7 Ocak 2012 Cumartesi

Dekorasyonda Burçların Enerjisi


Doğum tarihimizin kişiliğimizi ve zevklerimizi etkilediği bilinir. Hatta dış görünüşümüzde bile burcumuzun özelliklerini taşırız. En önemlisi de beğeniler. Etrafınıza dikkat ettiniz mi bilemiyoruz ama aynı burç gruplarının ya da doğum tarihi yakın olan insanların benzer özellikler ve tercihler yaptığını fark edebiliriz. İşte bu durum dekorasyon zevkimize de yansıyor.
Bu konuyu ilerleyen zamanlarda her burca özel olarak hazırlayacağız. Ama önce gruplardan başlayalım işe!

Su Grubu: Yengeç, Akrep ve Balık burçları bu gruptandır. Bu burçlar en evcimen burçlar olarak bilinirler. Evde vakit geçirmeyi seven su grubu için de dekorasyon çok önemlidir. Krem ve fildişi tonlarını kullanmayı seven su grupları için eve huzur hakim olmalıdır. Hem yaratıcı hem sade evler tam onlara göredir. Ayrıca sanatsal yönleri ağır bastığında art-deko stilini de severler. Evlerinde sanattan izler görmeniz mümkündür.

Hava Grubu: İkizler, Kova ve Terazi bu grubun burçlarından! Yeniliklere açık olan hava grubu trendlerin takipçisidir. Renkli, eğlenceli dekorasyonlar tam onlara göredir. Kırmızı ve pembe ana renkleridir. Pastel tonlara da bolca rastlamak mümkündür. Bir hava grubu burcunun evinde sürekli bir yenilenme ve değişim görebilirsiniz.

Toprak Grubu: Boğa, Oğlak ve Başak bu gruptandır. Bu grup tam bir düzen delisidir. Evde her şey düzenli ve yerli yerinde olmalıdır. Ayrıca onlar için yeme-içme alanları çok önemlidir. Teknolojiyi çok severler. Düzeni sevdiklerinden en sık depolama ve organizasyon ürünlerini görmek mümkündür. Titizliğiyle ünlü başak burçları dekorasyon konusunda en başarılı olna burçtur.

Ateş Grubu: Yay, Aslan ve Koç burçları bu gruptandır. Egoları oldukça yüksek olan bu burçların evleri çoğunlukla iddialıdır. Parlaklık ve ışıltıyı severler. En cesur dekorasyonlar bu gruptan ortaya çıkar. Davet vermeyi sevdiklerinden evin görünümüne önem verirler. Evde ilginç nesneler kullanmayı da severler. Sadece kendi seçtikleri renkleri sever, diğer seçimleri beğenmezler. Dekorasyon konusunda en inatçı grup diyebiliriz.

Bu tanımlar size de uyuyor mu, merak ediyoruz?

Keyifli günler.

http://www.evmanya.com dan alıntıdır ben çok hoşlandım:) Ticari kaygılarla değişik şeyler yapılmakta ama böyle zevklere ve mantığa dayanınca çok hoş sonuçlar ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.
Mesela ben bir yengeç burcu olarak en evcimen ve en dekorasyona meraklı burç olduğumu iddia edebilirim:p
Zevkime güvenirim ve küçük ayrıntılara bile özen gösterip birkaç ufak detayla tamamen değiştirebilirim ambiansı:D
Dolayısıyla bu pazarlama taktiği bana işleyebilir kişisel zevkime uyması koşuluyla tabii. Ya size?

18 yorum:

  1. çok doğru ya.. bu burçlar hakikaten yaşamımız üzerinde etkili galiba

    YanıtlaSil
  2. simdi hafiz ben bildigin kovayim. en azindan kova oldugumu blogger profil ekranindan ogrendim artik benimde bir burcum var diye sevindim. senin yazdiklarina gore hava grubundayim. grubun adini ilk okudugumda bosa sallayan kitledeyim diye dusunmustum ama oyle degilmis.
    evime baktigimda bildigin koseleri bol olan mobilyalarin oldugunu gordum ve hepsi siyah renkli. sonra alindigi zamanlar aklima geldi, hepsi alindigi gun iyice dusunulup yerlestirildigi yerde duruyor o gunden sonra bir daha yerleri hic degismedi ve oldukca sade takiliyorum.
    simdi senin yazdiklarina gore ben boyuk olabilir miyim?

