23 Ocak 2012 Pazartesi

Blogcular yeniler ve eskiler:))

Lütfen bloğunuza sağ tuş engeli koymayın! Bak çığlık attım:(
Ha şairseniz ve çalınmasından korkuyosanız telif alın öyle yayınlayın gene koymayın yaa ,hadi anca o zaman geçerli bi sebep olabilir bu,ama  çalmaya niyeti olan oturup yazar gene çalar, zaten bazı tarayıcılarda engel olamıyosunuz beni neden rahatsız ediyora gelirsek, ben gözlerimden dolayı üzerini kopy leyip okuyorum bi kere bunu yapamıyorum okumayı yarım bırakıp çıktığım oluyor bu yüzden.Bazen de linkleri ya da herhengi bişeyi yeni sekmede açmak istiyorum olmuyo sayfanzı terkettiriyosunuz ellerinizle. Bazen de bir kelimeyi sağ tıkla google da aratıcak oluyorum o da olmuyo. Anlatabiliyormuyum?
Kelime doğrulamayı kapatın yorumlarınızda artık lütfen yalvarıcak haldeyim on kere girmek yerine kaçıyo çoğu okurunuz bilin, hatta yazmaya yeltenmiyorum 2.kere:)
Deveye hendek atlatmayın keyifle okuyalım yahu:D başka aklıma takılan bikaç şey daha var, arada tekrarlıyorum farkındayım ama bloga girince 
Otomatik müzik açılmasın lütfen işyerinde çok zor duruma sokuyo bu ya da zaten müzik açık oluyo gerek yok ki.Müsaitsem mutlaka dinliyorum koyduğunuz şarkıları.
Güncel olan her konuda bir kelamda ben edeyim diye ahkam kesmeyin çok fazla güncellenen, sık ve laf kalabalığı yapan bloglar izlemeyi bıraktırıyor twitterdakiler gibi uyarayım.
Yorumlarınıza ufacıkta olsa bir cevap verin, mutlaka..özellikle ilk defa yazmış biriyse..
Sizi izleyen yorumlarıyla zenginleştiren renk katanlara bir kez olsun uğrayıp ziyaret edin takibe hemen almasanız bile bir bakın sizi samimiyetle mi takibe almış izleyici artsın diye mi zaten anlarsınız,ama insanlara bir şans verin, okuyun:) Kısayollarınıza alın bir süre ben öyle yapıyorum örneğin.
Sadece blog adresi olan yazıyla alakası olmayan bir yorum zaten sizi çekmez sanırım hatta iter.
Bizim adetlerimizde vardır bilirsiniz iade-i ziyaret değil mi? Bi kahve içmeye uğramak lazım:)

