektir. yani başkalarının kendisini paylaştığını bilmek ister.

    kimisi, bir anda herkesin haberi olsun ve herkes okusun ister. Kimi bunu gerçekten becerebilir. kısa sürede çok okunan bir blog olabilir. kimisi ise yeterli alt yapısı ve teknik bilgisi olmadığından bu aceleciliği yüzünden okunmaz olur. İlk intiba ile okuyucuyu kaçırabilir.

    kimileri ise, yavş ilerlemeyi, diğer tecrübeli blogları da takip ederek kendisini geliştirmeye öncelik verebilir. Bu şekilde izleyici sayısını da yavaş geliştirmiş olur..

    bunlar tercih meselesidir. tercihleri sonunda başarabilir veya başaramaz.

    Ama hiç bir okuyucuyu, arkadaşlık maskeleri veya başka şekillerde kendisini okumaya zorlamak ile sonuç alması olası değildir. Okuyucu keyif almak için, kendisi geliyorsa gelmelidir. Gerçek izleyen budur.

    Okuyucu gelmiyorsa, izlemiyorsa kendisinin neden izlenmediğini bulmak kendisinin görevidir. Kendisinin eksiklerini bulmalı, kendisini geliştirmeye çalışmalıdır. gerekirse tecrübeli bulduklarından yardım istemelidir.

    diye düşünüyorum.. ve senin yukarıda yazdıklarına katılıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayatılanla yaşamak ben bu konuda böyle düşünmediğimi daha önce de belirtmiştim. Kimse okumasa ben tekrar tekrar okurum yazmak beni deşarj eder,içim çok dolu olduğu bir anda başladım ben yazmaya misal,dışa kilitlemek zorunda değilim.Bu takipçi beklediğim anlamına asla gelmez ki ben böyle çook blog gördüm 1-2 yorum ya var ya yok ama yıllardır yazıyolar düzenli.
      Arzu değildir izlenmek ama sesimizi duyan olursa paylaşıma döner ne ala, güzel dostlar kazandırdı bloglarımız ama burayla sınırlı çoğu,dün çok yakın olduğunla yarın görüşmeyebiliyosun o yazmayı bırakabiliyor ve yerini yenileri alıyor.

      Takipçi arttırmak için çok ustaca şeyler yapılıyor hissettirmeden görüyorum,işe yaradığını da görüyorum.Ben çok uzun yıllardır yazdığım için baştan beri biliyorum bu yolları ama bana itici geliyor elimde değil.İyi şanslar rakam bereketleri bol olsun diyorum ama gitgide uzaklaşıyorum başta samimi gördüğüm bu bloglardan onu da yazmadan geçemicem.
      Çünkü baştan beri amaçları buymuş duygusu yaratıyo bende:(

      Sil
  7. Dolandırmadan yazmışsın bebeğim :) Diline sağlık :)
    Blog işi tamamen öyle, ne kadar ekmek o kadar köfte derler ya :)
    Bakıyorum ben de, sitem etmiş mesela yorum bırakın nolur falan diye, bakıyorum kendisi gidip bi yere yorum yapmış mı belli diil..
    Bi de bazı istisnalar dışında takip etmediğini düşünüyorum yorumsuz izleyicinin..
    Neysem, öperim :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslı kedi bize de teee ilk yazdığımız zamanlar yardımcı olanalr oldu ve onlara hep minnettar oldum,yazma hevesimi arttırdılar :D aynen ben de her yazıma yorum yazacak değiller ya da ben aynen her yazına yapmayablirm ama illa sesimiz çıkmalı bi yerde:)

      Sil
  8. Blogumu açalı çok olmadı. Tasarım konusunda çok yetkin biri değildim haliyle, blog dünyasında bir çömez olduğum için.

    Yazı ağırlıklı bir blog olacağı için "sade, kolay okunabilecek bir yazı karakterine ve gözü yormayan bir tasarıma sahip olmasını ve pek tabii blogumu ziyaret edenlerin fazla uğraşmadan ben ve yazdıklarımla ilgili bir fikir sahibi olmalarını istiyordum."

