25 Ocak 2012 Çarşamba

Blogcular yeniler ve eskiler /part 2

Bir öncekine ekleme yapmak istemedim okuyan okudu buradan devam.
Takiple ilgili sorunlar oluyor zaman zaman ben de çok yaşadım hatta ziyaret ettiğimde de yazmıştım izliyorum seni ama güncellendiğinde göremiyorum diye bir arkadaş bana sormuş sabah ayrıntılı cevap vermek istedim.
Bir blogu beğendiniz ve yazılarını zamanında okumak istiyorsunuz,bunun için yollar şöyle:
BU SİTEYE KATILIN diyen bölümden katılabilirsiniz,eğer blogunuz yoksa google+ ya da gmail profilinizle izleyebilir reader kullanıyorsanız takip edebilirsiniz rahatlıkla.
Ama dikkat etmeniz gereken bişey var,eğer blogunuz varsa panelden güncellemeleri görmeniz için blogger profilinizi seçip katılmalısınız.
Yoksa panelinizi açınca güncellemeleri göremezsiniz.Ben tek tek yeniden düzenledim mecburen.
E-MAİLLE İZLE güncellemeler e mailinize gelir hem de başlık değil bütün olarak.Ama yorum yazmaya gelmelisiniz yine de bence:)
TWITTER DAN İZLEMEK İÇİN bir çok blogun yanında bir buton vardır onu kullanmalarını öneriyorum blogger arkadaşlara güncellemeleri vs içeren bir aparattansa. 
Blogger sayfanızı siz twittera bağlamak istiyorsanız önce blogunuzu sonra twitter hesabınızı açıp tweeterfeed denen uygulamaya üye olup gereken adımları tamamlamanız gerekiyor.Bundan sonra blogunuza her post girdiğinizdekısa bir süre sonra twitter da görünecek böylece sizi blogunuz yerine twitterdan izleyebilen okuyucularınız haberdar olacak:)
FACEBOOK TAN İZLEMEK için bogun bir facebook sayfası olması gerek.Çok gerekli de değil açıkçası ama yalnızca facebooktan izleme şansı  olanlar için güzel bir uygulama tabii onu da twitter a bağlayabiliyosunuz.

Herşeyi birbirne bağlamayın derim ben gereksiz:))

Şimdi geçen yazıda eksik kalan yanları not almıştım onları da ekleyeyim konu değişmeden gerçi farklı ama blogunuz için gerekli öneriler bunlar uyar ya da uymazsınız elbette keyfe kalmış:)
Ama ihtiyacı olan ya da yazılı olarak bulduğu için mutlu olan arkadaşlar oldu ilk defa gördüğüm hatta,çok teşekkür ediyorum başka öneriniz sorunuz varsa yazın yorumlara paylaşalım cevaplayalım.Hatta bu yazı dizisi bitince tek bir tanede toparlayalım hepsini:)

Font tipi ve boyutuna dikkat edin,ne çok ufak ne ilkokul kitabı gibi kocaman olmamalı.Eğer hazır tema kullanıyorsanız html düzenle de şuraya denk düşer genelde:
body {
background:url(http://i.imgur.com/a6Ec3.gif);(arkaplan resmi)
font-size:13px;(yazı büyüklüğü)

Sayfayı ağırlaştıracak kodlar kullanmamaya çalışın ne kadar kalabalık o kadar sıkıcı ve ağır açılan blog sayfası demektir.Giflerden kaçının. Kolay geçiş yapılan hafif temalar ve gadgetler kullanın.

Blog düzenine özen gösterin,sizin misafirlerinizi ağıraldığınız ama en rahat ettiğiniz yer burası unutmayın,hem şık hem sade olmalı ya da zevkinize göre sizi yansıtan özelliklerde ama  dikkat dağıtacak ayrıntılardan uzak durun abartmayın süsü püsü.Her yerden çiçek böcek resim,gifler, saat vs vs fışkırmasın mesela..
Burda da bahsetmiştik iyi bir blogger teması nasıl olmalı.

Yorum yazarken diğer yorumlara değil yazıya odaklanın ve fikrinizi yorumunuz buna yapın zira başkasının sayfasında hiç hoş olmuyor uzayan yorum kavgaları:p


Sidebar yani yandaki dar kısım mutlaka ziyaretçilerin aradıklarını ve blogunuz hakkında fikir sahibi olacağı önemli şeylere ayrılmıştır.Son başlıklar,arşiv,takip,popüler yazılar bölümü yeterlidir hatta olmazsa olmazlardır.
Gereksiz kodlarla doldurmuyoruz.

