9 Nisan 2012 Pazartesi

Bana Destek Olunsanıza!!



Bir de bu moda çıktı, yetmiyo sağdan soldan fırlayan reklamlarınız, daha emeklemeden yürümeye çalışmanız,blogunuzu para kaynağına çevirme halleriniz, her açtığım blogda "bana destek olun" ?!
Tesadüfen girdiğim kaç blogda gördüm bunu bilemezsiniz.Bugün yine görünce açtım ağzımı, ha okuyan alınan olsun olmasın umurumda değil benim fikirlerim benim tarzım benim çizgim, sonuç olarak burası benim çöplüğüm! Ona tepki verme buna bulaşma çamur üstüne sıçrar iz bırakır derken tepkisiz sessiz bi toplum olduk sürüye dahil olmak zorunda değiliz en azından bazı konularda renginiz belli olsun ebruli olmayın.
Destek.. ne için,neden? sen topluma ne veriyosun?
Burda ortaya çıkarttığınız şey sonuçta sizin kendiniz için yaptığınız bişey öncelikle,yazmak..iç dökmek..
yok başkalarına yardım ediyorum ben bu blogda, yok kendim için bişey istiyosam namerdim havalarında illa benim adımı twitterda yazın, yetmez face te izleyin,takibe alın dört bi yandan yoksa yazmaya devam edemem geniş kitlelere ulaşmalıyım tehdidi ve mantığı nedir biri bana açıklasın?
Bunun için hatta hediyeler veren bloglara hiçbişey demek bile istemiyorum polemik başlatmamak açısından. Hoş başlayamaz bu benim fikrim. Sabit. İlk yazımda var bu konu nerdeyse buyrun kanıt.
Yardım kuruluşu ya da sosyal vakıfmısınız logonuz var herkes bloguna koyucak allahaşkına?
Bu ara bir de çay bahçesi tadında uyanık bloggerlar türedi, falancalar klübü,yok topuklu giyenler buraya,yok babeteliler şuraya,bekarlar oraya, nedir bu toplaşma merakı canım?
ha bir de  sadece face te sayfa açtık "sizi tanıtıcaz" aman yarabbim bu sihirli sözcük mubarek sizden az izleyeni çevresi var tanıtmasa ne tanıtsa ne? aynı hızla dolu blog tanıtılıcak kaynayıp gidiceksiniz.
Siz kendinizi kendiniz tanıtın, içtenliğinizle, fkirlerinizle, kendiniz olarak yazın.. 
Diğer yazanları okuyun kendinize yakın hissettiklerinizden bir çevre gelişmeye başlar zamanla. Sabredin.
Zaten yeri geldikçe güven duyduğumz sevdiğmiz blogger arkadaşlarımıza destek oluyoruz bahsediyoruz tavsiye ediyoruz:) yardımlaşıyoruz..seve seve, ama kimse kimseden istemeden beklemeden.
size gelin toplaşalım,ya da tanıtıcam blogunu türü bişey söylüyosa karşılık isteyecektir emin olun. Lakin birini ikisini değil kaç tanesini gördüm bu biçimde. Sosyalleşmek bir oluşuma dahil olmak demek değildir illa.Gerçekten başarılı, sizi izlemese de izleyip severek okudugunuz bloglar böyle bişeye ihtiyaç duymuyorlar unutmayın ki.Sonra o kasıntı ondan gibi komik bi açıklama yaptıklarında kanmayın:p
Bu samimiyetsizliğe gaflete düşüp destek veren reklam yapanlara da ayrı Allah zihin açıklığı versin evladım demek geliyo içimden ne yalan söyliyim.
Sosyal medya  kullanmaya mecbur kalıyoruz ,sadece blog yeter ama "benim blogum yok face sayfan veya twitter yok mu ordan izleyelim" dendiği için açmak zorunda kaldık ama zamanla blogla aynı anda değil, Bunlar seçenekler halinde sidebarda sunulur. Birinden birini veya birkaçını kullanmak isteyen dilediğini seçsin diye. Aman ama sen benim face imi beğenmedin,twittera eklemedin muhabbeti getireceği bile aklıma düşmezken benim, bu delice rakam hırsı nedir nereye kadardır merak içindeyim.
Hiçbir niteliği ve yazım başarısı olmayan,sahte ilgi alakayla blog blog gezen ama kendi blogu niteliksiz bloggerların #takipedenitakipederim mantığı içinde yüzlerce "göstermelik" takipçisi olmasını inanın kimse yutmuyor:)