    Önceliğim tasarım değil içerikti fakat özensiz bir bloga da insanları davet edemezdim. Basit hesapla evim pisse bu öncelikle beni rahatsız eder. Bu etkenlerden ötürü tasarı ve ayarlar kısmını özenle düzenledim ve geçtim. Bir gün bir yorumda kelime doğrulama diye bir şeyin varlığını öğrendim ve hemen o an kaldırdım. Olumsuz yorumlar aldığım da oldu çokça ama sizin yorum pasajınız ile benzer olarak "Yorum yazmanız beni mutlu eder, yorumunuz etmese bile..." diye belirtmiştim zaten önceden :D Salt beğenilme kaygım olsa, gişe filmleri çekip duran bir yönetmen gibi olurdum neticede :D

    Öte yandan, Blog dünyasında her gün karmakarışık bir kitap bitiriyorum bir nevi; bazen ince, bazen kalın :D İnsanlar beni, benim onları ettiğimden daha az takip ediyorlar ki çabam bu yönde ve bu benim mutlu olduğum bir şey. Aldığımdan daha fazla yorum yapıyorum ki yorum yapmak bir emeğe karşılığını vermektir nazarımda. Yanlış anlaşılmasın amacım, salt yorum yapayım geçeyim demek değil. Yazı öte bir şeyse hem över hem düşüncemi söylerim. Ya da benim yazdıklarım benzeri, yani çok matah şeyler olmasalar bile bana dokunan bir yeri mutlaka vardır ki yorum yaparım :D

    Bu yüzden blog listem diye bölüm var, sağ yanımda :D Çok öenmli benim için orası. Sadece sizleri oradan takip etmiyorum oradan. Olur da blogumda gören olur da o köşeyi, yararlanır da belki diyorum. Abone olduğum blog dünyası orası benim için :D Her şey ayağıma geliyor ne güzel işte. Yazı gibi de uzun yorum yaparım :P

    Not: Ben de yaklaşık 3 aydır buralardayım. İlk mimimi bile geçenlerde -Mia sağolsun- yaptım :D Bu bağlamda bu çömezin sizlere bir sorusu olacak ki ipekböceği'nin yazısı, niteliği gereği blog deneyimini geliştirmeye yönelik olmuş. Birisi beni takip ediyor fakat ben onun blogunu göremiyor, bulamıyorum. Bağlantılarda yazıyor genel durumda ama bazı kişilerde bunu göremiyorum. Bu bir sorun mu ve üstesinden nasıl gelinir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erdost yorumlarınla yazılarınla öyle bir geldin ki,iyi ki de geldin bir kere:)uzun yorumların beni mutlu ediyor çok teşekkür ederim lütfen devam et..
      işte ben de bir konuda farklı bir fikrim varsa daha uzun yorum yazabiliyorum bazen de aynı fikirdeysem dediğin gibi..bazen de okuyup çıkıyorum o an yazmaya müsait olamadığım ya da diyecek söz bulamadığımdan,ama izliyosam mutlaka gider okurum.

      not:Ben uzun süredir yazıyorum teknik konuları da sorabilirsin ben bilemezsem ustalarımız var onlara sorarız:))
      seni izleyen kşi twitter veya google plus yoluyla izliyosa sen onun blogunu bulup eklemedikçe(sayfasında eğer yoksa da sen panelden ekle diyerek ekleyebiliyosun listene) bu konuyla ilgili ayrıntılı yazım vardı http://ipeksi.blogspot.com/2012/01/blogcular-yeniler-ve-eskiler-part-2.html

      Sil
    2. Bana da iyi geldi buralar :)

      Uzun yorumlar yukarıda da yazdığım gibi kendiliğinden oluyor. Yazı kendisini ne kadar yorumlatıyor. Bazen tek satırlık bir cümleyle de çok uzun yazabilirim :P

      Yorum bir değer fazlası aslında. Okumak o yazıya değerini vermektir, yorum ise bunun bir ötesine geçmek ki söylediğin gibi zaman yoksa okumak da kafi gelebilir bazen. Zamanım olmadığından yprum yapamazsam bir kurt yerleşiyor içime, anı yakaladığımda koşup yazıyorum hemen :)

      Bir de doğrudan anlatım, harbilik yakışıyor ki iyi dost acı da olsa söyleyebilenmiş :)

      Bilgi için de çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim yorumların hep moral verici:))

      Sil
  9. açar açmaz müzik çıkan pek çok blogda müziği kapatana kadar blogunu kapatmışlığım çoktur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7.oda ben de aynısını yapıyorum ama bu sefer başlık ilgimi çekti okumak istedim,söyleyecek bişeylerim olunca tutamıyorum içimde biliyosun;)