Yorumlara yanıtla butonu resmen eklendi ama temanız benim gibi özelleştirilmişse uymayabiliyor ben çok denemeyle ancak şu yazıdaki tavsiyelerle yapabildim

Kendinizi anormal şekilde methetmeyin çok itici bu.Kendisine muhteşem mikemmel prenses diyenler acaip irite ediyo malesef. Yazdıklarınız çizdikleriniz yaşadıklarınıza göre okuyan kendince bir fikre sahip olacaktır zamanla. Bazen okuyorum, kesinlikle haksız ya da iğrenç denecek durumlarda kendilerini yere göğe koyamayıp başkalarına hakaret yağdıran ezik diyenler var bir tür deşarj yolu olmalı ama okurken hiç hoş görünmüyor. Belirtmeden geçemicem bunu ve bir de es geçemicem lütfen küfür etmeyin. Okuyana edercesine kötü bu,hakkınızda direk önyargıya sebep oluyosunuz ayrıca:)

Taklit isim kullanmayın.Direk bir film kahramanı mesela çakması olmayın:p
Yaratıcı olun kolay değildir sizi ifade edecek bir rumuz bulmak biliyorum ama yabancı- yunanca mesela bir isim bile daha iyidir-bence ama bu.Kimsenin ismine karışmayın tabii:) bak bi liste yapalım mesela dimi faydaso olur^^

Eskiden bugüne bloggerda gördüğüm değişimleri ilk yazılarımdan birinde yazmıştım bir de burda  


Bu arada dev kedicik  Hani bazı bloglarda, yazının sonundaki yorum, gönderen, zaman kısımları değiştirilmiş oluyor ve bir de tepkiler diye eğlenceli, ilginç, etkileyici ve benzeri seçenekler olabiliyor ya onlar nasıl yapılıyor acaba? Uzun zamanlar aklıma takılmış durumda. Kumanda Paneli'nin altını üstüne getirdim ama bulamadım. Konu blog olunca,kendimi tutamadım =) demiş hemen gösteriyorum kumanda panelinde değil tasarımda:F
yani kumanda paneli- tasarıma tıkla ,blog kayıtları bölümüne düzenle de ve istediğin her şeyi ordan ayarla:

38 yorum:

  1. ben buzu bulana kadar arkadaşımı çileden çıkardım. O olmaz. hayır bu olmaz diye diye, sonunda çığrından çıktı; bana bak açıyorsan aç benim kafamın tasını attırma daha fazla dediğinde aklıma buz geldi :D. İsim bulmak çok zor gerçekten :).

    YanıtlaSil
  2. hafiz kafami yariyorsun

    YanıtlaSil
  3. gerçekten de istifade ediyoruz bu tür yazılarından. bu arada sayfandaki elbise değişikliği güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Bay K Missbone rakipsiz bon bon diye diye missbone olmamo sağladı.:D

    Ama şeker olan missbon diye yazılıyor e farkıyla ondan ayrılıyoruz, yalnız missbone yazınca da bi ikon kız çıkıyor çizgi film kahramanımıdır nedir artık bi fikrim yok.:D

    Önerilerini düşüncelerini çoğ sevdim.
    Özellikle blogun dizaynı bence de çok önemli.:))

    YanıtlaSil
  5. Bence de çok faydalı oldu bu yazılar. Özellikle benim için.

    Fakat bir şey var. İkidir buradaki yazılar sanki titrek gibi. Fonttan mı öyle yoksa altında gölge mi var, ya da benim masaüstü bilgisayarım mı öyle gösteriyor anlayamıyorum. Okuması biraz zor oluyor sanki. Gözlerimde bozuk bir de.

    YanıtlaSil
  6. isim bulma konusunda fazla düşünmedim. Bana da uygun hem. :) yine önemli bilgiler. Devamıni bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bence de isim bulmak çok zor ama bir okadarda önemli ismini beğenmediğim bloglardan uzakdururm hep hiç ısınamam. Ve diğer yazında dediğin gibi şu kelime doğrulama işi beni çileden çıkartırıyor yorum yazmaktan soğuttu :D

    YanıtlaSil
  9. BuZ devamı da var ve anlamı var blogunla alakalı benim hoşuma gitti:D

    Barney çok alıngansın bu ara olmaz böyle ama:)

    Profösör ihtiyacınız yok efendim sizin ustasınız zaten ama yardımcı olurum takıldığınız bi sorun olursa seve seve:) çok tşk ben de beğendim ama aksamalar var bu tememda bakalım nolucak.

