27 Ocak 2012 Cuma

Önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zormuş..

 Son zamanlarda zamanı bol buldum blog blog dolaşıyorum, sıkıntılı zamanlar yaşıyorum ve okumak beni yazmak kadar rahatlatıyo.
Genelde yorum yazmak ben burdayım demek gibi bi amacım yoktur bilen bilir, ama kendime yakın samimi olduğuna inandığım blogların kaçırdığım yazılarını da okuyorum (bunu da bilirler). Zaten blogroll umda olan blogların güncellemelerine mutlaka her gün bakıyorum düzenli.Beni izlesin izlemesin yorum yazsın yazmasın, severek okuduklarım var,benim tek kelime yazmadan ziyaret edenlerim olduğu gibi:)
Yeni keşfettiğim yada kısayollarıma eklediklerime de gidince asla bir tek yazısını okuyup önyargıyla yorum yazmam bu arada yeri gelmişken not edeyim bunu. Ama kale almaz gibi okuyup okuyup çıkmakta olmaz sürekli arada ses vermek gerek, okuyorum seni diye(ki blog sahibi motive olsun ya da varsa başka bakış açıcı ordan da baksın olaya,maksat düşünce çeşitliliği ). Bence de bunu kaldıramayacaksanız yazmamalı ya da yoruma kapamalısınız o yazınızı.Herkes beni haklı bulsun pohpohlasın beklentisi sizi istediğiniz yere ulaştırmayabilir.
Bir yazısını çok beğenirim diğeri bana taban tabana zıt gelebilir sonuçta.Ve birinin kilitli olmayan günlüğü bunlar, bizim sözümüzle kendini değiştirecek geliştirecek olan var olmayan şiddetle size dönecek ,üzecek modunuzu düşürecek (sizin yorumlarnıza) yanıtlar da olabilir. Oluyo..
Bu ara birkaç kere başıma geldi bu, ya da şahit oldum çok defa.
Ama ben iyi niyetli bir insanım benim başıma gelmez sanıyorum nedense, herkes beni bilir tanır sanki:(
Aptallaşıyorum bazen evet:)
Neyse, yeniden yeniden kendimi ifade etmeye çalışmak beni çok inciten bişey bunu bir kere daha anladım.Sanki yazdığım okunmamış ya da bambaşka bir anlam çıkartılmışsa ben öyle demek istemedim bu böyle dememeye karar verdim an itibarıyla.
Çünkü önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zordur derler ya bir kere yanlış anlaşılmışsanız bir daha ne deseniz sizi duymayacaktır karşınızdaki.
Aynı fikirde değilsem asla muhalefet yorum bırakmamaya karar verdim. Muhalefet demek yanlış olur aslında,negatif mi demeliyim,kendi düşüncem fikrim yani, sadece kendi penceremden bana göre...
ve ben de yorum forumumda böyle yazdım,...farklı pencere..bu ne demek?
Benim için her yapılan yorum, daha doğrusu o anki yazıma gelen yorum demeliyim, 
o anda içinde bulunduğum halet i ruhiyeme göre değerlendirdiğim durumun farklı insanlarca kendi dillerince yorumlanması demektir
Bu bana daha objektif olmayı, olaylar karşısında empati kurmayı ve kendi açımdan daha güçlü vedirayetli olmayı öğretiyor zaman zaman. Kendimdeki eksilerimi bulmama da,karşımdakini anlamama da faydası çok olmuştur. Şöyle ki eğer ben yanlış anlatmışsam karşımdaki ne anlıyorsa ona hisettirdiğim düşündürdüğümden ben sorumluyum demektir. Bu benim kendimi daha düşünerek daha doğru anlatmamı sağlar ileride.
Çok sesli bir koro da tercih edebilirsiniz solo takılmayı da. Gerginliğinizi atmak günlük hayatın yükünden bi nebze olsun kurtulmak ,hafiflemek için tercih ediyo olabilirsiniz yazmayı, kendi fikirlerinizi dayatmak doğrusu budur ey ahali yalnış biliyosunuz demeye de..tercihlere saygılı olmak zorundasınız seçim değil bu.
Sevgide özgürlük saygıda mecburiyet vardır. Benim felsefem budur evet^^
Son olarak kendime bi not daha,yorumlara yorum yazmazdım şaka da olsa eğlenmek amaçlı da bunu da yapmamaya karar verdim. Benim kadar kalender olmak zorunda değil kimse, kaldı ki ben alıngan ve çabuk kırılan biriyim. Kendimi yanlış ifade edince çok sinirleniyor ve üzülüyorum ama suçu gene kendimde buluyorum. İşte bu da bir avuntu.
Bu kararlar gün geçtikçe kendimi soyutlamam ve yalnızlaşmama sebep olacaksa da ben anladım ki insanlara çok zor alışıyorum onlar da bana..
Zordur bi kalbe girmek ama bu şekilde girdiğiniz kalpte sizi atmaz dışarı kolay kolay..

