25 Kasım 2011 Cuma

Acı.. her dilde aynı...



Hayatım yalanlar üzerine kurulu gibi geliyo bazen,
bana söylenenler ve benim söylediklerim...

Öyle hemen burun kıvırmayın ben yalan söylemem diye, bazen aşırı ısrar ya da korku yalana teşvik ediyo derim ben. Ya da karşınızdakini kırmamak için ne diyeceğinizi bilemezsiniz. Ve öyle.
Size söylendiğini hissediyosanız ve sebebini biliyosanız ,eliniz kolunuz o derece bağlı ki, yüzüne vuramazsınız ispat edemezsiniz, tesadüfler zincirine koşulsuz inanmanız beklenir eğer seviyorsanız ve zaman zaman sizin de ona anlatamadığınız izah edemeyeceğiniz aslında çok öenmli olmayan durumlar aklınıza gelir susmak zorunda kalırsınız..ister "tabii ki inanıyorum" deyin ister "inanmıyorum bence böyle değil ama neyse.." aslında o da bilir inanmadığınızı ya da gerçekse anlattıkları inanılacak gibi olmadığını..
Söyleyene daha büyük ağırlıktır aslında yalan..her sabah göğsünüzde bir baskıyla uyanırsınız ve o ağırlık sizi günbegün ezer..
öyle olmuyorsa vicdanınızı bir yerlerde kaybetmiş olmalısınız..ya da çok önemsizdir konu size göre.

Mesela küçükken bişeyi ben kırmamışsam ya da bir yaramazlıktan ben mesul değilsem yapmadım derdim,
ama annem asla inanmazdı !! asla!!
Nasıl ısrar ederdi,senden başka kim yapıcak canım,evde başka kimse mi var, yaptı benim kızım ama bunda bişey yok yaptım annecim tövbe de bi daha yapmıcam de tamam kızmıcam..uzar giderdi..
Sanki hafızamı kaybetmişim hatırlamıyomuşum gibi hissettirirdi ben de düşünürdüm "acaba yaptım mı gerçekten" ben yaptıktan sonra o kadar korkuyorum ki beynim unutturuyo sanıyodum küçükken,ciddiyim. Ve annem ruhumda yarattığı hezeyanları farketmedi hiçbir zaman ne yazık ki..

Hala zaman zaman  "o kadar inatçı ki, küçükken de yaramazlık yapardı inkar ederdi,İNKARCIydı bu" der gülerek, benim avaz avaz ağlama isteğimi nasıl bastırdığımı hatta bazen kaçıp ağladığımı ise bilmez..duymaz..

Belki de bu yüzden bana yalan söylendiğinde sessiz kalıyorum ben..
Ya yalan değilse? %1 bile ihtimal olsa,hayat bu..

Bu ne bitmeyen bunalımdır bu ne bitmeyen depresyondur bilemedim bugün yazmaya üşeniyorum ki en çok sıkıntılıyken yazardım oysa..ama işte buyrun yazınca saçmalayacağımı biliyorum :(

Her sabah açıp bütün gün bu sayfa önümde duruyor ve çıkarken kapatıyorum, gece yemekten sonra tv karşısında almışsam dizlerime yine açıyorum yine aynı ..
Ototmatik gönderilen bayram mesajları gibi içtenlikten uzak sadece güncel tutulmak için yazılmış bloglar görüyorum bazen, içi boş bişeyler..hani içtenlik veya duygu içermeyen. Bilgi apayrı zaten..
Öyle olmak istemiyorum.
Herşey içimden geldiği an olmalı, içimden geldiği gibi,süzmeden öylece..

Ben konuşmaktan çok yazarak rahatlıyorum ya da kendimi daha doğru ifade edebiliyorum eğer düzgün cümleler kurabilmişsem-ki her zaman mümkün olmuyor bu malesef-
Ve zaman zaman telefonda şu tarz konuşmalar geçiyor:
Canın sıkkın evet dedin bi kere sebebini söylemiceksen bana öyle deme,anlat hadi
E sen anladın ? hayır desem inanıcakmıydın ki:S
İnanmazdım, ama merak ediyorum ne oldu benimle mi ilgili?
Yazarım ben sana,kapat hadi..
Hayır yazma söyle işte! yüzyüze konuşalım
E yazsam nolur
Ama ben yazarak cvp vermem
O.o

Ve benden yazmamı beklediğinde de ben yazmam sms çünkü o anda cevap gelmeyecek soğuyacaktır konu her neyse..Konuşurken aynı hislerle cevap vermem beklenemez ki o zaman.