Bloggerları kaçırtan maddeleri özetle tekrar gözden geçirdikten sonra şimdi devam ediyoruz:)
Bu ara zaten tam yazmaya başlıyorum beni izleyen birilerini görünce gidip bloglarına bakarken zaman akıp geçiyor yeni bloglar keşfettim samimi, eğlenceli bu beni çok mutlu etti. Zamanım olmadığı için yeterince ilgi gösteremiyorum gönlümce yorum yazamıyorum bazen ama affola.
Başarılar diliyorum yenilere nacizane haddim olmayarak önerim oldu niniciğimde elmyram da yeni arkadaşlarını tanıtmışlar az önce, bugün 3 blog keşfettim 2 sine yorum yazdım birine yazarken ben buraya yazayım yorumumu sıkmadan dedim ,ben de geçtim bu safhalardan toplam 10 yıla yakındır yazıyorum ben;
Yeni blog yazmaya başlamışsanız siz önce blog blog dolaşın, size hitap eden samimi bulduğunuz blogları keşfedin iletişim kurmaya başlayın ve siz kendiniz için yazın. zamanla yazı sayınız arttıkça istikrar gösterdikçe ilgi göreceksiniz zaten.
Güncellenmeyen bloglar bile zaman gelip unutuluyo,şöyle ki hepimiz zamanla birçok blog izler oluyoruz ve iletişim için güncellenmesi kendisini hatırlatması gerek.Gidip baksak ne çare gerçi aynı yazıya en fazla nerdesin yazabilirsin. vefasızlık söz konusu değil bu durumda:) hatta asıl yazmayan blogunu terkeden "bloguna" vefasızlık etmiş oluyo bana göre..
Ben de 2008 de blogger yasağı gelince domain aldım yorum yazmak bile zor geldi blogger insanlarına yeni takipçilerim oldu,daha çok okundum istatistiklere göre ama iletişim daha azdı,yalnız hissettim.
Sonra yine döndüm blogspota ve en az 3-4 blog kapadım şu anki seviyemdeyken,burda da blogger sorun çıkarttı bir ara yasaklandı ve uzun süre yazmadım illa bir dönem soğuma oluyo gerçek hayatımıza bağlantılı olarak.Anlatacak hiçbirşeyiniz yok gibi geliyor bazen insana.Sanki bir kaynaktan besleniyosunuz ve o kaynak kuruyo zaman zaman.İç dünyanızda kopan fırtınalara bağlı.
E bir yandan sürekli yeniler gelirken bizim de keşfetmemiz gerekenler çoğalıyorken yeni başlayanların da ilk işi bu olmalı şimdi, eğer özlemişse istiyorsa eski tanıdıklarına kendini hatırlatmak ve yeni bloglar keşfetmek :) kendine yakın kafa dengi gördüklerine tabiri caizse ,yorum yazar iletişim kurmaya çalışırsın yok duvarla birse hiçbir yorumuna tepki vermiyorsa vazgeçersin:p  (ben şahsen öyle yapıyorum açıkçası üzücü bu)
İlk adımı siz atın.. Yazarkense kendiniz için yazın dökün içinizi,paylaşmak istediğiniz her şeyi,fikirlerinizi,hayata bakışınızı ,zaten zamanla sohbet edeceğiniz hitap edeceğiniz  bir kitle oluşacaktır:)

Başarılar diliyorum ^^

44 yorum:

  1. Peki o zaman ilk adımı atıyorum :) valla çok haklısın güncelleme ve istikrar olmadığı sürece bloggerın tozlu sayfalarında kalmaya mahkumum :)

    YanıtlaSil
  2. Hahah daha kontrol ediyordum yazdığımı;) evet sık güncellemek değil tabii tek kastım ama istikrar önemli,hoşgeldin o zaman^^

    YanıtlaSil
  3. kanayan yarama parmak bastığınız için teşekkürü bir borç biliriz efenim! :)

    yorum yaparken kelime doğrula kadar kabus bi'şey yok! göndere basıp eyvaah diye bekliyorum acaba kelime doğrulutıcak mı? keşke herkes bu yazıyı okusa keşkee!

    sonra o direk açılan müzik. Aman Allahım 2 kez geldi başıma ofiste. Elim ayağıma karıştı. Eyvah eyvah!

    Yorumlarla iletişim kurmaya başladıkça bu güzel dünyanın içinde buluyo insan kendini. Hangi blogların kendine hitap ettiğini kolaylıkla görebiliyosun. Bi bakmışsın mutlaka her yazısını okumak istediğin bloglar oluyo sonra.

    Ben de çok yeni olmasam da yeni sayılırım buralarda. Teşekkür eder, arkadaşlarıma başarılar dilerim ^^ :)

    YanıtlaSil
  4. İstikrar ve devamlılığı bilmem de okuma ve yazmada hızlıyımdır :)) Hoşbuldum

    YanıtlaSil
  5. İlk yazılarımda da bunları tekrarlamıştım ara ara yazmak gereği duyuyorum açıkçası cidden okumak istiyorum bunlar basit ama önemli ayrıntılar çok tşk bana hoşgeldiin :))

    YanıtlaSil
  6. Yazıyoruz, yazmayı seviyoruz, bazen zırvalıyoruz, bazen boşaltıyoruz içimizdekileri...

