13 Ağustos 2016 Cumartesi

BAK HAYATINA!

Bi yere değdi elim tam da yatacakken.. dehşete düştüm, soğukkanlılığımı ve tüm sabrımı kaybettim, bir defa da ben içimde tutmamaya karar verdim.
Bişeyler olduğunun farkındaydım ama yakıştıramadım. Yoo baktım da yanılmışım, evet olmuş, yakışmış özün neyse sözün o olmuş sonunda. Mayan neyse kabaran o. Çok yazık böyle geçen ömre. Nefretle, öfkeyle, uykusuz, senaryolar yazarak. Başkalarının ütopyasına hayatına ahlakına kadar dil uzatarak..Huzursuz etmeyi kar sayarak. Çirkinleşerek.
Peki sana ne? A pardon bir kafileleri varmış koyun sürüsü malum, atıp tutup yargılayıp topluca sorular sorup ceza kesiyolarmış kendilerince ve %100 doğru onlarınkiymiş, sorsan hiç umurlarında değilmiş kimse, adını anmasınlarmış, ama topluluk bunun için var, tezat nası?
Kimse mükemmel değil elbet olmak zorunda da değil, hatalar yapıyoruz, yapacağız da ve ders çıkartacağız bunlardan, herkes kendi yaşadığını bilir ve bundan mesuldür ona da eyvallah.
Her başlangıç bir son barındırır içinde. Yeni bir başlangıç barındırır her son da.
Bir biçimde yollar ayrılır, başka bir tesadüfle de başkaları ile birleşir..
Bir yoldan çıkmışsanız dönüp ona bakmamalısınız artık. Asıl sınav bundan sonra başlar çünkü.
Anıları ve sıfatlarınızı geçmişe saygıyla teslim edip kendi yolunuza gidersiniz. Kimse sonsuza dek size ait kalmaz. Sahibi gibi davranmaya son vermek zorundasınız. Hele kendinizden bi güzel soğutup üst üste hatalar yaparak ayrılmış, yaka silktirmiş, birkaç defa şans elde etmiş aynı yere dönmüşseniz, zamanında var olan hiçbir duygu sıcak kalmaz. Yerin burasıdır.  Ama "Ölüler çok kıskançtır" der orada, ne haklıymış..Sudan çıkmış balık olursunuz ilk zamanlar, eyvallah ama o çamurlu sularınızda boğamazsınız kimseyi. Geçmişin hesabını, geçmişte verilen sözleri, duyguları ajitasyona bağlayarak hatırlatmayı bi yerde durdurup içinizde yaşayıp bitirmelisiniz. Kendinize saygınız, verdiğiniz sözler çok daha ötedir çünkü hepimiz sınavdayız ve sınanıyoruz birbirimiz ile..
Aksi halde güzel bir anı bile olamazsınız, buz olur duygular, sonra buhar olur gider. Şerefi, hayatı, doğruları, haysiyeti ile alakalı söylediğiniz her bir kelimede kaybedersiniz kalan kırıntıları bile.
Sizin kadar sevmemiş de olabilir, aşk hiçbir zaman iki tarafta aynı anda bitmez der bir kitapta,
ama bittiği an herşey son bulur. Demem o ki adabı vardır sevmenin de ayrılığın da!



TERK EDİLMİŞSENİZ DÖNÜP SİZ ONU TERK EDEMEZSİNİZ.
ETMİŞSENİZ DE, ARTIK SENİN OLMAYANI  bir daha TERK EDEMEZSİN?

Hayatınıza giren herkesin sizden öncesi vardı? Kabullendin değil mi? Sen de kabul edildin?
Sonrası da olmayacak mı? Ya da senin olana kadar yoldan çekilmeyecek misin? Egonuz ve kabullenemedikleriniz, hazmedemedikleriniz yüzünden ağzınızdan çıkanı duymadığınızda, on defa değil kırk defa söyleseniz de, hakarette etseniz, aynıdır etkisi ve siz nasıl kapıyı arkadan kapatmışsanız size de öylece kapanır, engellenirsiniz, evet sonsuza kadar ağız dalaşı yapamazsınız üzgünüm, nazire şenlendirici modunuz bıktırdı, ağzınızdan çıkanları hiçkimse duymaz ve etki etmez ilk seferki gibi. Hayal kırıklığı bir defa yaşanır çünkü. 

