8 Şubat 2011 Salı

Yaşadıklarınız unutulur, söyledikleriniz unutulur fakat hissettirdikleriniz asla unutulmaz..


Çok sevdikleriniz vardır hani siz bir anda öfkelenirsiniz,bir davranışı sizi delirtebilir özellikle düşüncesizce sarfedilmiş bir söz bana bunu yaptırır, ağzınıza geleni söylersiniz arkasından (mümkünse yüzüne olmasın zaten)-biraz soğutursunuz içinizi bu biçimde ama toz konudurmazsınız gene de..
Zaten o her ne sebepten kanınızı beyninize sıçratmışsa,ağzınızdan girip burnunuzdan çıkar kendisini affettirmesini de bilir.
Sizi tanır çünkü..siz de boşa sevmez değer vermezsiniz öyle olmasa.
Bazen de siz yanlış düşünmüşsünüzdür. Konuşunca sakinleşir uzlaşırsınız bir şekilde.Ya da ilmek ilmek ördüğünüzü patır patır söker atarsınız.Bir anlık öfkeye kurban edersiniz ama tek kişi olmaz kurban böyle zamanlarda..
Ama değerlinize başkası tek söz etse göğsünüze hançer gibi saplanır o sözler,izin vermezsiniz..özellikle siz neden olduğunuzda daha da batar çünkü diğer değer verdiğiniz,güvendiğinizle olan bağınıza zarar verir bu.
O sinirli olduğunuz anda boş boş ağzınıza geleni sarfettiklerinizi duymuşta olsa bu affettirici sebep değil tam tersi "özrü kabahatinden büyük"durumudur.
"Sen dersin ben diyemem dimi" gibi bir cevap aldığınızda hala hatasını idrak edememiş demektir sizi ne kadar incittiğini ve kötü anınızda ona nasıl güvendiğinizi göz ardı ediyo demektir..ve yüze vurmak kadar acıtıcı bişey yoktur hatalarını pişmanlıklarını insanın. Düşmanı değilse karşıdaki silahı daha çok hasar bırakır.Ama anlatamazsınız bi türlü,dinlemez.Kafasındaki doğruya inandırır kendini ne deseniz duvara anlatmakla eşdeğerdir o an için.Oysa sakinleşince pişman olacağını bilir üzerine gitmezsiniz.,
Velhasıl kelam,arada kalırsınız bazen..ARADA KALMAK ÖLDÜRÜCÜDÜR..
Bu hiç adil değildir oysa çünkü aynı kefede tartılmayacak değerler vardır, birini seçemezsiniz..bunu anlatır şununla bu ölçülemez ki dersiniz ama neşesi yerindeyken sizi anlayan kulaklar kendi keyfi yerinde değilken size sağır olur.
Öyle anlarda sizin ona ihtiyacınız varmı yok mu, daha önce konuştuklarınız hepsi çöp olur.
Sadece onu dinlemenizi,hırçınlıklarını anlamanızı, daha önce konuştuklarınızı hatta gözyaşlarınıza şahit olmuşsa bunları dahi unutmanızı ister sizden..
Sadece "kendini düşünen,önce ben" diyen insanlardan yakınmakla geçen ömrünü de unutur.Ve bunu kendisi yapar..tek bi kül bırakmamacasına..Susar kalırsın sen bir söyledikçe bin söylenmesine dayanamazsın..geri dönüşü olmayan sözlerden korkar saklanırsın kabuğuna,kozana:(
Kaç eşit parçaya bölünebilir bir insan? Hangi parçam mutlu eder seni??
En çok kırdığını mı istersin,  sana bütünü yetmemişken bi parçasıyla idare edermisin?

19 yorum:

  1. Başlık dikkatimi çekti bir anda. Hisleri tetikleyen yaşananlar ve söylenenler değil midir? Hislerin unutulmaması için yaşanılanların ve söylenenlerinde unutlmaması gerekmez mi?

    YanıtlaSil
  2. Güzel birs yazı olmuş. Müstefid olduk doğrusu. Gerisi de gelir sanırım bu yazıların ki kitaplaşabilsin.

