12 Eylül 2011 Pazartesi

İyi bir blog teması-header nasıl olmalı ki?

Header yapıyorum demiştim ya bir kısmı işte burada, çok üzerinde durulmadan dar zamanlarda yapıldılar ne yazık ki ama ben çok seviyorum bu blog tema ve header değişimi işini..

Bir blog teması ve header yani blog şeysi,nesi desek dingilizce oluyo yahu :S
Ben değişiklik severim sıkıntılı ve kararsız bir insanım ruh durumuma göre değişebilir tema ve header im anında.
Ben eski blogculardanım demiştim fi tarihindeyken tema değiştirmek çok eziyetliydi .
Kendinize özgü herkeste olmayan ve sizi blogunuzla tamamlayan bir tema istiyorsanız ciddi bir emek istiyordu bu.E bir ürün yaratmışsanız ambalajıdır değil mi onu hoş gösteren?
En basiti sidebar dediğimiz yani yan duvardaki kodları bir notpad e kopyalamanız ve bunu kaybetmemniz gerekiyordu.Şimdi tek tıkla eklendiği gibi tema değişirken de kalıyorlar yerlerinde.
İzlediğiniz blogları da html şablon kullanmışsanız gidip html den eklemeniz gerekirdi tek tek.
Google reader  bu konuda ilk rahat nefes almamızı sağlayan yerdir yoksa güncellenmiş bloglardan bihaber dolanır tek tek bakardınız her gün:(
Bunun dışında header ve blog genişletmekten tutun font renk ve biçimlerine kadar html den değişip durur en küçük hatada blogunuz yerle bir olurdu .Ve ben o zamanlar onlarca blogger a yardımcı olup baştan aşağı temalarını değişip bir o kadar da header yaptım.-ücretsiz elbette- canımı sıkan durumlar da çok fazla oldu burayı geçiyoruz:)
Blogger bu yeni tasarım biçimlendirme ve bol seçenekleri sundu ve hala birbirinin aynı, özellikle blogun içeriğiyle alakasız bloglar görmek beni hayrete ve dehşete düşürüyor desem abartmış olmam kesinlikle.
Çünkü hiçbişey anlamıyor bile olsanız ordan bir tasarım biçimi seçip renklendirmeyi genişliklerini gönlünüze göre ayarlıyorsunuz dakikalar içinde harika bişey bu!
Yok ben anlıyorum bu işten diyorsanız başta bu site olmak üzere çok kaynak var internette.Ama hepsi tasarım kısmından biçimlendirielmediği için tarif ettiğim gibi değişiklikler yapmanız gerekecektir.
Sadece blogumun ismini farklı fontlarla yazmak yeterli diyorsanız Photoscape ile yapabilirsiniz bunu ya da banner maker diye aratırsanız program ve online bannermaker siteleri çıkacaktır.1-2 örnek mesela.
En zevkli ve asıl zurnanın zar hatta zort dediği yer bence temanın başlığı, girer girmez ilk göze çarpan ve blogunuz hakkında fikir veren budur çünkü.
Ve özensiz kötü bir header kötü bir dergi kapağı gibidir okuma hevesimi kaçırır benim şahsen çünkü
 blogun görüntüsüne özenmeyecekseniz ya da uğraşmak istemiyorsanız en sadesini seçmeniz en doğrusudur
en azından dikkat sadece yazılanlarda kalır dağılmaz.
Bunun en güzel örneği Derinlik sadeliktedir diyen deep in blogudur mesela.Resim bile fazla kullanmayı tercih etmez ama tasarımı da yormaz sizi.İsmine ve içeriğine sadıktır böylece..Ve sadeliği güzel yazılarıyla renklendirmeyi çok iyi başarıyor:)
Aynı biçimde çok fazla kodlar içeren abartılmış bloglar da okuma zevkini yokedenlerin başında gelir.İlk sebebi blogun ağır açılmasıdır kodlar blogunuza hamallık yaptırır çünkü çok gerekli olmayanları temizleyin abartmayın derim ben acizane.Ve ve benim şu an kullandığım türden temanın aşırı gepgeniş olanından uzak durun girdiğim an kaçasım geliyor satırın sonu gelmek alt satıra geçmek bilmiyor ve çok sıkıyor bu.Ve resimleri asla koskocaman koymayın dijital fotoların boyutu çok büyük bunları önce küçültüp bloga alın sayfa hem yavaşlamasın hep tıklayınca dev boyutta olmasınlar.
Ben şahsen fotomu koymam koyulmasından hoşlanmam pek çok arkadaşım da böyle ama siz koymak istiyorsanız zamanında mahkemelik olunmuş durumlar olduğunu unutmayın mağdur olmamak için resminizi mutlaka damgalayın kesilemeyecek yerinden. Hatta yüzünüzü.Bu konuda aratırsanız çok sonuç göreceksiniz boşuna uyarmış olmadığımı gözlerinizle teyid edebilirsiniz.
Ve tekrar yorum onaylarınızı kaldırmanızı ve yorum bölümünü pop up açılacak biçimde ayarlamanızı rica ediyorum lütfen lütfen :S
Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım birkaç kendime yaptığım header ile bitiriyorum topluca missbone um ve kendim için yaptıklarım baştaki linkte zaten ağırlaşmasın sayfa diye.
Tıklatınca büyürler  kuzularım:D
Fikrinizi söylerseniz sevinirim hangileri güzel:p







