23 Ekim 2016 Pazar

Anlamazdın...

Kime neyi anlatmaya gerek var ki şu an?
Dikkatsizce hunharca savrulan kelimeler bu kadar ortadayken kime neyi anlatmaya gerek var satırlarda?
Anlatsam anlayacakmıydın? Anlamazdın..
Adeta bir film sahnesinin hiç karşılaşmamış gibi duran kahramanlarıyız, ne rolümüz belli ne repliğimiz. Doğaçlama oynadık hep bu yüzden tekrarı çekilemedi hatalı repliklerin.
Adımlayabildiğimiz kadar yakınız ve savrulduğumuz kadar uzak..yalnızca kendimizi ifade edebildiğimiz kadar kelimelerimiz, çok zaman yetersiz ve eksik.
Bu yüzden değil mi denemişi deneme gözükaralığı ve "belki öyle değildir ha" umudu? Her şey yalnızlıktan, yerine birini koyamamaktan değil. Ama değmeyeceğini defalarca gördüğün birine böyle vazgeçilmez hissettirdiğin için nefret ettin her defa kendinden. O kendini kandırmak var ya hiçkimse yapamaz bu kötülüğü aslında insana. Kabul et, herkes ikinci şansı haketmez. Aynı suda iki kere yıkanılmaz.                  
İzin veren kendinsin kandırılmaya, tek suçlu doğru yerde ve sözlerinin arkasında duramaman dağ gibi. Hür ve dimdik. Bir rüzgarla savruluyorsun kum gibi.
Perde yine kapandı değil mi? Ama o son ne kadar çekersen çek asla değişmez, kaybettiğin  zamana acısa da bir yanın diğer yanın müsterih olur en azından denedim diye *belki de bir tesellidir bu yalnızca*. Bile göre lades. Yediremezsin. Bilirim, bunu en çok ben anlarım...
Çok uyarılmıştın değil mi? çok yeminler ettin, bunu hatırlatanlara sırtını döndün, bu yüzden kimleri neleri kaybettin? neleri kaçırdın ya da kullandın? can yaktın mı yok yere eften püften bahanelere sığınıp? değdi mi? hayır. Senin iyiliğini düşünüp önerince yapmadığını sözüme gelip gönüllü yapınca doğruyu mu bulmuş oluyosun, söz dinleyince ezik mi olacaktın?
Bu yüzden gözden düştün, alay edildin, yanında olanları ardında bıraktın sırf o çıkmaz sokağa yeniden girebilmek için, çok yüzüne vuruldu tükürdüğünü yalaman,e haliyle? İstediğini söyleyen istemediğini işitirdi çünkü. Olsun. Denemeden bilemezdim de geç şimdi, ektiğini biçmek ya da bedel ödemek ne dersen de, ama önüne bak bu defa. Yol sanki orda bitmiş de çıkar yolun kalmamış gibi davranma aptallaşma:) Yol ayrımındadır asıl sır bazen.Sadece başladığından da daha yalnızsın şimdi.

Sahne kapandığında olabildiğince bir suskunluk perdesi inerken dudaklarımıza, diğer sahneye geçer geçmez pervasızca dökülüyor kelimeler günahlarımızla. Hangimizin daha çok günahı var bilemedim şimdi, hangimiz daha masum ya da hangimiz daha günahkar? Bu günah çıkartma kıyaslama her iki taraftan aynı mı görünür sahi? İtiraflar ne kadar zor ve ağır değil mi?
Ha, bu arada hangimiz diye birşey var mıydı? Biz dediğimiz Sen! lere düştüğünden beri 'evet' vardı. Yoksa tüm hayallerimiz, amaçlarımız, umutlarımız ve suçlarımız ortaktı, işlediğimiz her suçun arkasında durabilecek kadar sağlamdı yüreğimiz...BİZ'iken.
Şimdi madem bir film karesinin son sahnesinde son perdenin iplerini çekiyoruz ellerimizle..
ayrı karakterlerimizle; gel son bir defa ama son bir defa BİZ olalım...
En sevdiğim filmin bir repliğinde olduğu gibi, figürana düştüğümüz için terk ettiğimiz bu filmden sonra, dilerim ki hep meraklı olduğun gibi bu defa da başrol senin olsun ,
ben "karakter" oyuncusu olarak kalmayı tercih ederim:') 
çünkü film bitse de, yıllar geçse de, onlar hep aklında ve yüreğinde kalır..

“Her tesadüf bir başlangıçtır; finali sen oynarsın, 
perdeyi kader kapatır...”
Koskoca postun anlatamadığını candan anlatmış..

18 yorum:

  1. Kaleminize yüreğine sağlık. Deeptone sayesinde ulaştım bloğunuza. Takipteyim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. I love this . . .

    beautiful image, beautiful video.

    xo

    YanıtlaSil
  3. Denemeden ne yaşayacağımızı bilmiyoruz... Eğer yüreğimiz istiyorsa, aklımızda kalacağına yaşanıp yecrübe edilmesi en güzeli... Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle öyle bazen de denemeden vazgeçiyoruz..
      sevgiler benden de:)

      Sil
  4. Çok dokundu. Girişteki film sahnesi... Eğer öyleyse biraz katı bir yargı değil mi?Hiç dinlemeden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defalarca anlatılmaya çalışılmıştır öncesinde.. ama bir yerde güçte sözcükler de tükeniyor:/

      Sil
  5. Aşk çok gıcık bir şey ya. Bir iki kez olmuşluğum var ama çok küçüktüm o zamanlar. Baktım aşk bitince iki seferkinde de ben buna mı aşık olmuşum yeeee moduna girmişim, bıraktım aşık falan olmayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde olmayan birşey ve deneme diyorum ben ona birkaç defa aşık olunacağına inanmıyorum uamrım ummadığın anda bulursun;)

      Sil
  6. heeey çok iyi bu yazın valla hey beeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa gerçekten mi gaza getiriyosun diyorum bak sonra:))

      Sil
  7. İnsanız sonuçta anlamayacaklarını bile bile denenmişi deneyerek yeniden deneyeceğiz anlatmayı..

    Ve yine gözümüzü karartıp "Belki" diyeceğiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini ifade etme isteği bitmez çünkü, deneyeceğiz:)
      Umut..

      Sil
  8. Aşık olmayı bırakmamak gerek :) 3 kere oldum. ilk ikisi fiyasko üçüncüsüyle evliyim. :)İnsan o anları özlüyor. Resmen acı çekmeyi özlüyor. :)

    http://makyajbox.blogspot.com
    ve
    http://berilcimcime.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tiryakilikmiş gibi anlattınız ama aşka aşık olmak var bir de, lakin ben demin dediğim gibi "birkaç defa"ya inanmayanlardanım, ne mutlu evlenmişsiniz arada biriniz tatile mi gitse acı için^^

      Sil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...