    Tek dileğim var herkes birbirine destek olsun köstek değil :)

    Daha yazılası olacak bu şekilde buralar ;)

    YanıtlaSil
  7. elmyraucuc yazılası ve rahat okunası lol!!!:)) mucx:*

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle Merhabalar,

    Blogunuza ilk kez misafir oldum ve karşılaştığım ilk yazının tamamen benim düşüncelerimi yansıtması çok ilginç oldu.

    Müzik konusunda en büyük şikayetim...Geceleri daha çok blog sayfalarını okuyorum ve bazı bloglara girince bir anda müziğin çalması gece vakti daha çok rahatsız ediyor.

    Blog zamanla evim gibi oldu.Öyle hissediyorum...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. kesinlikle katılıyorum. Sağ tuş engeli bana çok komik geliyor. Müzik olayına da karşıyım , ne dikkat kalıyor ne merak. Güzel paylaşımın için sağol, diğer konulara ben de dikkat edeceğim...

    YanıtlaSil
  10. Yazıda en çok sağ tuş olayı dikkatimi çekti. İlgimi alakamı çeken ne varsa sekmelerde açan birisiyim Sağ tuş tıkı yoksa hemen terk ediyorum orayı..
    Bunun yanında verdiğin tüyolar için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. valla nasıl iyi oldu bu anlatamam..ben düzenli yazmaya başlayalı 5 ay oluyor..ilk günlerde çok acayip bir tedirginlik,acemilik nereye düştüm yapabilecek miyim telaşı..böyle deneyimli bloggerların yardımlarına çok ihtiyacımız var..bide bu kelime doğrulatma şeysi ne ya öff bende yoktur dimi bi bakayım bulabilecek miyim:)
    Çok teşekkürleeerr
    ps:Blogumda bir aksaklık varsa baktıysan bana söylersen çok sevinirim..
    Acemi blogger Milena:)

    YanıtlaSil
  12. Çok başarılı tespitler bunlar... Blog kastırmacasında benim en büyük eksiğim istikrar malesef :)
    Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  13. izlemeye alacaksam son yazının en az ıki hafta içinde yazılmış olması gerekiyo :) benim böyle de bi şartım var. Az da olsa yazmalı. Istikrar olmalı dediğin gibi. Ve tüm yorumları cepten yapmakta olan bir blogger olarak kelime doğrulamaya benim kadar gıcık olamazsın :) herşeye de katılıyorum bunların. Garip ışte. Evet.

    YanıtlaSil
  14. hafiz bu sag tik engeli koyuyorlarya iste o zaman hic usenmeyip kaynaktan icerigi alip elektroik posta olarak blogun yazarina gonderiyorum. simdi o sag tik engeli koydugunde devlet sirri saklamis havasina burunuyor ya bende bir kismini ona gonderince bu burundugu havaya destek oluyorum. umarim gerilip kalp krizi falan gecirmiyordur.
    kelime dogrulama ve muzik olayina acayip katiliyorum hatta kelime dogrulama mevzusunda strese ben giriyorum. bir ara rağidsharede kedi kopek pesinde kosardik simdi kelime dogruluyoruz.neyse hafiz cok konustum bloguna sag tik engeli koyan ulusal guvenlik elemanlari, aman bloggerlar pesimdedir kacmam lazim.