Bu arada temanızın firefox ve IE de farklı görüneceği gerçeğini unutmayın her iki tarayıcıda açıp kontrol edin mesela bu kullandığım firefox la harika ama ie de vasat:(

14 yorum:

  1. Yaa bu aralar bir sürü tema yaptılar bana hepsine bayıldımmm :)
    Teker teker çalıyorum şimdi ellerine sağğğlık :))

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan hepsini bebeğim birbirimize yapmanın da zevki bi başka hani:*

    YanıtlaSil
  3. bende bi aralar zırvt vırt tema değiştiriyordum..değişiklikleri severim..Bu teman oldukça güzel olmuş bence :):)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederiim ama fazla kalamıcak bir kusuru var çünkü bana batan :))

    YanıtlaSil
  5. Ya biz senle çok benziyoruz bu header merakında ve sürekli tema değiştirme olayında :D Bu arada yazını bir kaç blogcu var aklımda umrarım onlar okur,az ders alırlar :D

    YanıtlaSil
  6. Eeevvvet bence de benziyo bu huyumuz benzesin de ananem emek olmadan yemek olmaz derdi:)
    benim de okumalarını istediğim hatta direk ima ettiğim bloggerlar var açıkçası^^

    YanıtlaSil
  7. Bana göre en güzeli en sadesi. 2 ve 4. sıradakiler iyi görünüyor biraz da 3. bence.

    YanıtlaSil
  8. doğru demiş ananen. Bu arada canımı istettin tema değiştirmek istiyorum ahahahah :D

    YanıtlaSil
  9. Dalgaizleri ben de aynı fikirdeyim post larımda resim kullandığım için header sade olmalı birazz kullandığım temaya göre kullanıcam,teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  10. Missbone bahane etme beni değişesin vardı zaten:p

    YanıtlaSil
  11. Ahahah :) Evveet ama ne yapsam içime sinmiyor :( Ankara'ya gitmeden birşeyler yapmam lazım çünkü orda vaktim olmuyor hiç. İçime sinen bişi yapıp gidicem. Ama şimdilik öyle bi tema yok meydanda :D

    YanıtlaSil
  12. çok güzel olmuş daha güzel olmuş.:D güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  13. teşekkür ederiimm headeri ayarlıcam ama yoruldum:D

    YanıtlaSil
  14. ne kadar güzel bir yazı olmuş ben yeni kayıt oldum ve zar zor bi şey yapabildim ama berbat oldu senin bloğuna bayıldım nasıl yapıyorsunuz keşke ben de yapabilsem =(

    YanıtlaSil

YORUM ONAYI AÇIKTIR.
Yani; saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacak ve cevaplanacaktır, özel cevap için mail bırakabilirsiniz,
teşekkür ediyorum şimdiden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...