      Sil
  10. şimdi iki blogger olsun biri ipekböcüğü diğeri de muzur:)
    muzur bir gün blog açar ve yazmaya başlar..
    başta yazıp yazıp kendi okur, amaç yazmak yazmak yazmak ve yazılanları bi yerde toplamaktır.
    sonra ipekböcüğünü takip etmeye başlar, böcük de muzuru..
    birbirlerini okuyup, yeri gelince de yorum yazmaya başlarlar.
    ve muzur artık kumanda panelinde böcüğün yeni postunu görür görmez tıklamaya başlar, merak eder ne yazmış ne olmuş ne bitmiş diye..
    böyle devam eder gider işte :)
    sayısız, hesapsız, çıkarsız..sadece akışa bırakmak en güzeli:)
    sevgiler böcük!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muzuerllam ne tatlı anlatmışsın!!
      çok öperim seni çok çok:**

      Sil
  11. Öncelikle sağladığın katkı için teşekkür ederim.Birileri tarafından okunduğunu bilmek güzel.
    Müzik hakkında bir geribildirimde bulunmuşsun ama yorum yazarken karşılaştığın problem konusunda hiçbir fikrim yoktu bir önceki postunu okuyuncaya kadar.Dikkate alıcam elbette.
    İrrite olmuş olmana da (o yazıyı yazarken amaçlarımdan biri de, beni sevsin ya da sevmesin, birilerinin dikkatini çekebilmekti) amaca hizmet ettiği için sevindim.Bu, bir insan olarak birini rahatsız ederek keyif almaktan farklı, umarım anlarsın.
    Dolayısıyla polemik yaşama konusunda sıkıntı duymana da gerek yok.Ancak kendi sayfamda eleştirilerine de açıklık kazandırmayı umuyorum.
    Ben de bu yorumu herkese açık olarak mı yoksa sadece senin okuyabileceğin şekilde mi yazmalıyım diye düşünürken yorumları onaylayıp yayınladığını görünce seçimi sana bırakmaya karar verdim.Çünkü asıl niyetim ne olursa olsun yüzlerce izleyicim olsun değil,sen dahil kimseyi buna alet etmek de değil.
    Zaman ayırdığın için tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru ben de güzel geri dönüşün için teşekkür ederim sonuçta bişeyleri masaya yatırıp konuşmak hepimizin yararına,kişisel değil olaya odaklı zaten benim yorumum..sana gelip açıkladığım gibi irite olduğum uslup:)rahatsız etmedin elbette haşa, kend bloguna kendince bişeyler yazmak en doğal hakkın..Küçük bir ışık olduysa arkadaşlarım ve ben ne mutlu.
      Umarım gelen yorumlardan da faydalanırsın,daha geniş kitleye ulaştı bu biçimde ne güzel ki, çok sevgiler.

      Sil
  12. Binlerce izleyiciye sahip olmanın ne önemi var ki. Önemli olan seni gerçekten takip edecek, okuyacak, merak edecek kişilerin olması. Binlerce takipçin olacağına böyle on tane takipçin olsun daha güzel. Hem zaten izleyici kaygısıyla yazıldığında yazılar içtenliğni yitirir, içten ve özgün olmadıktan sonra kim seni niye takip etsin. Blogger da ki izliyci kutusu, facebook ta ki arkadaş listesi gibi. 300 tane arkadaşın vardır. Yolda gördüğünde selamlaşmadığın adam bile eklidir o listede. İzleyici kutusuta öyle. Çok bir şey ifade etmiyor, o kutuya takılmadan, yazmak için yazmak gerekli diye düşünüyorum.

    Çok güzel, doğrudan yazmışsın sende bu konuyu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erdi çok tşk, bazen bu dobralığım dert açıyo başıma ama:)
      Ay yazmadım kaç gündür ya da ay bu konuyu ben es geçmemeliyim düşüncesine girersen blog blog olmaktan çıkıyo benim gözümde.İçinden geldiği an geleni yazabilmek en güzeli.

      Sil
  13. Bence bir blogda en önemli şey içerik ve samimiyet üçüncü olarak da özgün bir dil olmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bolat ben de aynı fikirdeyim,senin bir dilin olmalı sana ait:)

