4 Şubat 2011 Cuma

HEZARFEN

Tolga Arı önderliğinde, uluslararası bir ekip tarafından hayata geçirilen kısa animasyon 'Hezarfen', animasyon türünde kaliteli işler üretmekte sıkıntı yaşayan ülkemizi gururlandıran bir çalışma olarak tarihte yerini aldı.
Hezarfen Çelebi'nin 1632 yılında Galata Kulesi'nden yaptığı insanlığın ilk uçuş denemesini bambaşka bir açıdan, eğlenceli bir senaryoyla anlatan 'Hezarfen', yayınlandığı ilk 2 günde 35 bin kişi tarafından izlendi.
'Hezarfen'in ses tasarımı Ozan Kurtuluş'a, müzikleri ise Yannis Dumoutiers'e ait. Animasyon tarafında ise 5 kişinin imzası var:
Tolga Arı, Romain Blanchet, Chung-Yu Huang, Rémy Hurlin ve Chao Ma.
Ayrıntılı bilgi:
BURDA,
Buraya kadarı alıntı;)
İlk defa haberlerde izledim ve o kadar hoşuma gitti ki bugün de defalarca izledim,tarihe not düştüm:p ben bunu yerimmm

7 yorum:

  1. İnanılmaz başarılı :)) Manga seven biri olarak (bkz. Full Metal Alchemist hastası giz) bayıldım, umarım devamı gelir. Sonuçta malzeme olarak kullanabileceğimiz başkalarından farklı çok zengin bir tarihimiz var.

    Gururlandım valla :)))

    YanıtlaSil
  2. Giz bende çok severim özellikle sinemada ,izlemeye bayılıyorum harika olmuş:) bizden bişey olması özelliklegurur verici umarım hacivat karagöz ve nasreddin hoca gibi değerler devamı gelir:D

    YanıtlaSil
  3. Evet Hacivat Karagöz, Nasreddin Hoca ve Osmanlı döneminde saray yaşantısı yabancıların çok ilgisini çeken, onlara büyülü gelen şeyler kesinlikle işlenmeli bence.

    Merakla bekliyorum devamı gelirse ilk yayanlardan olacağım :))

    YanıtlaSil
  4. çok keyifli çok eğlenceli çok öğretici.... bu tip şeyler çocukların tarihi daha doğru ve akılda kalıcı şekilde öğrenmesi için çok güzel malzeme aslında... şu an saçma sapan olan çizgi filimler yerine bunlar olsa ya

    YanıtlaSil
  5. Giz ben de umarım bu yoğun ilgiden sonra gelir gerisi:)

    Rögar bence de..,

    zağanos aynen çizgi filmler çocuklara zarar veriyor ve şiddete yöneltiyor,bazıları da hayalgücü sınırını aşıp sihire.damdan atlayan uçmaya çalışan yada brbirine zarar veren çocukların haberlerini okuduk hepimiz.
    umarım uyanış başlar artık..

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş ya çok keyifli.... c.tesi gece galata kulesinin dibindeydim aklıma geldi gülümsedim bireysel bireysel :p

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...