    YanıtlaSil
  10. Missbone direk misbone da olsa nolucak o başka bi karakter ismi değil çok hoş hem sana yakışıyo:D
    Evet bu konuda hemfikiriz biliyorum:*


    Elif çok sevindim işine yaradığına.Ben de önerilere açığım bir arkadaş font tipin okunması zor dedi değiştirdim senin için de rengi değiştirdim daha rahat okuyabilirsin sanırım.Gölge var evet yanılmıyosun da yazı füme olunca zor oluyodu sanırım senin için şimdi nasıl?

    YanıtlaSil
  11. Kısaca Fd e isminin baş harflerimi bunlar peki:)uygunsa sorun yok bizce de uygun^^


    dev kedicik cevabını ayrıntılı verdim işine yarar umarım:)

    YanıtlaSil
  12. Pembe kereste senin ismin gülümsetiyo beni ayrıca açıklamıştın blogunda sebebini:) elbette isim ve tema çok öenmli bence de..

    YanıtlaSil
  13. haha
    beni ne kadar cok sevdigini biliyorum.
    sevginden bir kasik suda bogacaksin :)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba :)

    İlkini de okudum. Toplu yorum yapayım dedim. Yazdığın bir çok eleştiriyi yerinde buldum. Özellikle sayfaları açınca birden çalmaya başlayan müzikler çoğu zaman kabus olabiliyor. Bir iki kere ders sırasında bilgisayarın sesini de açık unutunca, hocadan okkalı azar yedim. Bir daha o kişilerin sayfasına girmedim. Soğudum.

    Blog ismi konusunda hiç zorlanmayan şanslı insanlardan biriyim galiba. Çocukluğumdan beri takma adım olan ve çok sevdiğim adım ile açtım hemen. 2008 de açmıştım. O zaman bu kadar popüler olmadığından pek uğraştırmamıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Laliş ara ara uğruyorum sayfana tanıyorum seni:) ismin çok güzel evet ayrıca çağrışımlar yapıyo lale mi lal mi lalin mi ismi acaba gibi:))
      Ben de ilk yazmaya başladığımda space lar sonrasında blogcu son durak blogger hatta ingilizceydi tamamen:D çok kolaylaştı kullanımı bu yüzden arttı blog sayısı ama aktif yazmak önemli olan eskileri silmeden devam etseydim keşke diyorum hep.

      Sil
    2. Ben açık olayım; dün blogdan boğa atlarken gördüm blogunu=). İyi ki de görmüşüm :).

      Ben de çok üzülüyorum eski yazılarımı sildiğime. Hatta bir ara kapama kararı aldığımda, bomboş bıraktım blogu. Arada geliyorlar :)

      Sil
    3. E işte bazen ihtiyaç yazıp içimizi dökmek bazen o bile gereksiz gelebiliyor özellikle bişeylere kızıp küsmüşsek blogda nasibini alıyo yazık:D

      Sil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. tuhaf fontlar kullananlari bende sevmiyorum. anca resimlere bakip cikiyorum (: birde tuhaf el yazisi gibi fontlar yokmu, öldürüyor beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de elyazısı fontları başlık harici sevmiyorum düzensiz görünüyor gözüme blog.

      Sil
  17. Daha iyi. Okuyabiliyorum artık. :)) Teşekkürler. Ben bilgisayara bağlamıştım en son olayı. :Pp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyabilmene sevindim,bi süre sonra tema değişirim ben zaten kesin:D

      Sil
  18. İpek böceği blogger kursu açsan sertifika versen köşeyi dönersin ..:)
    faydalı bilgiler için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estafurullah, faydalandınsa ne mutlu:)

      Sil
  19. senle daha önce tartışmıştık bunu (=

    YanıtlaSil
  20. twitterfeed çok geç yayınlıyor acaba başka yöntem varmı

    YanıtlaSil
  21. Yorumlara yanıtla özelliği ve tepkilerin, kodlarını eğer istersen sende şablonuna ekleyebilirsin.

    İlk önce şunu yap ayarlar >> Yorumlar yolunu takip et.

    Burada bulunan Yorum Formunun Yerleştirilmesi'ni Aşağıda gömülü kayıt olarak işaretle.

    Kodları elle eklemek biraz zor o yüzden ben sana en kolay olan yolu tarif edeyim, HTML'yi düzenle sayfasına geldiğinde kodların bulunduğu panelin sol alt köşesinde Widget şablonlarını varsayılana döndür diye yazan bir bağlantı bulunuyor bu bağlantıya tıklarsan istediğin her iki özelliğinde kodları otomatik olarak eklenecektir.