Açıkladım bir gün,
" yazmak istiyorum, çünkü o zaman sesimdeki titremeyi, ağlamak üzere olduğumu ya da kızgınlığı sana hissettirmeyebiliyorum..üzgünsem neşeliymişim gibi seni güldürebiliyorum, kırgınsam asla anlamıyosun..
Ya da mesela çok kızgınsam,öfkemi yazarken attığım için yollamadan silebilyorum da..ama ağızdan çıkan kalpte kalıyor..yani olaylar unutuluyor ama kalp kıran sözler asla..hele de benim gibi biyonik hafızalı birinde.".

Yazarak sevincinizi anlatmanız tanımlamalar kullanmanız o kadar zor ki, içiniz içinize sığmaz anlatamazsınız.
Ya da huzuru tanımlayacak bir söz yok bu dünyada bana göre, Aşkı da <3

Ama kırgınlıkları,ihaneti,yalanı ve acıyı ne kadar çok söz var anlatacak değil mi
the pain in any language sanırım en güzel anlatacak şarkı bu durumu...
Çevirisi için

7 yorum:

  1. Güzel bir paylaşımdı. Her zamanki gibi. Bu sayfada nefes alabiliyoruz. Müzik de ilginç geldi bana..

    YanıtlaSil
  2. senin kücüklüğüne benzer şeyleri kücükken bende yaşadım annelerimizde hep aynı tepki :P ama ben az yasadım cünkü kardes sayısı fazla olunca onların üzerine atabilyorsun :P ki zaten onlardan da bana fırsat kalmıyor:)
    annem hangimize kızzın :P önemsememeye baslamısdı artık :P yüreğine yazık kikikii :P

    bazen annelerimizde onlara yalan sölememizi istiyor cünkü üzerimizdeki baskı seninde dedigin gibi yalana zorluyor yalanlar affedilir ama ihanet affedilemez bence :P son sözlerinde de güzel olan seyleri anlatamayız ama kötü olan duyguları anlatmak daha kolay nefretimizi kusabiliriz ama sevgimizi kusamıyoruz :P ve kötü olanlar asla unutulmuyor iyi yaşanılanları bile bastırıyor yeri geliyor :S aman bende sacmaladım sanırım :P

    YanıtlaSil
  3. ben de konuşmaktan çok yazarak rahatlıyorum . bazen konuşamadıklarımız kelime kelime dökülür satırlarımıza. işte o zaman rahatlar insan.

    sıkma canını:)

    YanıtlaSil
  4. ben çok seri yalan sölerim istemsiz bazen sırf durduk yere bakalım hala inandırıcımıyım diye kontrol amaçlı bile sölerim:) sonra millet alya'ya sorar aynı şeyi alya bana bakar sadece bakar gözümün içine ve ben ne yalan söylediysem kendi cümleleriyle aynı yalanı söler.sonra delicesine bakışırız işte o an korku filmlerindeki gibi ürpeririz:) sonra o bi yalan söyler birine. mesela halama. halam sırf doğrulamak için bana sorar yalanın ne olduğunu bilmesem bile konuyu duyunca ne yalan atacağını bilirim.aynı yalan aynı ürperti:) bide seslerimiz okadar benzerki babam bile telefonda bizi ayıramaz işte o zaman gelsin yalanlar birbiri yerine konuşmalar evde olmayanın yerine muhabbet etmeler:)ama biri bana yalan söylerse ve anlarsam suratına çemkiririm yalan sölüyosun diye hiç o yuzde 1'lik olasılık aklıma gelmez.yalansa doğru düzgün sölesin o zaman anlaşılmasın.yazarak kendimi çok çaresiz pozuna sokabilirim o yuzden eğer bi olayda madur olmak istiyosam yazarım haksızken haklı olmak istiyosam konuşurum:)

    YanıtlaSil
  5. Profösör çok özel bir şarkı beğendiniz umarım,çok teşekkür ederim:)


    Essu saçmalamadın olur mu öyle şey çok haklısın,ve bazen okuduğumuz bişey bize öyle şeyler anımsatıyo ki yazıdan uzun yorum yazabiliyoruz işin güzelliği bu:*

    YanıtlaSil
  6. Çalıkuşu aynen öyle canım,elde değil ama sıkmaya gayret etmek bile sıkıcı aslında:(

    YanıtlaSil
  7. Arya gene beni bitirdin gülmekten kırıldım daha onaylamadan okurken iyi ki varsın sen yaa ihmal ediyosun ama beni bak:D
    Alya ve sein kıskanıyorum zaten depreşti iyice eheh

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...