    YanıtlaSil
  3. Barney eşya ve mobilya türü şeylere geldik mi benim mesela sürekli zevkimin değiştiğini hissediyorum bazen ama bana sıfırdan ev verseler şu an bi öğrenci evi gibi döşemem,
    sen büyük ihtimalle başta temizliği ve eğer düzen seviyorsan kullanışı pratik şeyler seçmişsindir böyle bi şansın olduysa. neden değiştiresin habire? erkeklerin ayrıntılara çok meraklı olmadığı da gerçek.daha keskindir çizginiz.
    Bu yazıya göre ben su grubuyum huzur vermeli evim doğru,sade ve ferah döşerim ki sıkıldıkça ayrıntılarla havası değişsin dekorasyon benim için cidden önemli(hani her sıkıldığımda koltugu masayı fırlatacak değiliz)ama perde,koltuk örtüsü yastık halı ve badana değişebilir..Köşeli büyük ve tek renk koltuk tkm favorimdir değişmez.Art deko tarzı tuttu ama mesela renk seçimi bölümü bende tutmadı krem tonları koltukları asla sevmem:D
    Hani kemik kısmı ben yazmadımçBoyuk nedir anlayamadım yalnız:))

    YanıtlaSil
  4. Dayatılanlarla yaşamak herşey renk vermeli hayatımıza ama takıntı haline gelmemeli bana göre o zaman zavkli oluyo:)


    Rick thank you:))

    YanıtlaSil
  5. boyuk yazmisim ne demek istedigim dusunuyorum da cikartamadim bozuk diyecegim de klavyede y ile z harfi arasindaki mesafeye bakilirsa o kadar sacmalamis olamam diye dusundum.

    YanıtlaSil
  6. İpekböceğim ne güzel bir post bu ve o kadar doğru ki! :) ben toprak eşim su burcu ve evimiz tertipli düzenli beyaz ve bej tonlarında tatlım :)) çok keyifle okudum :))

    YanıtlaSil
  7. bana uydu:)

    bazı konularda burçların önemini ben de ciddiye alıyorum çok...

    YanıtlaSil
  8. kuzusummm aldim yorumunu guzel bebegim,
    lakin ben bu aralar o kadar kendimde diilim ki anlatsam kosar gelirsin yanima aglaya zirlaya :(
    bi sure sonra kosucam yamacina hemen uzun uzun anlaticam dertlesicez konusucaz.
    Sagligim iyi sen merak etme atlattim sacma sapan donemleri cok sukur.

    aklimdasin hep cokkkkk ozluyorum seni :(

    YanıtlaSil
  9. hava grubuna giriyorum ama aslinda toprakta yazan özelliklere sahipim :D

    http://www.evmanya.com/burclar/terazi

    terazide cok manyak sey cikti hic bana uymuyor, evimi müzeye falan bensetmek istemem. odamda 2 mobilya dursa hepsi ayni renkten ve bir bilgisayar yeterli ve artar bile, düzensizlikten nefret ederim veya fazla esyadan O.o

    YanıtlaSil
  10. Barney sen kendini anlayamazken biz ne yapalım:d merak ettim gerçekten ne demek istiyodun ya koskoca mesajını erittin:D

    YanıtlaSil
  11. Gizemcim güzel pazarlama taktiği diye yazdığım an sen geldin aklıma bu konuda ne düşünür diye:) uyuyor gerçekten de baksana, kendi zevkine göre döşediğin evde yaşamak müthiş bişey( burda Allah huzurumuzu eksik etmesin demek gerek)

    YanıtlaSil
  12. nini bazen çok ciddi tutuyor gerçekten de:)benim de genel olarak tuttu

    YanıtlaSil
  13. LoLLa m çabuk dön:(

    YanıtlaSil
  14. ustume gelme, yorum yaparken kafam cok cok guzel olabilir.
    belki orada hayatin anlamini bile yazmis olabilirim ama simdi hatirlamiyorumdur.

    YanıtlaSil
  15. Çirk,n Hatun yükselen burç mevzusu var bir de belki o tutuyodur:) ben de antika ve eski sevsem de müze gibi istemezdim doğrusu eheh:))
    benim için de düzen önemli içim açılmalı boğulmamalı evde

    YanıtlaSil
  16. Ben yorum penceresini kapamadan nasıl gördün hemen cevabı mailine mi geliyo ahahh alemsin he:)

    YanıtlaSil
  17. evet benim yükselenim oglak, oglakta toprak grupuna giriyormus :) o yüzden hava grupundan daha fazla toprak grubunu sevdim herhalde.

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...