      Sil
  14. ipekböcekim! yazıyı okurken kaldığın ikilemden sonra yorum yazıcığını biliyodum:) aslında bu senin ne kadar duyarlı olduğunun bi'kez daha kanıtı. ne güzel anlatmışsın! ne kadar da doğru yazmışsın her şeyi. okunma kaygısı güttüğü an kendi olmaktan çıkar insan. ne diye açtık ki bu bloglarımızı? kimi tanıyoduk ki? kendimizdik burda. kendimiz yazıp kendimiz okuyoduk. rahatlıyoduk.. sonra anlamadan birbirimizin sayfalarında bulmadık mı kendimizi? seviniyosak da üzülüyosak da paylaşmadık mı? o samimiyeti yakalamadık mı? yani bunlar kendiliğinden gelen şeylerdi. oldurulan şeyler değil.. ve asla oldurulucak şey değil. oldurmaya çalıştıkça olduramadığın şeyler varsa en başında samimiyet gelir heralde. neyse ben bi'yere bağlayamıycam bu durumu, söylüyceklerim bu kadar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuulmsu canımsınnn sen biliyosun anlıyosun benim ne düşündüğümü her zaman ki,bu yazdıklarım işte senin blogstar olmanla taçlanmadı mı,izleyici sayısı binler olanlar nerde? rakamlar önemsiz bu gerçek.
      önemli olan samimiyet zaten hissettiğin an yeni yazı yoksa da gidip dürtüyosun huoopp nerdesin iyimisin diye bundan özel güzel bişey olabilir mi,çok mutluyum burda tanıdığım bir avuç dostumla^^

      Sil
  15. ayyy o az takipçisi olan benim iddaayaa girerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok sen değilsin kıyamam yaa senin sevevin çok az yazıyosun ama:)

      Sil
  16. :)))) Dediğin gibi çoğu takipçiler şişme..
    Ben çok blog gezerim okuduğum ve beğendiğim konunun altına yorum yaparım..
    Eğer gerçekten beğenmişsem izlemeye alırım.. Benim takip ettiklerimin sayısı bellidir..
    Hatta zaman zaman takip ettiklerimi gözden geçiririm artık özellikle gelse de okusam dediğim özelliğini yitirmişse ya da pasifize olmuşsa o kişi silerim listeden yenilerine yer açılsın diye :)
    Benim blogumda da var müzik, bende biliyorum bu müzik bazen kaçırıyor insanları ama yine de seviyorum :)
    Bence sen bu yorumu yaz altına da adını.
    Yazdıkların inciten kıran bir yönü yok :)
    Bu arada benimde yazdıklarımı hiç okumadan sadece bana da beklerim yorumu bırakıp gidenlere çok beklersin diye cevap yazmak isterim bazen ama üşeniyorum işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh sorma yorum forumumda vardı benim de ben de beklerimci,çekişime beklerimci vs isen hiiç yeltenme diye ama sildim:p
      bir de ben de listemi yenilerm silerm yenileri özenle eklerim ki zevkle takip edeyim,çok titizim bu konuda:)
      ben bu yorumu yazdım arkadaşa, sonra buraya kopy ledim o da gelip yorum yaptı onu en son yayınlamak istedim okuyanların fikrini duyması için,çok teşekkür ederim:))

      Sil
  17. İtiraf edeyim, yazıyı okumaya çok önyargılı başladım, ama herşeyi gayet açık ve net şekilde yazmışsın. Hatta şöyle ki, bu tip yazılar çok fazla blogda var ama hepsinde aynı şeyler tekrar tekrar döndürülüp yazılıyor, fakat bu yazıda şu şişme takipçiler olayını irdelemen çok iyi olmuş. Yalan yok, yeri geldiğinde ben de yapıyodum onu, benim bloguma da beklerim misali. Aslında bunların tamamen faydasız olduğunu söylemek de haksızlık olur gibime geliyor, çünkü okunmak isteyen bir kişinin reklamını da yapması gerekiyor. Aksi takdirde ne kadar iyi yazarsa yazsın bulunması zordur. Bu açıdan bir getirisi olduğuna inanıyorum ben, yani en azından o yorumu okuyup da blogunu merak eden bir insan bir göz atacaktır. Ama asıl iş ondan sonra başlıyor, o kişinin blogu beğenmesi ve düzenli takip etmeyi istemesi gerekiyor.

    Benim yine yazdıkça yazasım geliyor, yorumu kısa kesip burada sonlandırıyor, ve tekrardan güzel bir yazı olduğunu belirtmeden geçemiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlığı özellikle böyle attım, beni tanıyanlar neler oluyo diye gelmiştir,ilk defa okuyanlar da demek süprizle karşılaşmış:) çok mutlu oldum buna çok tşk

      Yok tamamen faydasız değil karşılıklı memnun olanlar var malesef ki.Reklam konusu ise gerçekten kıldan köprü dediğim gibi.Bulunmasa ne olur ki bulunmak istemesinde amaç nedir? Önce kendisi gidip bulmalı yorum yazmalı ki iletişim başlasın daha önce yazmıştım(blogger etiketli yazılarımda)
      Süreklilik içinse blogu çok ihmal etmemek gerekiyor,ziyaretleri de tabii:)