Bi blog gördüm atarlandım yine. Saçmalamayın dilenciye dönüşmeyin gözümüzde rica edicem.
Sosyal medya birer seçenekten ibarettir. İzlemeye zorlayıp şişirme yada niteliksiz takipçi sayıları kimseye de bişley ifade etmesin. Bunaltmayın.Aptal değiliz.Dokuz köyden kovulsak ta bu böyle.
Koyun hiç değiliz. Olmayın daha doğrusu. Büyük bir sürü haline gelmiş insanlar gözüme batmıyo değil hani.
İştahımız kabarıyo evet:p
Unutmayın insanlar koyunları yerler :))

18 yorum:

  1. yine dellendirmişler seni :) haklısın ama. Ben sevdiğiım blogları twitterda az sayıdaki takipci ınsanlarla paylaştım paylaşmak da ıstiyorum. Senin blogu da önerdim mesela. Belki biri ilgi duyar. Gelir okur beğenir benim gibi. Arkadaş olur felan. O sebeple. Yoksa olay sayı değil. 2 , 3 bin izleyicisi olduğu halde yazılarına 3 4 yorum gelen bir sürü blog var. Bu işler (!) nicelik değil nitelik gerektirir. söylediklerinde haklısın ve böyle yeri geldiğinde esip gürlemeni seviyorum ben. Tepkini koyuyorsun ve doğru bildiğini söylemekten geri durmuyorsun. Belki bi gün bana da esip gürlersin Ipek :) son yazıma bak bi müsait olursan. Ne demek istediğimi anlarsın. Sen okuyana kadar belki yeni yazı girerim ses ver blogger dan bahsediyorum. Senin fikrini merak ediyorum. Görüşürüz ıyi bak kendine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FD birikip birikip patlıyorum arada idare et ama neye inanıyosam yazmalıyım, yazdıklarımdan alınması gereken bir tek arkadaşım bile yok o yüzden rahat veryansın ettim, sen çok iyi niyetli birisin bana söyleyip sen de beni öner mi dedin? Asla. İşte benim blogdaşlarımın farkı bu, çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. bir blog yazan kişinin, yazdıkları yüzünden okunması en doğrusu. bunun dışındaki yöntemler ile okunmaya çalışmanın 2 amacı olabilir diye düşünüyorum. 1) reklam alabilecek kadar çok tıklanma oluşturmak. belki bir süre işe yarar ama uzun vadede sonuç vermez 2)çok tıklanma başarısı sağlamak ki bu da kendini geçici tatmindir. sosyalleşme de getirmez..

    zaten bırakılan krtvizitler ve yazılanlar herkesin kendi okuyucu veya izleyici kitlesini yaratıyor. bir süreç işidir. sabır işidir.

    kısa sürede sonuç almak belki ilk etapta sosyalleşme gibi görülse de sağlam olmayan temeller yüzünden çökmeye mahkumdur.

    son söz.. okumadan yorum yazan, okumadan hatır için takip edenler elbette bir gün kopacaklardır. istenilen ilişki bu ise bence yaptıklarında sorun yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayatılanlarla yaşamak aynen dediğin gibi benim de anlatmak istediğim bu ama kalem işte senin kadar güçlü değil:*
      Harika ve tamamlayıcı bi yorum çok tşk:)

      Sil
  3. Seni vacuk vucuk öpüp, sımsıkı sarıp sağa sola sallayıp '' helal laaan '' diye yüzüne yüzüne haykırabilirim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadı baştan bu ara öpüşesmz var bizim orçun gibim zaten eheheh mucx:**