    YanıtlaSil
  15. :)Güzel ipuçları için teşekkürler, sanırım bu konuda öğrenmem gereken daha çok şey var :)

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel yazmışsın (: Bu sağ tık engeli benim de sorunum, okuyamıyorum ben de. Yorumlar hakkında söylediklerine de katılıyorum (: Hatta öyle zamanlar oluyor ki okuyucuma mutlaka cevap yazayım diye saçma sapan şeyler yazdığımı fark ediyorum :D Amaç karşılarında onların düşüncelerine önem veren = cevap veren biri olduğunu göstermek zaten bence (:

    YanıtlaSil
  17. ben bi eni biliriim ipek böceğim bide ry ve berdush üçünüze bayılıyorum :) kabul yorum yazmak popoma zor gelio bazen onuda alya yapıyo bizim yerimize:) ilk kim görürse yazdığım bişiyi hemen diyerini çağırıyo sesli okumalar falan yapıyoruz böle cocuk gibi:) ama bi türlü msn de görüşemedik biz yaa ben gece giriyorum sanırım sende gündüz sonunda tarih belirlememiz gerecek bebeim:)
    bide sevmiyorum ülleen kelime doğrulamayı doğrulatmayın harbiden ben bide çok fosforlu renkle yazılan yazıları okuyamıyorum gözüm seçmiyo bnimde

    YanıtlaSil
  18. Merhaba ^^. Yeni bir blogger olarak dediklerinin hepsini birer birer dikkate alacağım. Çok faydalı bilgiler buldum blogum için :). Teşekkürler =).

    YanıtlaSil
  19. canım ipek böceğim! yine faydalı bir yazı olmuş.. bende de sağ tuş engeli var, uygun bir zamanda kaldıracağım. Şimdi tweetini gördüm diye hıp hızlı gelip sana baktım^^

    yavaş yavaş öğreniyoruz^^

    ayrıca ben de seni seviyorum**

    YanıtlaSil
  20. Aynen öyle. Sıkılıyoruz kelime doğrularken. Çoğu zaman yorum bile yapmıyorum ben o yüzden ikinci kez.

    YanıtlaSil
  21. yeni birisi olarak bir sürü şey öğrendim.. teşekkür ederim.
    ben de blog yazmama neden olan iç fırtınam bittikten sonra ne yapacağımı düşünüp duruyorum.

    YanıtlaSil
  22. 'oFeLya/kupakızı aynen misafir odamız gibi,hem ağırlayıp hem keyif yapıyoruz burada:) müzik konusu da aynen bazen geceyarısı çınlıyo aniden çok tatsız oluyo o zaman işte..çok tşk yorumun için:)

    YanıtlaSil
  23. esrates ben de teşekkür ederim sevgiler:)



    Dönence rastladığım bloglara yorum olarak yazmak istedim olmayacak unutuyorum da ama gerçekten çok rahatsız edici,tşk yorumun için:)

    YanıtlaSil
  24. Milena bakarım tabii, yardım istediğinizde de çekinmeyin lütfen.tüm yeni arkadaşlar için geçerli bu:)


    mG istikrarlı olmak kolay değil zaman zaman büyük aralar veriyoruz malesef, yeterki vazgeçmeyin,başarılar:)

    YanıtlaSil
  25. Kısaca Fd herkesin kriterleri vardır kendince, saygı duyarım buna.herşeye katılman mı garip neden ki anlaşırız genelde:)



    Barney Sikerson çok alemsin sen be hacı:p cool oluyorlar herhalde eheh:))

    YanıtlaSil
  26. Dilara Artar her zaman hazırız yardıma seve seve, hoşgeldin tekrar:)



    Ayben kesinlikle, bir smiley koy yine bir selam olsun teşekkür olsun di mi:)

    YanıtlaSil
  27. arya in neverland canımsın sen :) alya gelince saldın yalnız sana diyim ben sarıl yeniden eskisi gibi uzun uzun yaz asıl ben az buz yüksek sesle okuyup komaya girmedim gülmekten senin yazdıklarını:D
    Ben pc başındaysam açıktır msn ç.dışıda görsen yaz sen mutlaka ordaysam ses veririm hemenn:))