23 yorum:

  1. Üstüme alındım gibi gibi. Yüz yüze konuşurken insan; mimik, jest, ses tonu gibi birçok faktörden yararlanıyor. Ama yazarken anlaşılmak zordur gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef.Okudum mesajını bu arada teşekkür ederim

      Sil
  2. Canım ipekböcüğüm
    bu yazının nedenini biliyorum sanırım..ne yazık ki:(ama bence sen doğru bildiğini yapan,eğlenceli ve samimi birisin.bazı insanlarınsa ne yazıkki stilleri tartışmaya yönelik oluyor senin benim gibi hassas insanlarda incinebiliyor..
    önyargılar asla yıkılmaz çok haklısın..
    o yüzden boşvermek en iyisi..
    umarım kendini soyutlamana sebep olmaz bu tarz insanlar..
    çok çook sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç dediğim olayın birini biliyosun canım evet,çok teşekkür ederim benden sevgiler:*

      Sil
  3. İpekböceğinin yeri bizde farklıdır. İyi bir yerdesiniz. Sizi ordan kimse söküp atamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl motive ediyor değerli sözleriniz,çok teşekkür ederim:)

      Sil
  4. Evet, zor olabilir, o nedenle yıkmaya çalışmak yerine, sizin de yazdığınız gibi herkes birbirinin düşüncesine saygılı olmalıdır.

    http://bayanmisi.blogspot

    adresime beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. canım ya..bence her fikrin bir karşı fikri vardır..dolayısı ile karşı fikir öne sürmekte hiç bir mahsur olmamalı..yeter ki terbiye sınırlarında olsun.. aslında bu yorumların amacı sadece yazılanı onaylamak değil fikirleri geliştirmek için olmalı diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim ben de canım, ama yanlış düşünüyormuşum meğersem:)

      Sil
  6. Herkes senin kadar iyi niyetli olamaz canım, ya da senin iyilik için yaptığın şeyi farklı algılarlar, kırıcı tepkiler verirler. Ama sen bunlara takılıp üzülme hiç. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üüzülmemeye çalışsam da,işte yapım böyle naparsın:( gerçekten çok etkisi yaratıyo laliş:)

      Sil
  7. başlık her şeyi anlatıyor zaten ve tam da ablamla ön yargıdan bahsederken iyi rastlandı oldu valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne konuşuyodunuz acaba çok merak ettim ya:)

      Sil
  8. facebookta sayfa yaptım ama, blogda yapılanlar otomatik olarak sayfaya yüklenebilir mi? Bana yardım edin lütfen...

    YanıtlaSil
  9. "Sevgide özgürlük saygıda mecburiyet vardır." =) cok güzel bir sözmüs. bende bazen kendimi iyi ifade edemeyince, karsimdaki kisi beni yanlis anlayinca sinirleniyorum ama kendimi asla suclu hissedmiyorum :D cok pis bir egom falan vardir huyum, karsimdaki salak ben cok zekiyim, o yüzden anlamadi beni diye pekte üstünde durup kirilmam. eger erkekse ve deger verdigim bir kisiyse degisir bu :D kirilirim alinirim küserim felanda felan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Egonu yenmelisin yoksa zaman gelir o seni küçük düşürür tatlım:) tabii benim gibi kendinde ara demiyorum sürekli suçu ama objektif olmaya karşındakinin yerine koymaya çalış kendini..yani empati,yani sabır:)

      Sil
  10. öyle paylaşımcısın ki bu anlaşılmadığı zamanlarda canını sıkacak tepkilerle karşılaşabiliyorsun. hiç sıkma canını, ben seviyorum senin yazılarını!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlımm ben de senin yazılarını ve huzur veren tavrını:* çok tşk iyiki varsın

      Sil
  11. ben konuya fransız kaldım..herkes aynı fikirde olsa zaten hayatın tadı olmazdı ki.ama tabi ki aşırıya kaçmadan...herkes herkesi sevmek zorunda değil ama belli ölçülerde saygı duymak zorunda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok fransız kalınacak bir durum bi anafikir var ortada keskin çerçeveleri olmayan-yani herkese göre değişen ama buradaki yorum "ben ce" ,katıldıgına sevindim tabii,çok tşk:)

      Sil
  12. ben de senin gibiyim ipekböceği. o yüzden bu durumlar karşısında sıkma canını diyemiyorum çünkü sıkılıyo biliyorum.. yine de bu yazında da olduğu gibi kendini çok güzel ifade ettiğini düşünüyorum. bu durum sıkıntıyı dindirir belki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidermez mi, çok iyi geldi canım:) çok teşekkür ederim

      Sil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...