      Sil
  4. Neye kızmışsan doğrusunu söylemişsin...en çok hediye ile reklam yapanlar güldürüyor beni..bloglarda sadece kitap(oda okuyanlara saygı ve sevgimden)diğer hiç bir şey dikkatimi çekmiyor bile..:))oh be adıma yazan biri gibisin bu gün..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Crazy bitanemsin ilk günlerden beri hatta o yazım dahil değişmeyen tek kişsin neysen osun, benzer şeyler hissettiğimizden bu güzel bağ,canımsın:)

      Sil
  5. cok guzel yazmıssın her kelımene katılıyorum,zaten okunmadıktan sonra ne olacak ızleyıcı sayısı yok twıtter yok facebook,ben kendı twıtterımı kullanıorum zaten,facebookuda eğlence amacıyla actım :)) cinsel içerik harıcı her blogu takıp ederım ama okuma acısından ve yorum yazıyorsam sadece okuduğum sevdığım bloga yorum yazarım okurum.bu arada mesela hedıye cekılısıne gırıyorum ya eğer bana bı artısı yoksa,yazıları ılgımı cekmıosa o blogu takıp etmem bırakırım,yada bırını ızlemeye aldım ama asırı sacma seyler yazıosa takıbı bırakırım yanı zorunlu değılız sonucta.senın dedığın olayda zaten yenı baslayan bı blogun reklamını değıl kendı reklamını yapmaya calısıo demekkı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bricitim kuru kuru rakam hırsı başarısız oldukları halde ahanda bak kaç kişi izliyo demeleri yok mu neremle gülsem bilemiyorum^^
      Takibe gelince ben daha kurallıyım biliyosun ama bu senin seçimine saygı göstermememi gerektirmez.dediğin gibi aslolan iletişim kurmayı seçtiklerin^^

      Sil
  6. Helal Olsun. Yukardaki yorumlar benim tüm düşüncelerimi anlatmış resmen. Özellikle 2. yorum. Çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık.

    http://kucukleydi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Yazdıklarında çok haklısın, hele şu şişirme rakamlar konusunda. :) İnsanların kendini rakam ile ifade etmeye çalışması gerçekten çok gülünç. (Hele de bu kendini yazıları ile ifade etmek için blog yazan biriyse.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokak lambası bu şişrme rakamlar uğruna neler yapıyolar twitterda bile görüyoruz anlaşılmaz bişey bu benim için.Ego denen canavara yenik düşen zavallılar gözümde:)

      Sil
  8. Nasıl da haklısın!

    şu sıra inanılmaz yoğunum. bloguma, diğer blogları okumaya zar zor zaman ayırıyorum. önceliğim her zaman en sevdiklerimi okumak. sonrasında da yeni takip eden ya da yorum yapanlarınkini inceliyorum. ama onların arasında aynen senin bahsettiğin gibi biri çıkınca, zaten zamanım yok bir de bu ne şimdi diyerek iyice çıldırıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nini farkındayım yokluğunun güzellik:** aynen suistimal edilmiş hissediyo insan kendisini di mi

      Sil
  9. Tamamen katılıyorum bu düşüncelerinize, ben de blog dünyasında yeni sayılırım, bir yılım anca olacak, blogumu kendim için ve uyguladıklarımı diğer insanlarla paylaşmak ve fikir alışverişi yapmak adına açtım, çünkü faydalı bloglar sayesinde çok şey öğrendim ve ben de bildiklerimi paylaşmak istedim, mutluluk veriyor. Ama bir çok blog benim de dikkatimi çekiyor yazdığınız gibi ve zamanla da zaten takip etmiyorum, anlaşılıyor zaten amaçları...bu konu beni de rahatsız ediyor, size hak veriyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat çok teşekkür ederim aynı fikirde olmamıza çok sevindim:) senin de blogun çok güzel

      Sil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...