Hiç kimse her yaptığınız şımarıklığınıza, fevriliğinize, yordamsızlığınıza, tribinize, löm sözlerinize,bitmeyen güvensizliğinize, ahlaksız ithamlarınıza, ağzı bozukluğunuza katlanıp sizi sonsuza dek çekmez, ne arkadaş ne de aşk, ömür çok kısa böyle yaşamak için malesef.
Bencilliğinizle kendiniz ördünüz bu duvarları. Kimsenin umurunda olmadığınızı kabul edin.
Kimse kendini varolmayan birine savunmak, ispat etmek zorunda değil dolayısı ile.
En büyük aşka siz sahip olmalısınız hakkınız, hiçbişey istemez görünüp çok şey talep edersiniz ama hakkınız, peki sen ne verebileceksin, ne verdin? Yeterli olsa verdiklerin kaybetmezdin.
Bari gidince huzur ver? Olur mu? Olmaz , daha kaşıkla verdiklerinizi kepçeyle başa kakacak, yıla yaklaşsa da hakaretlerinize stalkınıza devam edeceksiniz.Karşılıksız mı vermişsiniz ya da sevmişsiniz? Hayır öde öde bitmez bi bedel istediğin.
Her bahaneyi kullanırsınız yeniden ulaşıp iki kelam etmek sonunda ağlayıp barışmak için:) acınası.
Herkes leş siz temiz, herkes şeytan siz melek, herkes ahlaksız düşkün sen aşık, siz aşkın adını kirletenler her rezilliği göze alırken onurundan ödün vermeyenler mi battı bi tarafınıza?
Ne mutlu, ne seçilmiş kullarsınız sadece size kutsal herşey, sahtekarlıkla hırsla akan gözyaşlarınız dahil, pardon yoksa siz tanrı mıydınız? Lütfen bana oh olsun deyin, "ohh çok şükür" tadında yaşıyorum hayatı bazen de offf luyorum ama alınmayın ateş olsanız cürmunuz kadar yer yakmazsınız kimsiniz ki siz? Çünkü ben hiçbir şeyden pişman değilim,olmam da. Yaşamam gerekiyormuş derim.
Vardır bi hayır der susarım bir yerde:)
"dili varken dili tutmayan günü gelince virân olurmuş, kelimede anlam arayan halk içinde divân olurmuş ,ne söylerim ne anlarsın doğrudur, lâkin usanmamışım güle gül veren eller gün gelir yalân olurmuş.." demiş şair:p
Kimin hayatı diğerinden temiz, kimin duyguları yalan kimin gerçek hiçbir biçimde bilemezsiniz,
karşıdan göründüğü gibi olmayabilir her şey, belki de aynen öyledir,
KARŞIDAN BAKIYOR OLMANIZ SİZE YETER! amaaa asla yargılayamazsınız size bu hakkı kim veriyor? Hadsizliğin kitabını yazarken bir gün sizinkinin de yazılabileceğini düşünseniz keşke.
Her bitenin arkasından karalar bağlıyo olsanız yeniden yeniden denemez her birine en çok seni sevdim palavrasını sıkmaz gidince yok be bişi yaşamadım demezdiniz değil mi?
Anlıyorum her giden bi parçanızı götürmüş ondan bu eksikliğiniz. Yani gene onların suçu.
Yoksa haşa asla ve kata sizde olabilemez sorumluluk ,kabahat hiçbir konuda.Yersiz zamansız mezhepsiz iftiralarınız da, hadsiz istekleriniz de, düşünceleriniz de sizin olsun , hayat devam ediyor arkanıza baktıkça tökezlersiniz önünüze dönün ve size açık kapılara doğru yürüyün.

Acısını anlamaya çalışırım herkesin ama bu kadarı çok fazla kimse mecbur değil bencilce -benim duygularım- benim hissettiklerim- ben -ben diyen birine alttan almaya. Sen hiç düşündün mü başkalarını? Ağzından çıkanlar ne etki bırakacak okudun mu dönüp? Senin için çabalayan tek kişiyi aklından bile geçmeyen sözlerle suçlarken, ya da bi zaman sevdiğini bile  yerden yere vururken
"ben onu biliyorum" derken, hiç düşündün mi başkasının hissettiklerini?
Samimiyim bak şu an, çok samimiyim!! 

Ama ben içimi döküyorum burası benim değil mi? BURASI BANA AİT TIPKI HAYATIM GİBİ:)
Her özgür alanım kuşatılmış hissediyorum her adımım göz altında bu nedir?
Eğlenmeye gittiğim bi sayfacık bile zehir, iki kod yüzünden laf işitmişim, mutlu olursun numara, olmazsın ütopya zart zurt, höst!! öyle bi lüksünüz yok, gitmesi gereken dayanamayandır, yemeyelim şimdi birbirimizi.
HER OYUN BİR GÜN BİTER. AŞK GİBİ. İyi oyuncu veya değil,artık diğerleri ve dünyaları
sizi hiç alakadar etmez herkesin oyunu kendine, karın ağrınıza ne iyi gelir ben bilemiyorum artık.
Siz sadece anlatmaya, kusmaya, çemkirmeye programlanmışsınız çok üzücü yahu, yazacak sözü sokacak lafı aylarca bitmez mi bir insanın? Yazık elinizi tutana, dost bilene, sevene, zaman kaybedene.
Bi kalemde sildiğiniz dostlarınıza sarılmaya devam edin şimdi, ne de olsa kimseniz kalmadı ve en diptesiniz. Depresyondasınız bal gibi. Bi gün bana da sarılmak istersen n'olacak? Ben yılana sarılamam da. Kaybedensiniz, net, yazık kaybettiğiniz kendinizsiniz, kendinize olan saygınız, size doğru gelmedi diye günahını alıp suçladığınız insanlar, o çirkin sözlerinizi esirgemediğiniz herkes..
er geç sizi bunların laneti bulacak, eğer adalet ve hak denen bişey varsa beddualarınız gibi bu böyle kalmayacak. Klübünüzün şarkısı size cuk oturuyor:

Bak hayatına, dinmiyor sızın
Her yarışta, her varışta oynar yalnızı
Sorduğunda kalp, hayata razı hiç sormadan, düşünmeden alnında yazı
Ne kaçış var aldanışta ne gidiş sitem yıllar değil geçip giden bizleriz biten
Her hüzünde durma bak yüzüme kimse yok mu dokunsun özüne?
 Gözlerinde o bağla, ağla ağla hep ağla bak hayatına, son çıkıştayız aşk olsa da, olmasa da..
 Ağır yaralıyız ne kaçış var aldanışta, ne gidiş sitem yıllar değil geçip giden
 Bizleriz biten her hüzünde durma bak yüzüme kimse yok mu dokunsun özüne 
Gözlerinde o bağla ağla ağla hep ağla;))



4 yorum:

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...