      Sil
  18. ben de senden bişi istesem.
    :))))

    biraz kısa yazsanaaaaaa.
    :)
    bu yazı da bundan sonraki de çok uzuuuuun.
    :)
    inan ki uzun yazıların bi başına bi sonuna bakıp çıkıyolar valla.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep sen daha uzun yazıyosun ki yazıların bıt bıt göz batmıyo:(
      Kendinden mi biliyosun yoksa hmm
      Bir de bakıyorum benden katbekat uzun yazanlara gayette güzel yorum yazıyosuun başını sonunu okuyarak mı^^

      Bi beni beğenme zaten huh:/

      Sil
  19. Geçenlerde bloggermodifiye.com'dan gelmiştim buraya, bugün de YazarKafe'den; ne tesadüftür ikisinde de aynı konuyla karşılaştım. Senelerdir çeşitli servislerde blog yazmaya başlayıp yarıda kesmiştim, son bir yıldır mevcut blogu kullanıyorum. Kendimi düşünüyorum, beş altı yıl evvel ben de fon müziği gibi çeşitli farklılıklar kullanmaya çalışıyordum; çünkü ilk başta bir "artı" gibi geliyor kişiye, zaman içinde daha iyi analiz ederek bunun aslında yarardan çok zarar getirdiği anlaşılıyor. Yeni bloggerların çoğu bu şekilde kodsal ve tasarımsal hatalar yapacak, bu normal:) Öneride bulunmak da ayrıca takdir edilecek bir şey:)Bir de şu var, blog tutmak son birkaç yılda bu kadar moda oldu, bakıldığında da baya başlayıp bırakan var, böyle izleyici ve yorum odaklı kişiler de muhtemelen kısa süreli yaşayacaklardır bu işi. Ayrıca küçük bir düşüncemi belirtebilir miyim, yazılarınızın gölgesi odaklanmamı zorladı, okumak için iyice ekrana yaklaştım. Güzel şeyler var gibi duruyor burada, o zaman Merhaba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkate alıcam yazı türü ve gölgesini değiştiricem teşekkür ederim ve hoşgeldin:))
      Modaya kapılıp açan zaten sürdüremeyip bırakıcaktır daha da ferahlar buralar:D

      Sil
  20. Kesinlikle katılıyorum..."

    http://mhrstyleblog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. bazı bloglar var içeriği o kadar kötü ki o izleyici sayısına nasıl ulaşmışlar diye düşünüyor insan..Sürekli çekiliş yapanlar, evde yerbezi bile yapmayacağım bez parçalarını hediye diye vermeye çalışanlar, denediği- ürettiği ilk saçmasapan şeyi satmaya çalışanlar, saçmasapan birşeyi millete 100 liraya dayamaya çalışanlar, ETSY'de yaptıklarının aynısı zaten bir sürü insan tarafından yapılıyor olduğu halde modelim çalınıyor diye gevezelik edenler ...üniversitedeyken kaldığım yurtta kız milletinden soğumuştum şimdi bloglarda onların kadın olmuş halini görüp daha da soğuyorum.

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel noktalara temas etmişsiniz. İnsan içinden geldiği gibi yazmalı, belli kaygılarla yazarsa özgün olmaz.
    http://kumtanesiyiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  23. Bu yazıya denk geldiğim çok iyi oldu.Sanki benim blogumdan bahsediyor gibisin.Ben de bu tarz hataları çok yapıyorum ama daha yeniyim olacak o kadar :) bir Arkadaşımın ısrarı üzerine bloguma playlist koymuştum ve şimdi kaldırmaya karar verdim.Yorumlara gelince.Ben Yorumları denetlemeden yayımlama taraftarı değilim çünkü gerçekten bazen uygunsuz yorumlar oluyor.Ama yine de bununda deneyeceğim.Bu arada blog yazmak isteyenlere öneriler videomda da özellikle amatörüm ve önerilerim amatörlere diye belirttim.Güzel tavsiyelerin için teşekkür ederim :)) hepsi benim için yok gösterici oldu.Dediğin gibi yeniyim ve senin gibi tecrübelilerden öğrenecek çok şeyim var.Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  24. Teşekkür ederim samimi yorumun için, başarılar dilerim.Her gün öğrenip gelişecek bazen sıkılıp bırakcaksın bizim gibi.
    Yalnızca blog yazmak isteyenlere öneriler videosu için henüz çok erken olduğunu düşünüyorum nacizane;)

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...