    YanıtlaSil
  28. Buz ben teşekkür ederim sen yeni gibi değilsin ama yaa çok hoş yazmışsın bayıldım ahah buldun mu hatunu hmm:)


    nini canımın içi:* kaldır valla çok sevinirim:)arkadaşın da okusun ona yorum bi kısmı bu yazının^^

    YanıtlaSil
  29. Elif Ayvaz yorucu gerçekten geri çıkınca da zaman kaybı yazık :)



    FRAGİLE mola vericeksin..şarj olucaksın..böyle :)
    ben teşekkür ederim esirgemediğin için yorumunu

    YanıtlaSil
  30. ilk üç maddene şiddetle katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  31. Uyarıların için teşekkür ederiz. Çok faydalı bilgiler edinmiş olduk.

    YanıtlaSil
  32. kesinlike sözlerine katiliyorum, hele su kelime dogrulama varya beni öldürüyor :) ben kopyalama engellemeye takilmiyorum zaten kimsenin yazisinda gözüm yok :) hele o otomatik müzik varya en sinir oldugum iste o.

    YanıtlaSil
  33. Doğal tarzınız,çok hoşuma gitti.
    Sİz de uğrarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  34. Merhabaa :)
    Ben geçen haftadan beri aktif olarak burdayım ama bir sorunum var takip edemiyorum kimseyi bloggerdan illa twitter yahoo yada googledan takip etme seçeneklerini gösteriyor bir türlü bulamadım çözümünü fikriniz var mı ne olduğuna dair ? yazınızdan güç alarak soruyorum bunu şimdiden çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  35. 7. Oda teşekkür ederim:)

    Profösör ben size tşk ederim yokluğunuz farkediliyo aman ha:)

    Nesliname aynen öyle:)

    Misi çok teşekkürler güzel yorumun için,uğruyorum tabii tüm yorum yazan arkadaşlarıma keşfetmemişsem önceden.

    Ne var ne yok blogger kullanıcı profilini doldur ve onu seç izleme alırken. ayrıntılar bir üstte:)

    YanıtlaSil
  36. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  37. kelime dogrulama seyi kadar baska seyden nefret etmiyorum. yada otomatik müzik calmaya baslayinca. geceleri bloglari ziyaret ettigimde birden müzik calmasi beni bazen korkutmuyor degil. buda ne yahu, nerden cikti diye tüm siteleri tek tek kapatiyorum :D

    YanıtlaSil
  38. bu bilgiler benım işime yarıcak anlaşılan :)bend ebloguma beklerım yenılerdenız :)sevgıler:)

    YanıtlaSil
  39. Bir blog yazısının altında bu kadar yorum...Keşke ben de bugünleri görebilsem. Neyse, yazımın altında aynı uyarıyı yapman iyi oldu ben de kaldırdım kelime doğrulamayı. Farkında değildim böyle bir sıkıntının aslında. Bu arada tüm blog okuma/yazma severleri de Faceblog Türkiye'ye davet etmiş olayım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  40. Sonuna kadar katıldığım bir yazı pek uygulayamasam da öneriler yerli yerinde. özellikle yeni başlayanların kesinlikle okuması lazım. özenle yazılmış doğru bilgiler içeriyor.:)

    YanıtlaSil
  41. Çok güzel bir yazı olmuş. İtiraf etmeliyim ki şu kelime doğrulama olayına ben de gıcık oluyorum. :)

    YanıtlaSil
  42. yenilerden biri olarak eskilerden tavsiye almak her zaman işe yarar
    http://kirmizikiraz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  43. Bende uzun zamandır blog okuyucusu kısa zamandır da blog yazanıyım. Evet tüm yazdıklarına katılıyorum.

    YanıtlaSil
  44. Çok güzel bir yazı olmuş. Hele 3 saat önce yeni blogunu açan ben olunca, çok ilgilendim birden:) ilk postu atarken bir zorlandım sormayın gitsin:) Beklerim

    http://shemellon.blogspot.com

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...