    YanıtlaSil
  3. K.S.C bu söz bir alıntı Adam Fawer - Empati kitabından.Herkes kendince yorumlayabilir bu tür sözleri elbette ama ben yaşadıklarımdan hatta hatalarımdan çıkarım yaptığımda,çok değer verdiğim birine bir şans daha vermişsen(ikinize bir şans) yaşadıklarınızı ve söylenenleri unutmak zorunda olduğumu biliyorum.ama unutamıyorm ve benim en tökezlediğim şeydir bu..ama unuttum da desem,unutsam ve hiç olmamış gibi de davransam,bilir,im ki o gönül kırılığı orda durur..ya gene yaparsa? hep beni dürtükler bi biçimde.olayı unutsam da,o yanık hissi dilimden geçmicektir.

    Yani sen de haklısın:)
    Ama bence de uzatılmaz,söz edilmez,olayın sözün tamamını siler zaman ama hissi silemez diyorum..

    YanıtlaSil
  4. Profösör ne çıkarım yaptınız mesela?
    Beni tanımanız ve anlamnız için bir adım daha olabilirdi,gerisi gelecek elbette yaşadıklarım yazdırıyor bu isyanları, ama o kadar anlamsız karman çorman yazmışım ki utandım:(
    Kitap yazmaksa haşa haddime değil:)

    YanıtlaSil
  5. benimde dikkatimi çekdi güzel bir yazı devamını bekleriz
    bende bklerim bloğuma sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Asiye hoşgeldin teşekkür ederim,devamı ben bişeyler yaşadığım özellikle tıkandığım sürece gelecektir:)

    YanıtlaSil
  7. (ikinize bir şans)...

    YanıtlaSil
  8. İlmek ilmek ördüğünü patır patır söküp atmak.. Kendime kızsam da ben de çok yapabiliyorum bunu :((
    canım uzuuun bir ilişki yaşayan biri olarak yazdıklarının her paragrafında yaşadıklarımın kolajını buldum çok güzel ifade etmişsin okuyana yaşatıyor adeta..

    İpekböceği'm mimlendin canım :* (soru: hangi çizgi film karakteri olmak isterdiniz?)

    YanıtlaSil
  9. Bıcak yarası iyileşebilir ama, dil yarası iyileşmez demek istiyorsunuz. Konuşmak bir iletişim sanatıdır aslında. Konuştukça ya değer yitirirsin. Dibe vurursun. Ya da yücelere çıkarsın. Yüceldikçe yücelirsin. Değerine değer katarsın. Bir bina yapmak için bin tuğla gerekebilir ama, bir binayı yıkmak için alttan bir tuğla çekmeniz yeterli olabilir. Yapmak zordur, yıkmak çok kolaydır. Hepimizin eksiklikleri varodır. Ben güzel çizerim, sen ise güzel yazarsın. Biz birbirimizi tamamlamış oluruz. Düşünsene senin yazıların kitaplaşsa benim çizgilerim senin sayfalarına bir tılsım getirebilir. Artık bireysel zaman geçmiştir. Toplumsal bilinç önemlidir. Eğer seviyorsan sevileceksin. Seviliyorsan da seveceksin.

    YanıtlaSil
  10. Canım zaten mimlenmişsin görmedim, yaaa ben mimlicektim senii :((

    YanıtlaSil
  11. http://pembemissbone.blogspot.com/2011/02/izledigim-tum-bloglar-mimlendiniz.html?showComment=1297299756472#c472942488334477616
    mimlendin.:)

    YanıtlaSil
  12. Giz ve Misbone siz de mimlemişsiniz teşekkür ederim ekliyorum adınızı mim başlığıma:D çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  13. Profösör umarım..umarım sevdiği kadar sevilsin herkes..

    YanıtlaSil
  14. Bu yazı beni ağlattı diyorum . Nekadar hak verdiğimi kelimelerle anlatamam.

    YanıtlaSil
  15. Beni anlamış aynı yada benzer şeyler yaşamış olmalısın:/

    YanıtlaSil
  16. Cool article it is definitely. I have been awaiting for this tips.

    YanıtlaSil
  17. Cool story it is definitely. I have been seeking for this info.

    YanıtlaSil
  18. Gerçekten insanin insana hissettirdiği unutulmuyomu

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...