    Fakat burada bir uyarıda bulunmak istiyorum bu işlemi yapmadan önce kesinlikle şablonunu yedekle çünkü bu işlem sonucunda post bölümünde bazı değişiklikler olacaktır örnek solda bulunan tarih kısmı yazıların altına gelecektir..


    dediğim şekilde bir deneme yap tarihi tekrar yerine alamazsan o konuda da yardımcı olurum..

    olmazsa şablonu bana yollarsın ben istediğin iki özelliğide eklerim...

    hatta tarihin yanına tumblr bloglarında olduğu gibi postun içeriğine göre video, yazı, müzik şeklinde kategoride eklenirse çok hoş durur..

    YanıtlaSil
  22. Tayfun çok teşekkür ederim, bir önceki temamda kullanıyordum yanıtla özelliğini ama değiştirince kayboldu benim de yeni pencere açılması daha pratik olduğu için (ve mesela müzik dinliyosak kesilmemesi için) böyle bıraktım şimdilik. Diğer değişiklikleri ekledikçe sayfa zor açılabilir korkusu yaşıyorum ama temamı sana göndereyim bir dene, ağırlaşmamışsa öyle kullanırım. Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  23. şablonunu denedinmi bilmiyorum ben deiğişiklikleri yaptım ama canlı olarak blog üstünde nasıl görünür bilmiyor :)

    Bu müzik olayına bir ara bende takmıştım sayfalar arasında gezinirken müzik kesiliyor, baya bir uğraştan son jplayer'ı blogger'a uyarladım diyelim bir yazıdaki müziğe tıkladın, başka sayfaya geçtin müzik kesilmiyor hatta blogtaki müziklerden listeni yapıyorsun bir daha o bloga girdiğinde müziklerin otomatik çalmaya başlıyor :)

    gizli projem burada(http://musicplayer-me.blogspot.com/) ama kimseye söyleme :)

    YanıtlaSil
  24. merhaba ipekböceği bende yazını modifiyede okuyup sonra bloğuna geldim. çok yararlı buldum. hele benim gibim acemi işin içinde ise bende aç kapa 2008 den beri yapmaya cabalıyorum birşeyler yazmak karalamak ve o orumlara cevap vermek birilerinini senin sesinin duyması sana kulak kabartması çok keyifli ama işin şu tasarım kısmı beni çok sıkıyor zaten bloğumu ziyeret ettiğinde sende göreceksin.umarım bir gün şu tasarım işinden bende anlarım :( şimdilik bu kadar olsun görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  25. Kakulenin bebekleri çok teşekkür ederim ziyaretin için:D tasarım en eğelneceli kısmı halletmek kolaydır takılırsan yardımcı olurum:)

    YanıtlaSil
  26. Ben genelde sanalda bir şey okumak yerine onun çıktısını alıp okumayı tercih ederim fakat yazınız o kadar sade ve akıcıydı ki hayatımda ilk defa sanalda bu kadar uzun bir yazıyı okudum. kitap okuma alışkanlığı olmayan biri olarak tan benim gibiler için bir kitap yazsanız hani pekte fena olmaz. kitap okuma alışkanlığı edinmiş oluruz :)
    Tavsiyeleriniz çok yerindeler özellikle şu kendiliğinden açılan müzik konusunda size katılıyorum. bende bloguma radyo eklemiştim kendiliğinden açılıyodu yazınızı okuduktan sonra ilk işim o radyoyu kaldırmak oldu. bir de şu yorum yapma alanını sorucaktım nasıl yaptınız çok hoşuma gitti bende yapmak istiyorum ama bulamadım yolunu. bu konuyla ilgili vermek istediğiniz bağlantı varsa sevinirim.
    Emeğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar, neredeyse bir saattir blogunu karıştırıyorum yeni keşfettim seni ve çok sevdim :) Ben de henüz çok acemi bir bloggerım ve blogger yazılarını okuyunca sana da fikir danışmak istedim. Çok fazla gadget ekleme yavaş açılır demişsin. Ben sayfama bazı gadgetlar ekledim ve benim bilgisayarımda sorun görülmüyor pıt diye açılıyor. Senden rica etsem sayfamı ziyaret edip temam, gadgetlar vs. hakkında ne düşünüyorsun yazabilir misin? sayfama yorum yap diye söylemiyorum lütfen yanlış anlama sadece daha uzman birinden yardım istemek. (Ps: Çok şey istedim biliyorum ama bir de yorum penceresi nasıl açılıyor ben bulamadım? )Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  28. Blogger modifiye üzerinden paylaşımınızı okudum ve açıkçası faydalı, gerçekten faydalı bilgileriniz için size teşekkür etmeden geçemedim. Blogger'lara böyle güzel, net ve açıklayıcı bir konu açtığınız için teşekkür ederim. Bloğunuzun yeni takipçileri arasındayım artık :)

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...